251

Интересно

преди 4 години

как можеш да причиниш смърт умишлено, но без пряк умисъл? Думата умишлено произхожда от съществителното умисъл. Има ли такова понятие като "косвен умисъл", или то е продукт на косвена правна мисъл?

250

Анонимен

преди 4 години

Не оставайте нито за ден това дело до окончателната присъда на съда. Може да се помисли и за опит за убийство с евентуален умисъл за пешеходците

249

Джедай Мастър

преди 4 години

До EGSMBNSPTRЕ какво? Има смекчаващи или отегчаващи вината обстоятелства. Това са обстоятелства, които не са част от престъпния състав, но са предпоставка за налагане на по-леко или по-тежко наказание. А що се касае защо КН е обвинен за умишлено убийство, отговорът е, защото прокуратурата действа като ПР агенция, с цел да угоди на обществената нагласа. Затова са арестувани и майката и пътниците в колата, които нямат отношение към катастрофата. Най-*** е, че с това обвинение саботират себе с

248

Анонимен

преди 4 години

Статията е като по учебник. С това обвинение делото на покойния за демокрация продължава. Журналистите моля, да публикуват такава статия и за лъжесвидетелството на другите двама в джипа, както и за личното укривателство. Нека тримата обвиняеми от джипа и другите *** като тях в обществото го прочетат. Един от тези в обществото да го разбере, делото на Милен няма да бъде загубено.

247

EGSMBNSPTR

преди 4 години

"отегчаващо отговорността обстоятелство."?? Джурналист, деятел на словото :D

246

Котки

преди 4 години

Сигурно казвам очеизвадни (или глупави) неща, обаче това предумишлено убийство имам чувството че го лепнаха защото е най-тежкото възможно и от тук може само да свалят надолу и да съответно да тлачат най-дълго докато хората позабвавят.

245

Роза

преди 4 години

Каквото и да стане с Кристиян, на каквото и да го осъдят,той е свършен човек.Да сте виждали щастлив наркоман?!Щом като е вземал толкова много и разнообразни наркотици,той вече не може да ги откаже!Виждала съм с очите си наркоман,умрял от свръхдоза.Гледката не е за слабонервни.Жалко най-вече за Милен,станал невинна жертва на този ***.Дано Бог успокои душата му!

244

Анонимен

преди 4 години

Усещате ли как ще ни сготвят. Не е трябвало да го местят! Свидетелите са го убили, момчето с джипа не е виновен, той трябва да бъде пуснат да учи.Тази теза я пуснаха пробно, постепенно ще изкристализира.

243

Баба Пена

преди 4 години

Изгубих 2м в четене на тази тъпотия . Да го пъхат в пандиза за 50г.Да знаят всички надрусани ***. Отделно няма как да се каже дали е искал да го убие..Реално при такъв сблъсък човека , който шофира (надрусания) трябва да умре евентуално,тоест не може да разсъждава или е било самоубийство(включително опит за убийство на тези в колата)както и убийство на околните

242

Анонимен

преди 4 години

Само смелите живеят истински, а Милен Цветков беше смел, да смелите, които не мълчат ги игнорират подритват и гонят, но важното е да отстояват себе си. Той го правеше. Това животно, убиецът няма смелост няма достойнство, ***, който чака майка му да му спасява ***.

241

Софиянец

преди 4 години

Доживотна

240

ЕЛИ

преди 4 години

ИЗВАДИЛИ ГО ОТ КОЛАТА-АМИ ДОКАТО ДОЙДЕ ЛИНЕИКАТА И КОЛАТА БЕШЕ ИЗБУХНАЛ В ПЛАМЪЦИ

239

Анонимен

преди 4 години

До 141: Абсолютно правилно. Това е потенциален убиец!!! Ако не е искал да убива е нямало да се качи в колата и ще си седи там където е бил. Съвсем преднамерено този индивид се качва дрогиран с намерението да си прави каквото иска.В случая да убива, и го прави. Вижда се от записите че по една случайност жертвите не са в пъти повече. Това че не спазва законите не го освобождава от отговорността да отговаря за своите деяния

238

ЕЛИ

преди 4 години

МОЖЕ ,ВСИЧКО МОЖЕ У НАС,МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ МИЛЕН Е ДАЛ ЗАДЕН ЗА ДА СЕ ПРЕУСТРОЙ И Е УДАРИЛ СТОЯЩИЯТ ДЖИП ЗАД НЕГОНЯМАЛО САМОНАДЕЯНОСТ НЕ САМО САМОНАДЕЯНОСТ НО И ЧУВСТВОТО ЗА СУПЕР МЪЖЕСТВОАЗ ЛИ НЕ МОГА ДА КАРАМ КОЛА С 200 КМ НО НА СВЕТОФАРА Е ВИНОВЕН МИЛЕН -КАК ТАКА ЩЕ ДАВА НА ЗАДНА СКОРОСТ БЕЗ ДА ГЛЕДА ЧЕ ЗАД НЕГО ИМА КУ СЕДМИЦАСЛЕД 6-7 ГОДИНИ И ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ

237

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен - кой може нагло да твърди, че ако бе останал в колата, щеше да оживее?Със сигурност не е имало вариант да оживее при тези травми. Тук не коментираме човешката страна на въпроса, а правната. Дали действията на трети лица не са допринесли за леталния изход. Трябва твърдо да се докаже, че всички травми, които са несъвместими с живота, са причинени само и единствено от удара, както и че всички предписани от закона предпазни средства са били използвани.

236

вешин

преди 4 години

за да обжалва, делото да се проточи, да се разследва отново и отново, докато се забрави и накрая потули !

235

Анонимен

преди 4 години

Какво като слиза сам от колата и прави няколко крачки?На една кокошка, като й отрежеш главата, не прави ли крачки преди да умре? Кой може нагло да твърди, че ако бе останал в колата, щеше да оживее?

234

Здравомислещ

преди 4 години

На фона на многобройните атентати с коли и умишлено газене на хора, Кристиян трябва да докаже, че не е тръгнал да блъска и гази хора, а не съдът да доказва умисъл. Надрусан, на червен светофар да караш с над 100 и да убиеш човек, без изобщо да натиснеш спирачка - ами това си е умисъл! За малко да убие и още 4-5 пешеходци... Ако не е искал да гази и блъска, да го докаже... ако може!

233

@

преди 4 години

До До 228Оправдан.

232

Анонимен

преди 4 години

До Ели - Как да не извадят човека от колата?! От къде са можели да знаят, че няма да настъпи взрив например.Вие слепи ли сте? Той слиза сам, като му се помага да стигне до бордюра!