29

До 26

преди 3 години

Само си представям каква мишка си в Ню Йорк с това мислене... дребна душица от Люлин, с дядо от някое село, но софиянец се пише... комплексар

28

Анонимен

преди 3 години

Да го направят уседналост 10 години! Не може някой който си плаща данъците цял живот в този град да няма място, а някой дето вчера е дошъл да иска да му приемат детето!

27

Гого

преди 3 години

Най накрая, сега ако дадат детски за всички ще ми върнат доверието в институциите.

26

Анонимен

преди 3 години

Уседналост = жителствоДа живее тато!Дотолкова им стига козирката на бившите и настоящи наследници на върлия комунизъм!Да живее НЛП пардон ГЕРП!

25

Анонимен

преди 3 години

Браво!Като наследници на БКП знаят и прилагат бившите комунистически закон уседналост успешно!Нали беше демокрация свобода на придвижвания и.т.н. А може ли уседналоста да се третира като наследство? Значи първо всички тези селяни от НС в София, къш и у дома на село. Много изкривено чувство за демокрация! Робска демокрация! Робите раждат само роби и никога свободни личности! А дребнавите еснафи от село, неможещите политици само до уседналост стигат. Започва връщане преди 89г!

24

Ф.С.В.

преди 3 години

Те вместо да направят детски градини -все пак Столицата се развива- не е като Бургас- умиращ град! ТЕ почват за точки да говорят)) По добре развиващ се град -отколкото умиращ! В Центъра на Бургас половината магазини и заведения са затворили!

23

Анонимен

преди 3 години

Сляндури марш в прованса.Къде сте тръгнали.Смешници.

22

Анонимен

преди 3 години

Не съм виновен, че съм принуден да живея в този отвртителен град!

21

В. Узунов

преди 3 години

Ако имах деца никви градини. Щяха да събират сливи за ракия. Трябва да се учат на труд. Па ако се роди недъгаво или сакато директно на автогарата с една табела да носи някви пари за вкъщи.

20

Анонимен

преди 3 години

Работа има провинцията е пълна заводи фажрики дори и чужди.Земеделие също дават и еврофондове и тн.В София обаче можеш да станеш калинка тоест за едно 2 бона да си секретарка на шефа да решаваш кръстословици пярдон да си гледаш фейсбука на смартфона кръстословвиците бяха когато нямаше смартфони и някой ден да те изпратят в Брюксел.

19

Анонимен

преди 3 години

Тато беше прав със софийското жителство, много прав. Вярно имаше пак вратички, ама си беше цедка. Дайте да правиме София - Мумбай, а мерси. Всички се оплакват че все нямало работа. Това е така, ама досега за 30 години можеше хиляда пъти да бъде раздвижена икономиката рационално. Но при това гласуване, - толкова. Няма право да се оплаква тоя народ. Това си произвежда, това ще си сърба... край.

18

Анонимен

преди 3 години

Що няма такъв наплив към Пловдив Варна и тн.Що се в София.

17

Глупости

преди 3 години

До АнонименВ Испания и същия проблем. Мясово се обезлюдават селата. Даже нкакъв швейцарец си купил цяло испанско село с къщите и църкмата за под 300 хил евра.

16

Анонимен

преди 3 години

Ми то не могат да се правят само детски градини.Всеки град си има предел по отношение на инфраструктура комунални услуги и тн.Не може цялата държава да живее в един град.

15

ЦК на ГЕРБ

преди 3 години

Ще върнем и софийското жителство!

14

Данъци

преди 3 години

Не може един, който цял живот е плащал данъци в София и вуниците да са му аут от държавни детски заведуеия, а друг, който само 3 годин ще плаща данъци, децата да са му вътре. Цялта система за прием дава голями предпоставки за нарушения, даже и престъпления. Но тя правен от хора, които не са живяли през целия си живот в този град и не познават в дълбочена проблема. Като се види колко от кметството и СОС са родени и живяли в София ще се види са кой работи администрацията

13

Родител

преди 3 години

Дано успеем да го запишем сина на детска градина, после бакалавър и магистър лесно ще изкара.

12

Анонимен

преди 3 години

По провинцията нямало работа.Айде бе има зводи от всякакво естество.Има туризъм и сектор на услугите вярно в София плащат повече но и живота е по-скъп.Но и София е трамплин за Запяда.Ако си калинка в София партията кърмилница по-лесно може д те изпрати на някаква длъжност я в Брюксел я в Страсбург я в Люксембург

11

Анонимен

преди 3 години

Странна работа, прилоча ми на ситуацията едно време с опашките и чакането по 10г за кола от Мототехника. Дефицит. Понеже някой не си е свършил работата и когато са вземали пари от данъците не си е мръднал пръста да направи детски градини, давай сега да накажем пришълците в София. Е, и колко процента са такива, 10% примерно? Пак няма да се реши проблема, останалите, над 3 г. са повече.

10

Анонимен

преди 3 години

София предлага анонимност.Кой спи с много жени коя с много мъже кой пдраст кой престъпник в София може да се скрие и тази анонимност ги кара да идват тук.