58

Анонимен

преди 4 години

До 88Това освобождаване ми е малки, като един дето си хвана едно момиче, УБ да я освободи от баща к, който и ползваше мозъчното изоставане, за да я третира като слуга, само дето мъжа и я третираше като робиня ...

57

поука

преди 4 години

За съжеление България винаги е била на страната на губещите сили в последствие.Първата и Втората световни войни.После социализма които се разпада.И сега следва и ЕС.Що се отнася за Европа и неините цености.Може да просъществуват ,но само ако има свестни националности в бъдеще. Или по-точно казано: сътрудничество трябва да има ,но трябва главно ИДЕНТИЧНОСТ на всяка д-ва в Европа и света.

56

Анонимен

преди 4 години

Няма какво да ни обедини с Русия, защото Русия гледа на Европа като вкусна хапка която и се полага като награда по-точно като военен трофей.

55

Анонимен

преди 4 години

Ме сега не си КИ е бал фашизъм и в Русия? Путин как се намъда във властта и как в държи?

54

Анонимен

преди 4 години

До 70За да поддържа Кремъл мантрата за Сталин "освободил" Европа от фашизма, ще вади още "доказателства" за хрисимия диктатор Сталин и неговата КП на СССР в чийто постулати с голями букви беше написана идеята на Ленин, как след ПСВ е възникнала първата комунистическа държава /СССР/, как в следващата война ще възникне социалистически лагер, а след ТСВ целият Свят ще стане комунистически.Тези постулати се учеха и в часовете по История на БКПза справка: виж ИСТОРИЯ НА КП на СССР и на БКП

53

Анонимен

преди 4 години

Комунистът никога не може да бъде либерал даже да иска си остава комунист и посткомунистическа Европа го доказа на 100%.Ккато и внушенията на този човек.

52

Ленд Лизов

преди 4 години

антифашизъм, още наричан противоиталианизъм. тва е като пица с ананас, но без пица и без ананас.

51

Анонимен

преди 4 години

Хей тука има разни поляци руснаци и подобни няма ли българи.Края на войната която и българите губят ,България се разделя и губи като територия Македония ,останалата територия за добро или лошо се слага край на фашизма и се сменя строя със социализъм.Новия строй не издържа икономически и отново промяна която води до още по надолу икономически .И така още не можем да намерим баланса от тази загуба.И реализираме нови и нови загуби без да водим войни.

50

Анонимен

преди 4 години

Фашизъм в Европа няма от 75 години, но това което го няма щяло да обедини Европа с Русия. Абе вие изобщо имате ли нещо в главите си?

49

Анонимен

преди 4 години

До интересно...Нали един такъв руснак,бивш военен,оженен за българка,измамил едно младо руско семейство и им ограбил парите,след това е убил и разфасовал младата жена и детенцето и,които явно са си търсили парите,намерени са расфасовани и заровени в България.Съдът го оправдал и пуснал на свобода без присъда и конкретно ВСС,тези които пуснаха и грозния клип в съда,уронващ честта на българския съд и институции,после пак кажете,че геберите не са прави,като протестират срещу гаврата с бг съд!

48

Анонимен

преди 4 години

направо да се просълзиш от умиление.а истината е проста - който вади нож от американски снайпер умира.

47

Анонимен

преди 4 години

Перверзията която иска да ни наложи кремълската пропаганда е пълна: Диктатора Хитлер - фашист, а диктатора Сталин - "анифашист" !И защо е така ?Ами, защото едното чудовище, е убило другото чудовище !

46

Историк

преди 4 години

До 69Спжред Укипедия: За начална дата на започване на ВСВ се счита 1 септември 1939 година, когато Германия напада Полша /съгласно пакта Рибентроп-Молоттов на Хитлер и Сталин/ вследствие на което Франция и Англия обявяват война на Германия. за спровка: виж ИСТОРИЯ НА ВСВ

45

Анонимен

преди 4 години

До до ИсторикСтига писа глупости ,вееееее,Германия е обявила война на Англия и САЩ,нали затова и нашата страна бомбандираха и царя се спомина,даже и принц Кирил,щото бяхме съюзник на Хитлер.Немците по някое време дори бомбандират масово Англия,а Чърчил е сложил съпруга на английската кралица в отделно помещение(докато трае войната),за да не съдейства на немците,щото са немци по произход аристикрацията им!

44

Русия в ЕС ?

преди 4 години

Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.

43

Анонимен

преди 4 години

До АнонименРуснаците са се били на два фронта,единия срещу Япония(които са били врагове на Китай,САЩ,Англия,Русия,Индонезия) и друг фронт на изток - срещу Хитлер.По принцип СССР,Русия и САЩ никога не са били врагове,винаги така се е случвало в историята ,че са били на една и съща страна.Затова не разбирам, защо е тази антируска пропаганда днес.

42

до Историк

преди 4 години

какво ни занимаваш с глупости да руснаците извадиха документ че полките дипломати са искали съюз с германия , но истината, че германия не е подкрепила този съюз и логиката е ясна защо ни съюз с държава която може да бъде превзета за едни ден.И германците го правят , между другото и англичаните са искали съюз с германците но са искали по добри условия и са отлагали съюза но Чърчъл се усетил, че срещу Сталин ще е трудна работа и е сменил страната и влиза съюз със Сталин.Англичаните са адаптивни.

41

Анонимен

преди 4 години

Когато Франция е окупирана от Хитлер,французите тайно питат Сталин,дали държи на съюза си с Франция и руснаците отговарят с ДА!Руснаците вече са заели позиция срещу Хитлер,при нападението над Чехословакия и ФранцияПолша от своя страна е била съюзник на Англия и Франция,но е работела в началото за германцитеАко бяха пропуснали руснаците до Чехословакия,кървава и продължителна война нямаше да има,нито заводите за военна техника+инжинерите в Чехословакия нямаше да попаднат в ръцете на нацистите

40

Анонимен

преди 4 години

До ИсторикСлед нападението на Хитлер над Чехословакия,договора между Хитлер и Сталин вече не е важал,защото Чехословакия и Франция са били съюзници на СССР,Сталин дори иска коридор до Чехословакия,но поляците и румънците не се съгласяват да му дават коридор,така войната се удължава и става кървава,жестока,дълга и с много жертви.Когато Франция е окупирана от Хитлер,французите тайно питат Сталин,дали държи на съюза си с Франция и руснаците отговарят с ДА!Те вече са заели позиция срещу Хитлер.

39

Анонимен

преди 4 години

Джугашвили - "освободител" на Европа, а ето че сега и "антифашист" !!!Дали няма да го изкарат и по-католик от папата !?