26

до 24

преди 4 години

Патентите изтичат и тогава може да се надгражда без да се плаща патента. Затова има и лекарства, които се наричат - генерики. Патентът е изтекъл, всеки може да вземе формулата на активното вещество и да произведе. Ако патентът е изтекъл, ее дно, ако не е изтекъл е друго. Та какво точно попита?

25

хахахахаха

преди 4 години

Проверявайте си новините, няма такова нещо.

24

24

преди 4 години

до 24Идиот, ти плащаш ли си на всички компютърни учени, че ползваш модерни технологии?

23

Анонимен

преди 4 години

Борянче, ти тая статия прочете ли я преди да я постнеш? Я вземи си я прочети и си я редактирай

22

Повторение

преди 4 години

добре де, като редактирахте статията не ви ли направи впечатление, че последният абзац вече сте го писали, разбирам, че преписвате, ама тва вече е брутално очевадно! Явно и не редактирате, ами започнете!

21

Анонимен

преди 4 години

Дестки милиони се дават преди да се разработи лекарство или продукт. Това са пари за лаборатории, за учени, за експерименти...Имам приятел , занимават се точно с ваксини, при най-малката грешка се зануляват експериментите и 2-3 млн директно отиват за нищо и се започва отново. Не е само цената на производство, а и на разработките. Никой не работи за аплодисменти. В България Бан работи за без пари - нещо за последните години?

20

Анонимен

преди 4 години

ДАНО ДА ЗАПОЧНАТ ХОРАТА ДА СЕ ИНФОРМИРАТ: ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА. ЩОМ ВИ ХАРЕСВА ТОВА ВАША РАБОТА СТИГА ДА НЕ СТЕ НУЖДАЕЩИСЕ

19

Хуманност

преди 4 години

Спешно да се въведе световно воено положение и всички капиталисти да бъдат събрани на едно място (във всяка държава) и да бъдат заровени живи с по 1 млн. долара/йени/евро/паунди и т.н. С останалите активи да ес национализират в полза на хората. Време е. Ако и сега не ви просветне, не знам.

18

Анонимен

преди 4 години

Трябва да е обратното - законът да подгони онези, които произвеждат с 1000% печалба! Трябва най-после да се въведе таван на печалбата за абсолютно всяко нещо!

17

Д-р Исня

преди 4 години

И като кажат хирурзите "Платното за хернията струва 2000 лева". Знам, нали и аз искам за 5 дена хеликоптер да си купя!

16

Анонимен

преди 4 години

Медицинските изделия наистина са скъпи за разработване и производство, но и цените са им завишени с минимум 1000% над себестойността им. Познавам дистрибутор, вдигна къща за милион на гърба на отчаяни онкоболни. Ако някой мисли да ми излиза с номера, че така функционира пазарната икономика, значи и той и икономиката са за бунището!

15

язе

преди 4 години

Освен това ако бяхте се напънали щахте да разберете, че италианците са пуснали 3d файловете в мрежата и няколко български фирмички също работят по въпроса за отпечатването им. Първите 120 бройки отпечатани от италианците вече се тестват из болниците. Аре допишете и проверете кои са ентусиастите. //мързели.

14

Анонимен

преди 4 години

тва в железариите щяха да го продават за 3,50лв,от какъв материал го правят,че да струва 11000 долара,от злато или платина пак по-малко щеше да е ,олиго френи капиталистки ненаситни търгаши

13

язе

преди 4 години

Ей мързели от преди 4 дена ви писах за скандала ве. Доато напишете новината то ще свърши карантинара ве.

12

Анонимен

преди 4 години

Изтървали са момента производителите. Вместо да станат "спасители" , стават "алчни ***"...

11

Анонимен

преди 4 години

лицето на истинския капитализъм

10

Анонимен

преди 4 години

Неразбрах защо нямало да покажат чертежите. Значи първо ни спасяват и посре ни лишават от едно гениално открития. Не е ли по добре тази криза да послужи за нещо добро. Така и така посре ще имаме тежка икономическа криза защо да не си спестим 11000.

9

Д-р Исня

преди 4 години

Единадесет хиляди долара за пластмасова клапа!!! С печалбата да купят ковчези на роднините си до 10 коляно, а с остатъка да си купят най-модерния и иновативен инвалиден стол!

8

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

КОРОНАТА НЯМА ДА ПОГУБИ ТОЗИ СВЯТ А АЛЧНОСТА

7

до 1

преди 4 години

Ако се национализират , си заминават новите открития. Много малко държави си позволяват да подпомагат университети и лаборатории да работят за нови лекарства и технологии. Германия, Франция, Русия, Китай...другото всичко е частно. Капитализмът е задвижваща сила.