41

Анонимен

преди 3 години

Конфликта от 95-та не беше предизвикан от етно-национализъм а от великосръбски шовинизъм/боилшевизъм.Ако всички народи си бяха в етническите граници проблеми нямаше да има. Само сърбите трябва да бъдат наврени в миша дупка където им е мятстото и да не се мъчат да правят империи.

40

Krom

преди 3 години

До Гаро - Гаро, ти пушка държал ли си? Съмнявам се. Аз, да. Две години и три месеца. Освен това, балканското "единство" е нещо относително. Предишния път когато "заедно" сме изтласквали турците станала Междусъюзническата война. Защо мислиш, че така се казва? В 21 век да прекрояваш граници на Балканите които винаги са били буре с барут значи да умрат нелепо стотици хиляди млади хора. Мисля, че преди да плещиш е добре да помислиш малко.

39

Анонимен

преди 3 години

"Е и къде са проливите а къде е Македония. Освен това Русия може да контролира проливите и чрез силна България която държи Цариград и е на нейна страна." - И още нещо. Защо Русия насъсква Сърбия през 1885 година срещу България, когато се обединяваме? Защото иска силна и обединена България ли или обратното? Защо Русия обезбългарява Македония няколко десетилетия по-късно? Защото иска силна и обединена България или обратното? Защо и сега Русия се опитва да ни разделя (Путин и 24-и май)?

38

Анонимен

преди 3 години

Мистериозни документи за промяна на границите на Блаканите се появяват когато Русия бърка в раната за езика и РСМ и подарява танкове и военна техника на Сърбия... не, нещата нямат никаква връзка.

37

До Гарабед

преди 3 години

От много тласкане, все изтласкани. Турция се бие на 4 фронта - Ирак, Сирия, Либия, Карабаа. Наистина е добре да си наплискате лицето арменците за да не пращате млади момчета на сигурно гибел. Като престъпника пашинян. Самите вие го разбрахте и изгонихте. Азерите са много богати вече -> добре въоръжени. По джапанки, както излязохте последния път, най много да станете пушечно месо пак.

36

Анонимен

преди 3 години

"Е и къде са проливите а къде е Македония. Освен това Русия може да контролира проливите и чрез силна България която държи Цариград и е на нейна страна." - Виж, не е полезно да приемаш желанията си за реалност. По-долу "да, да ама не" ти е обяснил какво да четеш. Има таен договор между Австроунгария и Русия относно това, да няма силна държава на Балканите. Това е факт! Прочети го и после да коментираме. Защо според теб Левски и Ботев са били против това Русия да ни освобождава?

35

Гаро

преди 3 години

Косово е исторически Българо-Сръбска територия!... Скоро с малко усилие Сърбия трябва да си я прибере пак. А с военнен съюз с Гърция,не е проблем да изтласкаме турците на около 500км навътре към Ориента.

34

Banda Aceh

преди 3 години

Тъпите сърбомани, с подарения скрап вдигат гири. Но този път сметките им са без кръчмаря. Да си прибират баня Лука и да си налягат парцалите, че и без това са останали около Белград. Голяма държава на Балканите ще има - Албания, интегрирана в Европа и подкрепена от Турция. А Босна никога няма да е сръбска. Сърбите да се осъзнаят, че за Сребреница им се размина, но сега реалностите са други. Няколко байрактара и путинският им спрап ще е във въздуха. Да питат пашинян и арменците.

33

Анонимен

преди 3 години

"Австрия и Унгария са против голяма славянска държава а не Русия !!!" - Напротив!!! И Русия е против, защото иска тя да контролира проливите, а не някой друг. Така е и до днес. Русия обезбългари Македония по същата причина. Отвори си очите, иначе цял живот ще мислиш Русия за приятел на България, а никоя империя няма приятели. Те имат само интереси!

32

Анонимен

преди 3 години

До да,да ама не Австрия и Унгария са против голяма славянска държава а не Русия !!!

31

полковник Колев

преди 3 години

При бивша Югославия нямаше никакви такива проблеми. Откакто се насади на Балканите либрал демокрацията и.....хоп навсякъде проблеми,включително и при нас.

30

Анонимен

преди 3 години

А къде е частта за махала Македония, да се върне към България.

29

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 29Че то нали затуй германците им пуснаха изотзадзе Ленин - да им направи революция на руснаците и за да извади Русия по-рано от войната! И не успяха ли?! Само се замисли какъв щяхме да го ръфаме, ако и Русия като победител се беше явила в Ньой! Това дето изюдиха Стамболийски да подпише в Ньой щеше да ни се види като галене с перце!

28

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 30 Голяма и компактна държава на Балканския полуостров!? Това е изключено съгласно тайна договорка между Русия и Австроунгария от 1876г. А са се договорили в Райхщад! Ама кой да потърси, че и да чете!?

27

Анонимен

преди 3 години

Велика Албания я предсказах преди поне 10 години...Нищо ново не казвате. И тази нова държава не е в интерес на Гърция, Сърбия и Северна Македония. Северна Македония е повече от 1/2 албанска територия, етнос и осъзнаване. Скоро, скоро...Бях там, видях...страшно е, пък нека се пенявят там, че ние им пречим от България. Гпупци. Троянски кон имат, а спят.

26

OXYGEN

преди 3 години

Докато има отделни държави и религии, ще има и подобни простотии!

25

да,да ама не

преди 3 години

До ИстинатаСамо на руските ли?! Много си далече от истината! Намери и прочети "Скрити договорки трасират големите ни трагедииот НИКОЛАЙ ЙОРДАНОВ"! Има и други "сламки" и току-виж си се доближил до истината! Според теб гърци и сърби сам-сами ли са си извоювали свободата през 1829-30 година или има и външна помощ?!

24

Анонимен

преди 3 години

Албания и Босна и Косово са държави пионки на НАТО за да не се обединят славянските държави България и Сърбия и да са слаби и дестабилизирани.

23

Анонимен

преди 3 години

До да,да ама неБрест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. е сключен с Русия и няма как Русия в Нойския. Чети по-добре. Райхстат е за не голяма славянска държава но не се казва къде са гранциите и защо Австрия ще пречи и ще рекетира Русия за да не я удари в гръб??

22

да,да ама не

преди 3 години

Гoрeщo прeпoръчвaм нa мнoгo кoмeнтaтoри /че и историци като Пантев примерно/ дa ce зaпoзнaят c Рaйхщaдcкoтo cпoрaзумeниe в двaтa вaриaнтa - руcкия и aвcтрoунгaрcкия! Cъщo и c другo тaйнo cпoрaзумeниe - "Caйкc-Пикo"! Имa и други рaзceкрeтeни иcтoричecки дoкумeнти зa вoйнитe прeз 1829-30г. и т.нaр. Кримcкa - прeз 1853-56г. : мнoгo ca oтрeзвявaщи! И да голям късмет е, че руснаците не са били в Ньой след ПСВ заради революцията, защото на България беше сигурно още по-жестоко разпарчетосване!