265

Анонимен

преди 4 години

"Македонците" са написали ,че първата им граматика е не Георги Пулевски в 1880 г. " Граматиката на мак. език прилича в много отношения на БЪЛГАРСКАТА като член с наставка, инфинитивни глаголи и много други." Или самите те признават, че мак. граматика и тя е БЪЛГАРСКАТА.

264

Анонимен

преди 4 години

Никога Б. Димитров не е бил професор! Чул съм го лично от него.

263

Анонимен

преди 4 години

До АнонименГлупости,западните автори най-много лъжат и предстваят едни съременни документи НАПЕЧАТАНИ неодавна,преди 2-3 века най-много и много лъжат,лъжат,та се съдират от лъгане и измислици,естествено в тяхна политическа полза!

262

Анонимен

преди 4 години

Софийският университет произвежданискокачествени специалисти , тамкакви наркотици употребявате?Един от вас беше отишъл да драскапаметника в отсрещния парк с глупости,които може би някое асистентче муе подшушнало. После той в полициятадава обяснения, а асистентчето си трайка.

261

Анонимен

преди 4 години

Божидар Димитров е бил професор, доктор на историческите науки и най-навътре със славяните бе ***.

260

Анонимен

преди 4 години

Защо Теофан Изповедник да е бил фантазьор? Защото ти го казваш, така ли? Ееееее, як аргумент! Сега ме затапи!

259

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗащото Теофан Изповедник не може да преживее факта,че византийците са подчинени и плащат данък на българите и България и в яда си казва,че всички народи плащат на Византия,а Византия трябва да плаща на българите и затова в яда си казва "мръсен народ",а не защото народа е бил мръсен!Но това говори за величието и ума на нашите управляващи в България,на които се е подчинявала Византия!

258

Анонимен

преди 4 години

Божидар Димитров беше панбългарист, и затова научната му кариера се свеждаше до управление на музей. Не беше нито професор, нито доцент. Изобщо беше доста далеч от науката, или поне от световната такава.

257

Анонимен

преди 4 години

Теофан Изповедник е един фантазьор живял 150 години след Аспарух. Истинската история за българите може да я прочетеш кратко и ясно от Комес Марцелин.

256

Анонимен

преди 4 години

Между другото, Теофан Изповедни нарича българите на Аспарух "един мpъceн народ"...

255

Анонимен

преди 4 години

Общото между племената населяващи източна Европа е бил езикът. Със своите диалекти и разновидности. Тези и днес близки езици като български, руски, полски, чешки, сръбски и мн други са говорени от етническа общност наричана като цяло славяни.

254

Анонимен

преди 4 години

Науката борави с точно определени термини.Но *** това нещо не го интересува.Византийците са наричали племето наАспарух по един начин, вулгари, скити,а самите те са се наричали оногундури.Историята казва, че в 681 г. пристигатпрабългарите и се смесват със славянитекоито са по-многобройни. И от там нататъкзапочва еволюцията на българите.

253

Анонимен

преди 4 години

Българският е отдавна забравен език. Сега говорим на вид славянска разновидност.

252

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАз ти давам - византийски автори,славянски школи от 9,10 век,цитати за славяните, имена на славянски просветители -8,9,10,11 век,а ти какво даваш?Едни голи приказки,че нямало славяни?!Я си гледай работата, заедно с твоите празни приказки!

251

Анонимен

преди 4 години

До края на 17-ти век в Москва и руските църкви се е говорел чист български. За "славянски" език тогава още никой по света не е чувал.

250

Ковачев

преди 4 години

Петдесет години се правехме, че не се познаваме, и накрая се оказа, че наистина вече не се познаваме. Изкуствено създаден или неизкуствено, македонският език живее, расте и се обогатява отделно от нашия книжовен език. На него пишат и четат милиони братя и сестри. Македонският и българският са били едно цяло. Добре. Ама вече не са. Време е да заровим езиковия проблем и да изпушим лулата на мира. Време е и на Балканите да заживеем като европейци, а не като идеологически диваци.

249

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАл. Фол е работил винаги срещу България,както и цял куп предатели около Л.Живкова, нещо друго искаш ли да знаеш?

248

Анонимен

преди 4 години

Думата "славяни" е измислена от Мавро Орбини през 1601г. Кирим и Методий са писали на старобългарски, наричали са го и "словенски", сиреч "език предаващ словото Божие", което няма нищо общо със "славянски" и глупостите на панславинистите.

247

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТам,където са били Кирил и Методий са живяли славяни от българската група - на Кубер!И има много доказателства от източниците,че те са славяни,а там, единствените славяни са били българите!

246

Анонимен

преди 4 години

Значи проф. Фол е повлиял и на гръцките учени! Аха! Сега разбрах. Един вид шашкънин се явява.