24

Лакърдиева

преди 4 години

Планинската спасителна служба са такива некадърници. Ама такива некадърници. Знаят само да къркат по хижите.

23

Иванов

преди 4 години

Толкова са ги търсили от тая ПСС, щом са били близо до колата си.

22

Леле до 20

преди 4 години

Аз имам такава апликация.... и не зная защо, при положение, че там горе нямам обхват на интернет, така чеее... вярно е по- добре да имаш сигнални ракети ... Бог да просто хората, Бог да помага на Майката и вдовица ... дано имат още едно детенце, да си има Надежда , милата жена...

21

kirasirrav

преди 4 години

или още по-лош вариант - единия пада а другия опитва да го спаси...или падащия повлича другия, абе лоша работа, много лежерно са подходили към планината...

20

Анонимен

преди 4 години

Нали са "гледали" с дронове, с кучета, с машини на армията и войска,.... !!!?Позираха по медиите четири дена, обявиха, че няма смисъл и с се прибраха по хижите на греяна ракия...!

19

Анонимен

преди 4 години

в планината да не се тръгва без един от старите телефони с копчета,дето им държи батерията по 10 дни,а не тея новите телевизори,дето и ден не може да изкарат

18

бг

преди 4 години

Мнозина живеят в илюзията, че всичко им е ясно, акъл от никого не щат и че правилата са за другите...Освен това аутопсията ще покаже, дали бащата преди да поведе сина си към самоубийствения преход не е подплатил самоувереността си със солидно количество ракия. Царство им небесно и съболезнования на майката и съпруга !

17

Анонимен

преди 4 години

До 19,Явно са следвали зимната маркировка, след като последно са им засекли телефоните в местността Параджика. Затова са ги тъсили там. А и там са намерили челник. Просто, последния участък, преди Паниците, изходното място, където им е била колата минава през гората, покрай дерета. Сурнали са се и там са си останали. Предполагам експертизата ще покаже, че са свършили, още преди да започне спасителната операция.

16

19,

преди 4 години

Може да не са имали обективната възможност да слязат по-надолу спасителите. Все пак си има дори и за тях нормален риск. Вероятно е надминавало този риск едно такова предложение. Снегът този дени следващите 2-3 дни беше страшен, виелица, навявания. Не случайно през зимата се ходи по зимната маркировка по билата, а не се слиза надолу, под рида. Както и да е - на мен най-много ми е жал за майката на момчето. А бащата и синът наистина са хора без достатъчно разум за планинари. Господ да ги прости!

15

Анонимен

преди 4 години

До СЗЕееее! Достатъчни са ти резервна батерия за смартфона и свалено приложението на Планинската спасителна служба. С едно кликване, автоматично им пращаш кординатите и ги информираш къде си. А, предвид конкретните атмосферните условия котки и пикел. Няма нужда да гърмиш, палиш, свиркаш и т.н. Просто в 21-ви век сме. Елементарно.

14

Анонимен

преди 4 години

Пишеше се, че са по маратонки. Не знам дали е истина, ама с маратонки съвсем нямаш шанс да се измъкнеш. Не разбирам и защо спасителите не са послушали този човек.

13

Анонимен

преди 4 години

"Били са крачка от спасението си, но не са имали късмет"Не късмет, акъл им е бил нужен, но язък - нямали го.И нали били тръгнали от х. рай за вр. Ботев? Какви "Паници"?

12

Анонимен

преди 4 години

От местността Паниците до хижа Рай има едно 8-9км!!!! Хайде да не е чак толкова близо. Сурнали са се в някое от деретата малко преди да се излезе на Паниците. В сухо време не е проблем. Но в сняг и лоша видимост не е лесно там.

11

Анонимен

преди 4 години

Няма начин да бяха оцелели след 24ч при минусови температури. Проста са щяли да ги намерят по раничко пак в това състояние.

10

СЗ

преди 4 години

Факли, димки и ракети! Това трябва да влиза в оборудването за планинари!

9

GG

преди 4 години

Помня го човека как говореше по телевизията, че издирването трябва да се премести на по ниското. Жалко наистина, ако го бяха послушали, можеше и да ги спасят хората. Но след свършен факт е лесно да говориш де. Не критикувам спасителите !

8

Анонимен

преди 4 години

Мир на душите им! Няма как хора обичащи планината - да са лоши хора! Жалко.

7

Анонимен

преди 4 години

Голям кеф да ходиш по чукаците посред зима, пък ако ще и с глобално затопляне

6

Анонимен

преди 4 години

Нелепа и безмислена смърт на двама млади мъже.Всеки ден по пътищата/не само в планините/губят живота си млади хора от глупост и необмислени постъпки.Кога ще се научим първо да мислим и после да действаме???

5

Анонимен

преди 4 години

Жалко за хората