158

от 207

преди 3 години

И само да допълня: има овлядян/управляем ядрен разпад (атомна централа), а за управляем термоядрен синтез още не. Предполагам, че учените работят по въпроса.

157

до 203 от 140

преди 3 години

Мерси, добре си ме допълнил, благодаря за което.

156

Анонимен

преди 3 години

Каква ли щеше да бъде историята, ако атомната бомба беше създадена в Германия, а не в САЩ???

155

!!!!

преди 3 години

Да ви кажа ли какво стана........................най-големите учени, които създадоха ядрената физика и квантовата механика бяха германци..............................но американците първи създадаха атомната бомба в проекта "Манхатън"................и се започна една кржаба на немски учени................и от САЩ, и от Русия.....................и после, колко сме велики...............но големите учени - физици и ядрени химици са немци..............факт!!!

154

Анонимен

преди 3 години

Да....................цивилизацията е тръгнала по грешен път на развитие и е на път да се самоунищожи.................за това са виновни и американците , и руснаците!!!

153

Еднокаменов

преди 3 години

До: номер 199Става въпрос за водородна термоядрена бомба, не за скапан реактор на авариралата атомна електроцентрала "Чернобил" в Припят!!!Тук се говори за термоядрен синтез, не за разпад на атомното ядро. Радиация пак има, но тя е френски парфюм Шанел в сравнение със "Чернобил"!!!Абе някой трябва да ви ги обяснява тия неща бе!!!

152

Анонимен

преди 3 години

A нашите по-старши демократични партньори САЩ правили ли са ядрени опити?

151

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 198Голям невежа си, но ти е простено :) Японците направиха грешка, да, така е, но никой не ги е подвел да нападнат :)Ако имаш предвид, че Рузвелт е искал да влезе във войната, по може, но те сами си го причиниха :)))

150

Анонимен

преди 3 години

След този взрив започна промяната на климата някога, а след китайските вече имахме воден режим и никога повече не се върнаха старите зими.

149

Сетете се сами

преди 3 години

Къде е отишла радиацията от тази бомба..Водкопитеци, Сър!

148

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 196"В Пърл-Харбър американците бая зор са видяли докато накарат японците да ги атакуват, какви ли не провокации. Базата е била оставена без ПВО за да има повече жертви, после да гърми пресата и да оправдае започването на войната."Ахахахахаха. Горките японци, така "подведени" да са агресори.Червените мозъци нямат спирка.

147

>

преди 3 години

До Анонимен 190От една диктатура за друга. Хубаво е, че не си губим времето да ги изобличаваме.Отваряш и четеш за "социален кредит" в Китай. Перфектната система за контрол на индивида от властта. А русофилите ми пищят, че имало световен заговор. Ще видите вие какво значи тотален контрол, ако Комунизма победи. Мислите, че ще можете да си драскате свободно тук както сега ли? ХАХАХАХАХАХАХАХА. Прочетете и елате пак да си поговорим какво точно искате.

146

Анонимен

преди 3 години

До До анонимчо 164/186"Аз съм учИл в Ленинград .... свети неща"Другарю, искам да ти обърна внимание на факта, че ти не си руснак. Това, което е "свято" за руснаците, няма нищо общо с теб. Иначе, можеш ли да отговориш на въпроса, защо си доброволен роб на руснаците? Ти не искаш да имаш нищо общо с тяхната действителност: ползваш западни технологии и философия, тогава защо избираш доброволно умствено робство?

145

до 186

преди 3 години

не съм 164, но да ти кажа:Чърчил е този, който е знаел за Харбъра, защото неговите са прихващали/разкодирали японските съобщения, но не е казал за това на Рузвелт, сам се сети защо.

144

УЧИТЕЛКА в 6-ти клас

преди 3 години

До ученик 6 клас СОУ...БРАВО МОМЧЕ !!!!!!!!! ОТЛ. -6 + !!!!!! А за другите да поясним !.... ВСВ се печели от тези .който след войната са направили хората си ПО-БОГАТИ....ПО- ЩАСТЛИВИ......и са станали за ПРИМЕР на другите народи !!!!!! 1 - ГЕРМАНИЯ ..всеки иска немски автомобил....немско здравеопазване...немска техника 2 - ЯПОНИЯ .всеки иска японски ТВ....ЛАПТОП....Джи ес ем кола ..3 ..ИТАЛИЯ -всеки иска почивка в Италия....храна ..мода ! И вс. заради " ПЛАНА МАРШАЛ " на САЩ !

143

Анонимен

преди 3 години

Забравих, че не съм любимец на гербавите :) Но, подкрепям това :))) Да си дойдем на думата, видяхте модовете, че използвам цветист език, нали ? :))) Ако британците са бомбардирали случайно Софето, аз съм ваш любовник...хахахаха :)

142

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовБарманче, всеки нормален човек мрази диктатори масови убийци като Сталин. Разбира се, ти го обичаш, както обичаш ред други диктатори.Нали знаеш, какво значи това?:)))

141

Христо Христов

преди 3 години

До до Боби/101Браво на Сталин, че не пожертва войниците на Червената армия за интересите на чърчил при възстанието във варшава!Вечна му слава!Това е и една от причините лицемерите да го мразят.

140

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 180Това откъде го разбра, от Комунистическите власти ли?:))))

139

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовЧервеното барманче се появи. Сега ще стане страшно.:))))))