202

Lan

преди 3 години

:) Ама как гротескно ни съобщаваха 4-5 случая на ден, а ся някак между другото - 174 :). Не че и това не го прогнозирах още март месец...Ще има наистина болни, много и тогава мерки няма да има!

201

Lan

преди 3 години

ЮриГаргарин, затварянето за двата месеца беше абсолютно безполезно срещу вируса. Нещо, което го повтарям от март месец насам. То ще доведе до икономическа катастраофа, която ще я усетим най-добре догодина. Щеше и да е подсъдно, ако не я бяха свършили по същия начин в целия ЕС...меко*елите. Та така - Бойко няма потенциал за диктатор, така че това може спокойно да не те притеснява, то и за там се искат качества. Съгласна съм на ограничения ако те имат СМИСЪЛ и наистина ще спасят живот Тези нямаха!

200

ЮриГаргарин

преди 3 години

до 204 Lan Уважавам мнението ти за това, че висша ценност за всеки човек би трябвало да е свободата, с едно " извънредно положение" обаче, (не случайно поставено в кавички), дори продължаващо ЦЕЛИ БЕЗКРАЙНИ два- три месеца не може да е заплаха, а пък твърденията на някои, че бат Бойко бил " диктатор" лично за мен са смехотворни, този човек най- малко няма манталитета и желанието да ни бъде диктатор :))))

199

Сат Н

преди 3 години

Вирус няма, драги зрители.Всичко е пунта мара, за да ви задигнат едни кинти, а вие да им кажете и "мерси" на всичко отгоре. Нощаджиите са елементарни шарлатани, даже не са и добри артисти.

198

Lan

преди 3 години

201, :) и какъв точно "здрав разум" беше това март месец?! До какво доведе този "здрав разум"...щото ефектът е едно забавяне само, заплатен с огромен икономически спад, който ще доведе до нова смъртност. Точно така, трябва здрав разум, а не идеализъм. Всички изказвания "нито една смърт" са абсолютно безумни! Ние не сме богове...това просто не можем да го направим.

197

атв

преди 3 години

до 196Носенето на маска не е чак толкова проста работа. Ако искаш да ти е наистина полезна не бива да я пипаш, особено отпред, не бива да си я слагаш в джоба и после пак на лицето. Така, че понякога е по-добре да постоиш с нея и навън, ако е за кратко.Пази се приятелю. Така ще пазиш и близките си. Нищо, че ще се наложи да спазиш някое правило...

196

Lan

преди 3 години

ЮриГаргарин, чакай сега - кой казва, че на мен ми харесва! То много неща не ми харесват, това не означава, че не се случват ежеминутно. Трябва да си нещо психически увреден, че да ти харесва да умират хора, независимо по каква причина. Та така и короната не прави изключение, работи по природните закони дори и да не е природно създадена. А аз просто казвам истината.

195

Анонимен

преди 3 години

Добре де нали се обясни че освен антитела има и клетъчен имунитет.Липсата на антитЕла обяснява невъзможността да се създаде ваксина.

194

ЮриГаргарин

преди 3 години

До Lan Нито един вирус не заслужава смъртта на човек, това е в което вярвам, тъй че твоята " логика" не ми е по вкуса меко казано!. И това за " мама- та Природа" също, защото хич не е ясно дали Ковит- а е от 19 прилепа, или от 19 счупени епруветки в Уханската биоlab. По- логично всъщност е второто предположение за ориджина на внезапно появилия се и светкавично разпостранил се по глобалния ни свят вирус...

193

До 199

преди 3 години

Хубаво е стевмежът към свобода, но той не изключва и здравия разум.Къде много по свободолюбиви държави и общества осъзнаха, че в даден момвнт свободата може да се замени с предпазливост. Свободата не се губи.Виж, ако искаш на всяка цена свободата...и тя да те затрие...вече се губи разума.

192

До 196

преди 3 години

Май някой друг е ***.Да беше кихнал някой и вятъра да го беше отвял в лицето ти.

191

Lan

преди 3 години

От Плевен, а има нещо, което ми е по-ценно от този живот - това е свободата :). Така или иначе животът е временен, все ще се мре по някое време.

190

Анонимен

преди 3 години

Да питат Мангъра. Той ще им обясни.

189

От Плевен

преди 3 години

И ти си прав! Всъщност учените доста зор виждат с този вирус. Коварен е! Дано да стигнат до някакво решение, било то и временно. По- ценно от човешкия живот няма! Затова сме и човеци, а не ***...

188

Анонимен

преди 3 години

Когато приятеля ти разбере че комшията му бере душа в болницата и те знае, че си "волна птица" ще започне да те отбягва, защото ще си рисков за него.------Да ме отбягва колкото си иска.И какво значи "волна прица"?Нали спазвам тьпите им мерки?Или трябва и на открито да нося маска като ***? Днеска се реда пред районното за документи, вятър дyха да те отвее, откачените с маски се наредили.

187

Lan

преди 3 години

ЮриГаргарин, Вярвам в придата и в собствените ни тела много повече отколкото в нивото на медицината :). Абсурд е тялото да не регистрира вируса и да не се подготвя за нова среща с него. Много по-вероятно е да има грешка в изследванията. Не бой се - нито един животински вид не е бил заличен от лицето на Земята заради вирус, а има къде къде по-тежки вируси от този.

186

ЮриГаргарин

преди 3 години

До От Плевен Все още не се знае достатъчно за принципа на ваксината на " Модерна", която е и най- напреднала за момента ( трети стадий на изпитания), ще видим колко дълготраен имунитет създава, но дори и да е краткотраен пак ще е от голяма полза, като се има предвид, че за същия краткотраен " резултат" ни агитират другарите да се юрнеме на масовка- заразяванка, пък който оцелеел след туй. Има напредък и в лекарствата- в Калифорния тестват " гъби" които имитират обвивката на белодробна човешка кл

185

От Плевен

преди 3 години

Като съм почнал с примери- ето такъв от Плевен пак през април. Бяхме повечето хора вътре в апартаментите си. Пред отсрещния блок спря линейка със сирена и влязоха в 1 вход. Нямате представа какво видях! Всички прозорци бяха окичени с хора, които наблюдаваха уплашени докторите. Нормално. Я си представете сега ситуация като в Англия например , да стигнем до тяхното положение и да хвърчат постоянно и без това малкото линейки. Това ли иската, хора? То вече на много места се е случило и случва сега!

184

Като мислещ лекар

преди 3 години

Като мислещ лекар, източни на статия или нещо от ncbi или pubmed? Щом няма за мен са платени глупости! Моля литературните съчинения да останат при госпожата по литература, аз все още не разбирам "какво е искал да каже автора" - госпожи, той вече го е написал!Така или иначе повечето от Вас са педболедували т. нар. COVID-19, не роптайте срещу нас, други налагат мерките - икономити, хирурзи, и т. н.

183

Анонимен

преди 3 години

До От Плевен БЕЛАРУСЬ ГО ДОКАЗА, СТАДНИЯТ ИМУНИТЕТ СРЕЩУ КОРОНОВИРУСА Е ВЪЗМОЖЕН ВЪПРЕКИ ,ЧЕ И ТАМ ВЛЕЗЕ ВИРУСА .ВИЕТНАМ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СТАДНИЯТ ИМУНИТЕТ .НИТО ЕДНА ЖЕРТВА .