332

Анонимен

преди 3 години

макетатa са престъпници, там се провежда от 1944-та открит геноцид над българите, всички други етноси си живеят добре, но бг етноса там е унищожен, в изцяло бг земи там не живеят българи, къде са изчезнали старите българи - избити, прогонени, асимилирани - всичко това е геноциде и такава държава не трябва да съществува. Сега там се прокарва омраза и hate crime към България, няма как такава държава да е в ЕС.

331

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 374македонците не са били никога близо до нас че да се отдалечават. това с братята и тям подобни винаги е било илюзия. никой не иска да ги присъединява към БГ но те трябва да приемат че корените и историята им са български а не да претендират за чуждото.. що се отнася до езика той никога не е бил истински език. пак казвам никой не ме е питал като е признавал този език така че и аз не признавам признаването му Това да фактите. Другото всичко е демагогия.

330

Анонимен

преди 3 години

Скоро ЕС ще се разпадне и ние с Македония ще влезнем в сюз с Русия. Това показват, че искат политиците на двете държави.

329

Абе,

преди 3 години

До Анонимен 369Вие нормални ли сте? Кой кара северномакедонците да се чувстват българи, че говориш за фашизъм? Никой не им пречи, ако искат и марсианци да се наричат! Избрали са си, какви да са и това е пътя им! Но не може да правят от отдавна починали македонци, да увреждат исторически паметници, само и само да не чете никой, че по тези земи са живели българи! Колкото до езика им, има исторически факти, кога, как и от кой е производен! Иначе са тази държава е създавана под различни имена 3 пъ

328

Щерю

преди 3 години

На това се казва - извиване на ръцете ни...

327

Анонимен

преди 3 години

Дали аз и ти възприемаме даден език за език не е важно. За даден език дали е език, е важно дали е международно признат. Македонския език е признат и е на еднакво ниво на Българския. А според международното право, държавата сама избира кой език е официален. Същото е и с нациите. Да не говорим че катедри по Македонски език има в универзитети в САЩ, Канадс, В. Британия и Русия.

326

Анонимен

преди 3 години

Ако някой Ви каже, че ние сме Османци, дали ще го възприемем. Така е и с Македонците. Мнозинството там се възприема като различни от всички други нации. Същото е и у нас мнозинството се възприема за Българи. Как е станало това не е важно, важното е че е факт. И съм сигурен, че това не е станало на сила.Когато правиш нещо на сила, обикновенно има обратен ефект. Така е и сега. С политиката ни само ще отдалечим Македонците от нас.

325

Да

преди 3 години

До МакеИ ние тракийците в България говорим тракийски език, шопите шопски, мизите мизийски, родопчаните родопски, македонците македонски и т.н., логично, нали? Но това са диалекти на българския език, а не отделни езици! А този "президент", явно не е чел достатъчно, за да знае, какви са правомощията на едно служебно правителство в България! Но "Чукча писатель, не читатель!" А пък и при редовно правителство, едва ли някой ще си "сложи таралеж в гащите" да пусне СМ при условията, които предлагат!

324

Анонимен

преди 3 години

Нашите политици са комунисти и повечето са агенти на Путин и защитават неговите интереси в ЕС. Това е защото дава множо пари. Само Путин има интере Макдзония да не е в ЕС.

323

Анонимен

преди 3 години

Македония ще е в ЕС, защото така искат всички без нас и Путин.

322

Анонимен

преди 3 години

Няма как някой да възприеме нещо под натиск. Най-много да се засили отричането и да се оталечи повече. Когато псуваш някой, най-малко и той да те напсува, но няма как да се възприеме себе си като един от теб. В момента тива кодто правят политиците ни е максимално ьа се отдалдчим от Македония и никога народа от Макддония да не иска да помисли,че имат Български корени. Подхода е много некомпетенген. Държанието на политицие ни е като на дете в детската градина или като на комунисти.

321

Анонимен

преди 3 години

Това да караш накой да признае неговата идентичност както той не е възприема, е меко казано Фаши... И никой нормален няма да го възприеме. Ако Македоците се възприемаха като Българи без натиск, тогава да това е добре. Обаче те се възприемат като Македонци. Да самите те казват, *** Българите са ни най-близки, което е добре. Но както виждам и това ще изчезне. Скоро и това няма да казват,заради нашата политика.

320

Барба Ганьо

преди 3 години

Пендеровски да си набие в дебелата кратуна един български ...... ! Голяма НЕ за развалените българи наричащи себе си македонци !!!

319

Анонимен

преди 3 години

Нашите политоци са много лицемерни към Македония, както и ЕС към България. Скоро ше се разпадне ЕС ие се появи нов вариянт на ЕС. Всичко което се основава на лицемерна основа се разпада. Тива е и оричината Македония да не е част от България. Не може да твърдиш, че държиш и че обичаш брат си, а като идва у вас вместо за спи у вас да ходи на хотел.

318

Док

преди 3 години

Пендо да си бае някакви глупости колко си сака. Нищо няма да се случи до 22ри юни. По конституция служебното правителство НЯМА право да се занимава с външнополитически въпроси. И за капак на макетата им пожелавам да ги отделят от групата и да дадат свободно на Албания. Те тъй или иначе след 10-15 години я към Албания, я към България ще се присъединят.

317

Анонимен

преди 3 години

"или северно македонците признават българската си идентичност защото това е историческата истина или ще гледат ЕС през крив макарон" -- това няма как да стане,ама как да ти се обясни, интелектуалното ти ниво е много изостанало, а светът седвижи бързо напред. Има неща, които може да се искат, а други - не може. Явно сиот селяните на бойко. И той иска да е пожизнено премиер.

316

Анонимен

преди 3 години

Пенделовски... Впрочем служебно правителство не може да решава тия неща.

315

Анонимен

преди 3 години

Ние също няма да преговаряме по въпроси на бг идентичността. Кои са макетата та ще плюят по бг и ще горят знамето.

314

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 343Слагай поне препинателни знаци, бе ***. Иначе сякаш повръщаш думите. Може и така да се чувстваш но това в случая никого не го бърка. Точно и ясно - или северно македонците признават българската си идентичност защото това е историческата истина или ще гледат ЕС през крив макарон. Те да си решават. Ние нямаме намерение да променяме становището си. Нищо друго не е важно. И не ме интересува ничий дебелашки хумор или гнусни плювни. Точка по въпроса.

313

Анонимен

преди 3 години

До МакеСборувате вие на български македонски диалект. Никой не ви иска вас да се присъединявате. Просто признайте историческата истина за българския си произход а после вървете на майната си.