75

Име

преди 3 години

какъв е този "зеленият коридор" и никъде не пише какво включва той, що за статия е това, без информация

74

това е животът

преди 3 години

Не знам дали за цялата пандемия съм видяла повече от трима, четирима пенсионери с правилно сложени маски в магазин или автобус. Всички са под носа, често и под брадата, щото се надвикват да си обясняват нещо. Голяма деменция голямо нещо. Тези, които са съвестни те и преди са били и не излизат излишно и се пазят и няма да се заразят. Докторите да поемат отговорността и да не съжаляват ако трябва да правят тежък избор, да живеят по-младите в крайна сметка.

73

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 69 "Единственото, което ще влезе в сила, е осигуряването на "зелен коридор" за възрастните хора. Решението не политическо, то е експертно." ПЪРВО ТОВА Е ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА И ВТОРО КОГАТО АЗ ГО ЦИТИРАХ И БЯХ 69 СА МЕ ИЗТРИЛИ И ЗАТОВА ТИ СЛОЖИХ МИНУС ЗАЩОТО Е ДВОЕН СТАНДАРТ ТВОЕТО ИЗКАЗВАНЕ СТОИ А МОЕТО ПОДОБНО ИЗТРИЛИ

72

тъпото си е тъпо

преди 3 години

как да го схванат приткоуминте родители не знам. Аз съм загубила баща на 9 години, това ми оказа много по-голяма травма, отколкото всякакви тъпизми за загубено образование и разбирате ли нервни разстройства на децата от неходене на у-ще. Просто това са родители които нямат никакъв родителски капацитет и време и желание да се занимават с децата си, отчуждени са и не могат да ги накарат да хвърлят *** , камо ли да учат. заради такива непрокопсаници ще се заразяват хора, ще умират учители.

71

ДА

преди 3 години

Бравос!От всички мерки избрали най ненужната!Ако ще правите нещо,правете го сега,като другите държави,та за коледа и нова година да се поотпусне.А при нас ще стане обратното-баш за празниците ще сме в затвора!Тъ-па-на-ри!

70

мда

преди 3 години

Риторичен въпрос, сам си отговори. И .... няма мерки. Борисов реши, Мангъпров да властва, и накрая ще си измие ръцете, ние ви казвахме да спазвате дистанция, да се пазите. От страх от протести, не може да озапти глупациете да заразяват. Смешне са, в другите развити демокрации узряха, че трябва да забраняват, при нас, оставят на съзнанието на ***. Вече наистина ще им се обклеччи системата- ще спестят от пенсии и ТЕЛК, като си заминат хората.

69

Анонимен

преди 3 години

Имат ли представа колко хиляди над 65 г работят за да оцелеят с мизерните си пенсийки. А 60 г е още трудоспособна възраст и се предполага, че от 8-12 часа хората от тази категория са на работа.

68

Анонимен

преди 3 години

Няма ли кой да попита министъра при сегашните мерки изключва ли италианския сценарии? Правейки едно и също при еднакви условия ( в нашия случай влошаващи се) и очаквайки различен резултат е поведение, което се лекува на друго място! Няма ли кой да му пусне записите от изказванията последния месец, за да стане ясно, че се говорят глупости и тотално се зачерква предишната теория. Легла имаме много. После лекари нямаме. После ще слагаме фургони и още по 200 легла. Какво стана с многото легла, докто

67

Анонимен

преди 3 години

Вятър работа е тоя зелен коридор.Последния път когато го бяха въвели старците си влизаха в магазините и аптеките и след определеният им час и тогава никой не им правеше проблем.Но ако някой млад влезеше с тях в техния час не го пускаха.Да не говорим за малките магазини в които такъв контрол няма.Според мен това е мярка която трябва да решава за нея всяка община, а не да се взема на централно ниво.

66

ГосТ

преди 3 години

Страната с най лошо здравеопазване, най лошо здравословно състояние на хората и най невъзпитано и недисциплинирано население- без абсолютно никакви ограничения. Простолюдието пак ше гласува за баце и калинките му. Който е останал жив де.

65

важно

преди 3 години

Не знам ама това гимназисти да продължват да учат е безумно. Непременно трябва да са дистанционно, защото ходят по дискотерики и после пълнят автобусите и заразяват хората, учителите си. За родители, които не могат да се оправят с отрочетата си има Детска педагогическа стая и сума ти консултантски безплатни услуги- като са създали непрокопсаници и готованци, които не ги слушат и не учат.

64

малко правна култура

преди 3 години

информирай се, че такова нещо като отказ от права няма. Т.е. декларация с която се отказваш от правото да те лекуват е нищожна и ако някой откаже да те лекува на такова основание, носи отговорност. Единственият вариант е да подпишеш, като влизаш в болница че не искаш да те поддържат ако има мозъчна смърт, ако се влошиш, мисля, че нещо такова нещо можеше да се заяви , или докато си още в съзнание да откажеш да влезеш в болница, и каквото стане.

63

Анонимен

преди 3 години

Единственото, което ще влезе в сила, е осигуряването на "зелен коридор" за възрастните хора. Решението не политическо, то е експертно."Тоест решението не е експертно, а е политическо. Добре, че си аматьор на поста иначе щеше да знаеш как да лъжеш без отричаш неща, за които никой не те е питал.

62

Лекар

преди 3 години

Тези направо не са в час , що за абсурдни и безсмислени решения.Има много по -първостепенни решения от "зеления коридор " за възрастни. С това епидемия не се бори. Боже , това са нашите професори и доценти- на едно ни учеха , а сега решенията са точно обратни-ясно е ,че изпълняват политически поръчки.Ние редовите лекари направо не вярваме на очите и ушите си за тази каша ,която продължават да творят.Ужас , ужас!!

61

ГосТ

преди 3 години

Хахаха "с изключение на упражненията по медицина " а инженерните специалности ? А природните науки ? Тези наистина освен много крадливи, са и адски невежи...демокрация на простолюдието. Или т.нар. хамериканска мечта...холивуд фалира бе господа. Хахаха

60

Анонимен

преди 3 години

9 месеца си разпределяха пари и не се замислиха какво ще се прави наесен, въпреки предупрежденията още от пролетта за нова вълна. Тия са за затвор.

59

Анонимен

преди 3 години

Това със зеления коридор за възрастни ми звучи като "хайда да понамалим малко смъртните случаи сред възрастните, че са най-много и малко прекалихме и изплашихме хората, а другите да ги оставим да се заразяват"...

58

Анонимен

преди 3 години

До Гого я гого не обобщавай това не е верно, повечето хора спазват правилата и носят маски само със спазването на дистанцията не са на ясно.

57

Анонимен

преди 3 години

"Затваряне на кръчми, кафета, дискотеки, училища и всякакви където се събират хора без причина! Забрана за продажба на алкохол ! И за един месец всичко ще си дойде на мястото!"....................................Абсолютно. А след 3 месеца - отново ще сме в изходно положение и панически ще искаме: "затваряне на кръчми, кафета....... "

56

69

преди 3 години

който го е страх да не излиза, никой не ви кара да излизате, купете си храна за цяла седмица и си стойте вкъщи, животът е един и всеки трябва да го живее така както го разбира, да пуснат декларации вместо актове, че всеки който не спазва препоръките на здравните власти при лечение от корона вирус ще си плаща лечението!