74

Анонимен

преди 3 години

Обаче па Карл V е говорил на немски само с коньете си.

73

анонимен

преди 3 години

Ново 20. Германска кравешка азбука на кокал. Явно чеха е ветеринар, специалист по домашен ***. Македонците са стресирани. Този чех ги прекара.

72

Македонист

преди 3 години

Чехите грешат. Нищо подобно, македоницата е по-стара и от слънчевата система. Да питат съседите , ако не вярват.

71

Аха

преди 3 години

А за българските руни чували ли са чешките учени ? Информация и свидетелства за тях има доста в руските сайтове, тъй като в ранните векове народът ни е населявал предимно днешните южно- руски и украински земи. Ето ви една препратка https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D1%80%D1%83%D0%BD%D1%8B

70

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 73Не е Ростислав тоя дето ги е гонил и продавал в робство, а сина му и наследник Светослав защото е бил под влиянието на немските епископи! Същите които преследвали Методий и го затворили в Регенсбург! Учениците на Кирил и Методий са направили кирилицата след избавлението и идването тук в България! Има макар и много несигурна информация, че поне един от тези ученици е от Моравско!

69

да,да ама не

преди 3 години

До Анонимен 62Така е! Те са отошли там поканени от бащата на този Светослав - Ростислав! Не е ли същото и тук : Борис 1 и сина му Владимир/Расате!? Но и те си имат ден в който почитат двамата братя като техни светии на пети юли! И се знае къде е била еписколската катедрала на Методий! Близко до Бърно е! Там имат източно православни като нас останали от онова време, както тук в България си имаме тъй наречените униати! Религия, дипломация и геополитика ведно не е нещо ново!

68

Анонимен

преди 3 години

О СВЕЩЕННА ПРОСТОТА

67

Анонимен

преди 3 години

Българите по товао време,вече са били приели учениците на Кирил и Методий,преобразували кирилицата от глагорица, покръстили се официално,повремето на Борис I. Глаголицата,кирилицата и евентуално, нейна предшестваща азбука, съществуват въпреки вандалското отношение на великоморавският княз Ростислав, който прогонва, затваря и измъчва древни учени, свети и честолюбиви книговници.

66

Анонимен

преди 3 години

Да кажеш, че бащата на Кирил и Методий е милеел за България докато служи на Византия е почти също толкова тъпaшкo изказване като все едно да кажеш, че Давутоглу или Ердоган или кмета на Одрин днес милеят за България.------Ами милеел е.И Ердоган милее.

65

Анонимен

преди 3 години

а футарк от къде ги е вземал от грета тумберг

64

Анонимен

преди 3 години

Тук и северномакедонци ли пишат? Как пък разбират езици дето не са северномакедонски??

63

Анонимен

преди 3 години

Фаршификати от рода на "ала македонскиот древен народ", от братята чехи и словаци. Смях.

62

Анонимен

преди 3 години

Schto me triete be bylgarite sme v Evropa mnogo predi anglite,saksite i nemcite i sme imali dyrjava normalni li ste??????

61

...

преди 3 години

Но е текущата, която се ползва от 1400г. Другото няма значение. Глаголицата не е и първата българска азбука. И какво от това?

60

Анонимен

преди 3 години

Е и какво е написано на тази архаична азбука, нищо, разбрахме, че на света е живяла крава,преди 600 години. Докато на глаголица има оставени средновековни ръкописи,псалми,църковни книги.По волята на българския цар Борис Първи Покръстител, глаголицата е преобразувана в Кирилица, в България, в българските дворци и манастири, от прогонените отВеликоморавия ученици на Св.Св.Кирил и Методий, които той радушно приема в България. От там тръгват към днешния православен свят,кирпилрицата и севтите книги

59

Пешо

преди 3 години

Историята зависи от находки и методи на изследване, затова се променя. Не можем да сме замръзнали във времето на Иречек. Така че за Кирил и Методий няма Кирилица, а сега и Глаголицата си има предшественик.

58

Анонимен

преди 3 години

Chehite kat piqt dve biri i mogat da vidqt i druga azbuka na but ot prase teq sa slabi v glavite be

57

Анонимен

преди 3 години

Nemcite sa se schuschkali okolo Rein stotici godini v nqkakvi plemenni obschtini za anglite da ne govorim kvi divaci sa bile kogato sme imali Voljka Bylgariq

56

Анонимен

преди 3 години

Чехите и словаците най-малко имат право да говорят за Глаголицата и светите брътя Кирил и Методий. Великоморавският княз Светослав е проганял, затварял в тъмница и измъчвал Кирил и брат му Методий, както и техните ученици. Той проваля тяхната мисия във Великоморавия. Тази мисия е спасена от българският цар Борис I Покръстител, Михаил, който приема учениците на Кирил и Методий и им създава условия, да превеждат за парви път, от латински византийска,църковна литература, която, тръгва към други

55

Анонимен

преди 3 години

Izvinete ama nemcite sa si bili divaci kogato bylgarite sa imali gradove i usednal jivot i dyrjava.