111

Анонимен

преди 3 години

Нещо не схващам,каква е идеята за тази доброволна служба?

110

Анонимен

преди 3 години

Ако парите са стабилни очаквайте във военните почивни станции наречени казарми наплив на неграмотни шведи !5дни ще си играят на войници и събота и неделя при аишето да правят още неграмотни шведи!

109

Анонимен

преди 3 години

Доброволната казарма е за хора, бягащи от жените си...

108

Анонимен

преди 3 години

Шест месеца са напълно достатъчни за обучение на базово ниво, ако не се губи времето.На времето ние 40 дни се готвехме само за клетвата:-)Което си е красиво и важно мероприятие, но все пак е церемония, не умение.За автоматчик са напълно достатъчни.Там е и най-големия недостиг.Та лошо няма, идеята е добра.

107

Анонимен

преди 3 години

40 годишни български шкембета ще *** по бойните полета

106

Анонимен

преди 3 години

За 6 месеца няма никакъв смисъл. Нищо няма да научат и само ще си загубят времето.Съвременните войни се водят чрез високи технологии и малко на брой но супер добре подготвени войници и специалисти. В 21 век никой праща орди от хора-пехотинци като пушечно месо. Дори и танкове вече почти не се ползват. Войната се води със балистични ракети, изтребители, бомбардировачи, атомни подводници и др. По земя нападения не се правят. Затова най важното е една държава да има добра противовъздушна отбрана

105

Анонимен

преди 3 години

Смех, с това удължаване, само пари се трошат. Пари за нищо вместо - мотивация.

104

Анонимен

преди 3 години

Може и има смисъл да се ходи в казарма но чак когато излезем от НАТО и ЕС и отново станем Република България.

103

Избягал

преди 3 години

До До 103Точно тези не стават за чужбина, никой няма да ги вземе на работа.

102

Бунгар

преди 3 години

Пълна простотия. Няма такова животно- доброволен войник.. Професионална армия и толкова. Напъните на шкембето са безмислица. Да вземат онази шматка Джамбазки.Без това за нищо друго не става.

101

Анонимен

преди 3 години

Отбрана се прави с пари, не с измислен патриотизъм и демагогия.

100

служил

преди 3 години

Записвам се веднага, ама искам Каракачанов да ми е ***.

99

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно нищо не дължа на тая държава, която се подигра брутално с моето поколение и продължава да се подиграва със следващите. Колкото до убочението, отиди кадрови войник и ще разбереш, че тия дето са на заплата не ги обучават, па камо ли наборен.

98

ха-ха-ха

преди 3 години

И кой частен ''бизнесмен'' ще ти пази работното място 6 месеца?!Поне 9 от 10 ще ти кажат да си останеш на работа в казармата.

97

Анонимен

преди 3 години

Напълно съм съгласен.Държавата трябва да функционира и в състояние на война, бедствия, извънредно положение.Тоест общественоте служители трябва да имат подготовката и нагласата (включително психическата) за действие в такава обстановка.За да я получат, те трябва да бъдат обучени и подготвени за това.Всеки който иска държавна или общинска работа, трябва да премине през казармата, включително и за да потвърди връзката си с българската държава.

96

Анонимен

преди 3 години

До До 103Който избяха 50хлв глоба за издръжка на един войник 2 години.

95

какво се чудим

преди 3 години

служих еедна много студена зима , но по-толпо облечен и обут в живота си не съм бил малко ми премръзнаха ушите и след това ме сърбяха но останах с уши. Храната беше отвратително , но все пак не сме на курорт и трябва да свикваме с лошото.Армията е едно много добре организирана машина и ако се спезваат всички устави няма да има инциденти както беше в началото на демокрацаята -например да се произведе изстрел при чистене на оръжие и пр. тъпотии

94

До 103

преди 3 години

Ако се върне казармата всички младежи ще духнат в чужбина.На новото поколение дай пиячка,тревичка и мобилен телефон в ръчичка.

93

бг

преди 3 години

Същото като преди вземат те запас и заплатата върви ,че и от армията някой лев отгоре.Сега ще бъде по твое желание.Записвам се веднага !

92

Анонимен

преди 3 години

Джамбаза да се запише и без това не е служил. Може да направи една кампания от казармата в защита на еднополовите бракове, ще се котира много добре. До 6-тия месец може да забременее с тризнаци да затвърди правилния курс (политически).