50

Анонимен

преди 3 години

Да почива в мир човека, планинския район край Варна е опасен, сумати мистериозно изчезнали хора има :) :( Когато тръгваш на планина, гледай да е Лятото, сега е Пролет във Варна, но все пак :)))

49

TROY

преди 3 години

Виждал съм как каца вертолет във гибла. Северна Африка във Сахара. Видимост нула.

48

Гошо...Тъпото

преди 3 години

До другБлагодаря!

47

TROY

преди 3 години

Съвсем различно е да се правиш на много готин пред пияни и надрусани чалгари. Съвсем друго е да се правиш на мъж пред планината.

46

Анонимен

преди 3 години

Стара Планина е опасна защото изглежда лесна за покоряване. Не е като Пирин например където има онези скални зъбери или Рила където планината е Широка и заема голяма площ. И хората от това се заблуждават че е лесно и безопасно. Но северните склонове на Стара планина са много опасни! Дори от равната част ако тръгнеш да се пързаляш надолу няма спиране и падаш през скалите. И отделно както казах времето там се променя и попаднеш ли в буря не виждаш нищо и замръзваш докато намериш пътя.

45

друг

преди 3 години

До Гошо...ТъпотоАз препоръчвам Говедарци.Но далеч не съм обиколил всичките де.

44

планинарят

преди 3 години

До Анонимен 36Ти колко върха си покорил в живота си, че разбираш толкова?При добри атмосферни условия, българските върхове са разходка.Естествено, винаги можеш да стъпиш накриво или да се подхлъзнеш - това се случва дори и в парка.

43

Анонимен

преди 3 години

Тази случка има два аспекта. Всеки път когато има предотвратима смърт това засяга не само починалия но и кръга хора около него. Лека му пръст.От друга страна постъпката му е била глупава и егоистична. Поставил е с опасност нецсамо себд си, но и други хора - спътници, случайни познати които биха рискували сеоето здраве да му помогнат, както и здравето на спасителите които са го търсили и сега ще го транспортират. Безотговорно и егоистично поведение, особено в днешно време

42

Гошо...Тъпото

преди 3 години

До СамоковецКое от селата около Самоков би избрал за...вила.Питам защото ме интересува,благодаря.

41

Анонимен

преди 3 години

Трети ден гледам "Оцеляване на предела"от дивана.Мисля,че вече съм достатъчно подготвен за един планинарски преход.Само се чудя новия" Адидас"ли да си облека или стария?

40

Анонимен

преди 3 години

Да се катериш по планина, особено зимата, си е цяла наука.Ама бългринът нали винаги е по-по-най дори не се замисля.

39

Анонимен

преди 3 години

Известни колкото си искаш във Варна, тръгнал на планина в района, обаче наркотиците не прощават :) :(

38

Анонимен

преди 3 години

Винаги има" безсмъртни"това -червен флаг,знак "Стоп",буря в планината!Неее,как?Но винаги сервитьора идва със сметката!Винаги!

37

Луди хора

преди 3 години

Да ходиш на това място през зимата си е самоубийство. Дори и да си добре подготвен пак е опасно. Най малкото там на това място времето се променя страшно бързо. Но хората не го знаят това нещо и се подлъгват. Не знаят че Стара Планина е може би най опасната планина в България. Тя разделя България на две и там с срещат южните и северните ветрове. Точно в района Триглав и Връх Ботев времето може само за 10 минути да се промени от слънчево до снежна виелица. Там се ходи само лятото.

36

Заради такива ли,

преди 3 години

Боко ще купува въртолети, такива ли пиендета ще спасява. Печен турист каза, че този маршрут може да се преминава от неподготвени любители само през лятото, а през зимата могат да си го позволят само подготвени алпинисти, добре екипирани. Никога българина няма да стане разумен човек, защото е самонадеен, такъв беше и Христо Проданов, дебела глава, и той е тръгнал много самонадеен, въпреки предупрежденията за лошо време в Хималаите.

35

Анонимен

преди 3 години

Планинарю, едно е разходка, съвсем друго е катерене на връх... Разходката е приятно занимание, а "покоряването" на върхове в планината е дейност, пълна с усилия и едва ли може да се нарече "приятна". Опасявам се, че суетата е лош съветник.

34

Анонимен

преди 3 години

Аз този октомври качих Беклемето, но с хондата... Накупих си там домашни сладка за 50 лв от един човек и после се прибрах по Подбалканската. Даже сега си навивам палачинка със сладко от бели череши от ония...

33

Анонимен

преди 3 години

Сравнително пpocтоват човек би помислил, че 70-80 кг биомаса с огомно самочувствие и още по-голямо съдържание на ешерихия коли, би "покорила" огромни каменни масиви на милиони години. Накратко - пълна липса на уважение.

32

Анонимен

преди 3 години

Този човек някъде към 50-те - "млад"? "Бордист"? "Музикант"?Е, колкото е бил млад бордист-музикант, толкова е бил и турист. А това в определени условия е смъртоносна комбинация, каквото и мнение да си изградил за себе си във виртуала....Да почива в мир, барем шумовете ще понамалеят....

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 31Думата "покорява" е измислена от журналистите.Никой любител планинар не тръгва да покорява.Какви мотиви ти трябват за да се разходиш с приятели на чист въздух сред природата?