216

Анонимен

преди 3 години

261 Изобщо не ни интересува, какво мислят осакатените мозъци на севиромакедонците край Вардар. Докато ни обиждат ще получават вето. Точка.Апропо,любимият ти Путин е татарин,факт.

215

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 259Ами ние сме най-старата държава, която не си е сменяла името, България все :)) Даже сме имали няколко държави, но все България са се казвали, любопитно :)

214

Анонимен

преди 3 години

До255Аз се определям за славянин,но не виждам ,защо трява да се обиждаме от названието татарин.Макета са по-долни и от най-долният азиатски народ.А република Татарстан е векове пред РСМ и БГ.Една от най-развитите области на Русия.

213

Анонимен

преди 3 години

255 България е била империя много преди историците да въведат понятието "славяни"в човешката история. За съжаление, славянството и православието днес, служат на имперските интереси на Русия. Губене на време е, да се спори с промити и осакатените мозъци на северомакедонците,които не четат от древните хронисги,а от титовите писания.

212

Словянин

преди 3 години

До 258: 35 г се занимавам с етнопроизхода на българите. А Вашето невежество е една от причините българите в Северна Македония да ни смятат за татари.

211

Словянин

преди 3 години

До 253: В "За буквите" на Черноризец Храбър 11 пъти пише, че сме слОвЯнЕ. А самият Борис и Симеон са определени като СлОвЯнЕ. Да не говорим за Пространните жития на Константин Кирил Философ и Методий. Има не един, а хиляди писмени паметници, в които е удостоверено, че Симеон е слОвЯнин. Наричат го ВЕЛИКИ - само в слОвЯнските езици има такъв корен. Русофобията е нелечима болест, която днес погубва остатъците от Българско. Четете и Йоан Екзарх.

210

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 253То да беше само езика за нация ама не е достатъчен езика. Ето САЩ са американци въпреки че говорят английски. За съжаление след Берлинския конгрес 1878 г. са откъснати от България и стават друг народ. Това е и целта да се пречи на България да се развива и да се контролира като зависима от Турция или от запада. Хитлер е искал и да се замести кирилицата с латиница в Македония и бг. Разделяй и владей.

209

Анонимен

преди 3 години

До СловянинВиж сега, явно си маке ***, или някакъв заблуден полу-сърбин, решил да остане във вражеска територия, но не кълвем, лошо за сърбежите :))) Евала все пак че се опитваш, все пак трябва да има развлечение :)))

208

1

преди 3 години

До Словянин"Няма македонци, те са си българи и днес."С това вече не съм съгласен. Може да е създаден напълно изкуствено езика им, но истината е, че е много различен от нашия. И на манталитет са различни, тъй че си има и СМ език и такава нация. Е, "само" на 75 години е езика им, а държавата им е само на 30тина, но са си отделни. :)))) Друг е въпроса, че в СМ все още има хора с българско самосъзнание, които са репресирани и в момента, но това е враждебна политика,не въпрос на самоопределение

207

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 251"Остави мен, няма смисъл, те си знаят едно :) ..Дай да ги признаем, ще станем наследници на Александър Велики, нищо че се е възприемал като елин, не като маке...:)))"Най-забавното е, че претендират, че "народните" говори, на които твърдят, че се базира сегашния СМ са били същите като тези говорени в Пиринска Македония. Ако беше така щеше да има запазени същите неща както в съвременния СМки. Аз съм оттам, такова нещо няма :))))))

206

Словянин

преди 3 години

Няма македонци, те са си българи и днес. Ние сме виновни, примерно татаринът Валери Симеонов, че се отказваме от слОвянската си същност. Прави са сега в Скопие да ни наричат татари.

205

KOSTAS LINKE

преди 3 години

ФИРОМЦИ.....ВИЕ СТЕ ГЪРЦИ ПО КОРЕН И КРЪВ .ЕЛАТЕ В МАЙКА ГЪРЦИЯ , И ЩЕ ВИ СПАСИМ ОТ БЪЛГАРСКО РОБСТВО И ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТАТАРИ ...НЯМА ДА ВИ ТОРМОЗЯТ ПОВЕЧЕ -- НИКОГАШ !

204

Анонимен

преди 3 години

225 Няма забелязан източник в който пише, че цар Симеон пишел за "славански език"!!Просто имаме хора, които живеят край Вардар, говорят на осакатен български език, днешният "северомакедонски", който пък ги е осакатил умствено, защото езикът формира мислене, връзка с дадена култура, традиции на един народ, нация.Тук те липсват.Създадени с указ на Коминтерна/1945.

203

Анонимен

преди 3 години

До5-коТолкова много е бил писмен народниот говор,че на него НЕ са писали въстаниците от Илинден,Всички писма,документи между комитетите са на КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.Освен това веели БГ знамена с надпис ,,Свобода или смърт" ,а не СЛобода ,както е в езикът ви сега.

202

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 250Остави мен, няма смисъл, те си знаят едно :) Набили са им в тиквите че сме им врагове, няма оправия :) Дай да ги признаем, ще станем наследници на Александър Велики, нищо че се е възприемал като елин, не като маке...:)))

201

Анонимен

преди 3 години

До 5-ko"Ако збориш за прва половина на 19 век , пишувале на народен азик ко не бил кодифициран ,"Аз те питам чел ли си документи на някой от езиците, за които претендирате, че са предшественици на Северномакедонския език опреди 45та? Какъв е езика, на който са написани?Какви букви са били използвани за същите звуци, които сега пишете с латински букви?

200

Анонимен

преди 3 години

До 5-koОтпаднали са 2-3 букви наймного но си е същата азбука и преди 1000 години на Климент. Е сега на компютър има всякакви украсени шрифтове.

199

Bg

преди 3 години

България клекна , вече няма никакъв проблем за С.Македония.

198

Анонимен

преди 3 години

До5-коМисирков е доказателство,че македонски етнос не е имало.През 1903г.той излага план за обособяване на отделен етнос.от българският,за да привлече гъркоманите .Това е доказателство,че не сте съществували .Мисирков е критикуван от ВМОРО ,по -късно той се разкайва #

197

1

преди 3 години

До 5-ko"Важно за Мисирков е дека неговата идеа се оствари , и сега по неговиот предлог се пишуваат книги се пеат песни се снимаат филмови .."Важно е за съвременната СМ, защото е утвърдила СЕГАШНИЯ език, а не защото има нещо общо с миналото. Успех за руснаците и сърбите да изличат миналото ви. Няма лошо, но това не променя историята, а тя е, че сегашния ви език в спецификите му няма нищо общо с езиците, които претендирате, че органично го предхождат.