Няма смисъл да спорим за Лидъл. Който го вълнува нека отиде на lidl. de и на lidl. bg и да си ги сравнява цените.
Не знам на мене това ми се вижда пак като журналистическа кьорсензация. Разлика в мазнините с 0,6% - огромна сензация, тровят ни, твоен и троен стандарт и пр.! Не знам дали някой не им плаща да плюят по ЕС и да подвеждат хората. Четох веднъж за едни шоколади, които се продават в германия и швейцария - производителя казва, да има (малка) разлика защото при едните средните температури лятото са по високи, ще се стопи иначе шоколада още на рафта в магазина. И ползваме повече едикакво си заради това
До Анонимен 148/149Аз казвам само, че приказките за това, че били "еднакви" са празна работа, когато на повечето неща въобще не са "еднакви" цените. Дадох ти два примера, мога да ти давам още много.Единствените продукти, които са "еднакви" са консерви и макарони, от масово ползваните. Иначе асортимента е масово различен в Германия и в България, да не говорим, че Лидл в Германия е последна дупка на кавала, докато в България това са си цените горе долу.
До 145Разликата в цените на еднакви продукти между различните Лидъл е почти никаква!!Със това казано немския Лидъл е най-евтин. Сравнявам Лидъл в Германия България и Гърция. В Гърция ми излиза най-скъпо - добре може да е защото съм на курорт. След това в България, най-евтоно ми е в Германия. Разликите са минимални. Това е на продуктите които аз си купувам. На друг човек може да му излиза различно.Сравнението ми е от преди пандемията.
Преди време през някой друг месец пиех по някоя Кока Кола. Не диетичната - там аспартама си е престъпление на общо основание, забранен в Америка поне от 10 години. Скоро рекох да си купя една със "захар" от бензиностанцията, и що да видя? Захар няма, но вече има "глюкозно фруктозен сироп". Обратно във фризера и дотук! Тея си ни тровят а общо основание и най вече - от алчност. Апропо, 24 Kitchen нареди турската кухня по полезност след нашата именно заради "глюкозно фруктозния сироп". Та така.
До Анонимен 144Трябва малко да си прегледаш реалността, че ти куца.В немския лидъл 400 грама суров вурст струва над 5 лева. Килото над 12. В Лидъл по толкова ли върви наденицата?200 грама "фета" е 3.40 лева. В България Фетата 17 лева ли струва в Лидъл?Евтино в Кидъл колкото и в Германия струват консервите и макароните.
Има я и логиката че ако премахнат евтините съставки то храните ще поскъпнат и е по-добре евтини нискокачествени храни от колкото гладни. Това не е издържана логика, защото храните вече са на цени като в евро зоната. Касовата бележка от Лидъл Германия и Лидъл България не се различават в абсолютна стойност. Дори в Българския Лидъл ми се струва малко по скъпо.Дори да има евтини храно трябва има прозрачност. Ако пише Саламурено Сирене нека то да е правено с прясно мляко и в саламура.
Питали радио Ереван:-Черно,голямо,пък не рита! Що е то?Радиото отговаря:-Българска машина за ритане!
Храните в България са съгласувани спрямо стандартите и контролните органи в България.Това че БГ стандартите и контролите допускат палмово масло и други евтини заместители в някой продукти в които не би трябвало да ги има си е работа на Българските васти!Защо е така? Не знам. Ще кажеш че в БАБХ не ядът храна, не ходят на ресторанти и всичко си произвждат сами, но едва ли?Стандартите и качеството в България не е проблем на ЕС че да чакаме да ни го решават. Това си е изцяло наша рабпта!
До Христо Христов"след като бяха уведомени от белгийските си колеги"А "белгийските колеги" те европейци ли са, европейци ли са?
До гошко"А че като седнем да муаме пръжки, първо със солницата солим до бяло, а после на вкус, това също нищо." Да, но тази сол си е от нас и затова е "здравословна", а другата е от "европейския бранд" и затова е двоен аршин.
Чипса имал 0,8 милиграма повече сол.Оле майко, двоен стандарт, и то на ЕС, ама лично на леля Урсула.А че чипса се прави в завод до Пловдив, който има директори нагоре по веригата до небето, това нищоА че като седнем да муаме пръжки, първо със солницата солим до бяло, а после на вкус, това също нищо.ЕС, та ЕС....Двоен стандарт
нема по-*** човек от булгаристанеца! бе никаква "култура на хранене", лакомия и без никва мерка! "велииките пости" е джаньм! спрете се малко! не е до религия, а до здраве! и все некой ни е виновен!
Имаше една приказка за баницата. Не е виновен тоя, дето... как беше по-нататък?Тъй че, айде по-полека с класификациите за двойния аршин на ЕС :)
Пийте повече вода и не подценявайте способността на организма да се изчиства от всякакви гадости и отрови.
О да..........Произведената храна у нас е още по фалшива и измамна.И кво като пълним с нея количките до горе ?Нали рекламират всякакви лекарства по телевизията.Ще се лекуваме после .
Не се хранете като за последно с чипсове, снаксове и не пийте безалкохолни боkлуци. Просто изяжте вечер една салата, хапнете си печено месо или риба. Илй най-лесното и евтино е - сгответе си един боб или супа. Научихме се да се тъпчем с ненужни храни, народът е затлъстял и болен. Спрете цигарите и намалете алкохола. Спортувайте по малко. Оправданието с многото стрес е несъстоятелно, всеки сам избира с какво да се тъпче.
Двойният аршин в ЕС: Бебешкото ни мляко най-мазно, корнфлейксът без витамини