200

Анонимен

преди 3 години

Теа програмисчета да им го таковам в таковата!

199

Анонимен

преди 3 години

Такова самочувствие има този толуп. Той се слага с образованите хора ,много образовани хора работят за 800 лв. само слуги като този на най-уродливата част /тъпите и нагли необразовани мутри /са високо платени ! Ти вземаш висока заплата защото умееш да лъжеш и да триеш с големия *** след горепосочените необразовани хора ! Всичко у нас е връзки и слугинаж -само такива са високоплатени и няма никаква зависомост от образованието. БАН ,където са съсредоточени само умни хора вземат по 900-1000 лв.

198

Анонимен

преди 3 години

Бедните са такива обикновенно защото са пpости, и затова и не разбират схемата. Човек с умения взимащ 5000лв е тука защото с тия 5к си живее добре, преглъщайки общата мизерия, обаче ако му вземат с по висок данък парите просто щ си бие камшика някъде където е по добре. А това че на запад има прогресивен данък е верно, но там богатите нямат избор, няма къде да отидат. Та ако се въведе прогресивен бедните не вдяват че за няколко години ще стане по зле и за тях а умните ще си заминат, ама говори им

197

Беееее яяяяяя

преди 3 години

Значи - Аз съм учил и работя по специалноста си. По договор съм на 2500 лв. Тъмносиния не е учил и по договор е на 800 лв. Сами сметнете аз колко плащам всеки месец като удръжки и колко плаща тъмносиния. И сега тоя ще ми казва, че аз пак трябва да плащам, защото съм учил. Е що бе? Нали в края на месеца, аз плащам 2 пъти повече от тъмносиния. Така че да плаща той а не аз. Аз колко пъти ще плащам и защо? Ама и аз ще изчезвам май, нека остане тъмносиния и да мре тука в кофата.

196

В момента

преди 3 години

Много от фирмите отварят представителства в Македония, дори и кол центрове в Гърция. Ако се обложат младите, образовани и работещи българи половината индустрия ще се премести или ще мине в режим на дистанционна работа. Не може 1мил.работещи да издържат 3 мил души на социални помощи и пенсионери. Това се знае поне от 10 години.

195

Край

преди 3 години

Нещо повече освен прогресивоно облагане в нормалните страни даже глобите са съобразени с материалното положение на глобения. Ако глобиш един дядка че бил 20км. превишил скоростта със 100 лв. - му взимаш половината месечен доход.Ако глобиш един баровец със 100 лв. си му изпушил 3 от пурите за деня.

194

Край

преди 3 години

В много по- капиталистически и демократични държави има прогресивен данък върху дохода. На България и нужен ДАНЪК лукс. Еднократно облагане на луксозни имоти /и къщата на този също/ коли и яхти. 50 % върху стойността им - ако не искат да платят да почват да доказват доходи и платени данъци.

193

саки

преди 3 години

Страхотно изказване на финансовия министър на най-корумпираната държава в Европа!Да вържеш образованието с данъци?Хиляди с образование,работят и полагат труд на длъжности с по ниско образование,но с по-добро заплащане.Кафявата многохилядна армия от роми с основно образование,явно отново ще е най-добра данъчна позиция!Горкият финансов министър!

192

анонимен

преди 3 години

Плоският данък вече не е справедлив! Разликата в доходите е огромна, заплатите варират от 610 до 15 000 лева! Обаче, МРЗ получават 70-80% от работещите и държавата не иска да се лиши от тези приходи, въвеждайки подоходно облагане! А, тези в сивата икономика не плащат и стотинка! Това е финансовата картинка на милата ни родина!

191

баце

преди 3 години

Тъпо парче. Средна класа няма. Прогресивното данъчно облагане е на база приходи , а не на образование. Да иде да си доучи в Свищовското училище.

190

ПРОСВЕТЕН

преди 3 години

Със всеки изминал ден се уверявам,че този "министър" не е в час,както и всички останали.Поредните му популистки изказвания са в типично негов стил са без грам съдържание.Когато го слушам да говори за икономика, справедливост и най-вече за "средна класа",която въобще не съществува в момента ми идва в повече.Щом той е министър-българският народ си го заслужава......

189

...

преди 3 години

Чудесно, трябва да има различни скали на облагане при различните доходи, но справедливи. Не може 500-700-1000-1200 лв. доходи да се приравняват с едно и също данъчно облагане с тези на 5000 лв. и повече. В "проспериращата" ни родина социалното разделение драстично се задълбочи. Сегашната система на облагане облагодетелства богатите и политиците, които пъргаво се прикачват към тази категория - обогатени. Това е другият голям проблем - по-малко крадете и повече справедливост!

188

Василев

преди 3 години

Само е забравил да каже горкият, че образованите и активните са и по-богатите хора, и богатството са натрупали и , като са използвали вашата работна сила, интелектуален или физически труд!!!Тоест селяни прости, вие сте валат!!!Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!

187

Евгени

преди 3 години

До Гогоода си чувал адвокати изаболекари да имат касови апарати

186

Анонимен

преди 3 години

Те се забавляваха ....аз учех, те пушеха в градинката по време на час.... аз учех, те ходеха по дискотеки....аз учех, те лежат по цял ден ... аз работя ....те искат от моите пари ....

185

Правосъдие

преди 3 години

Не образованите,а богатите каквито са всички управляващи непрестанно увеличващи огромните си заплати,допълнителни придобивки, платените си отпуски и изкупени на безценица държавни земи плажове,хотели, незнайно и безнаказано разпределящи между себе си ЕС милион и милиардите заеми от името на народа, до който стигат само жълти стотини за пенсии, социални и други 90% бедни от народа, подложен на тяхната неморална грабителска и геноцидна политика трябва да плащат не само 2но но % от всички средства

184

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен Тоя вместо да плещи врели -некипели ,да каже как стана милионер с пари от Божков . ЩОТО БОЖКОВ ЩЕ КАЖЕ ,ПО- НАСЕТНЕ ? ЩЕ ГИ ПОДЛУДИ .

183

Гогоо

преди 3 години

До 200То един плочкаджия или бояджия също взима по 5000лв на месец, но данъци не плаща и се купуват апартаменти на данъчна оценка! Спри да гледаш купичката на хората с честно изкараните пари и платени данъци. Всички майстори, фризьорки, маникюристки и други касови бележки не дават! Там НАП здраво трябва да провери какво става и как децата им придобиват апартаменти! Изповяданите на данъчна оценка лесно се хващат!

182

Анонимен

преди 3 години

До 200 - и на какво основание ще взимаш повече пари на хората ако не им предоставяш повече държавни услуги??? Соца си тръгна, не сме равни и това е положението. Не искам да съм равен с никой! На който колкото му даде пазара на труда - всичко друго е кражба!

181

123

преди 3 години

Може ли сериозни промени ако се правят да са в нормално време. ?