190

Анонимен

преди 4 години

Българите ....И най вече избират необразовани бивши ..... с бухалки за министри и председатели!Затова могат да платят и повече от 900? в чужбина.Благодарете им, че вдигат коефициента на интелигентност на територията - необходимо е!

189

americano

преди 4 години

българите сте много странни. който е собственик на земя, апартаменти в българия няма проблеми. безимотните, бедните, неграмотните бягат навън по света. какъв ви е проблема ? тъкмо се изчиствате от ***.

188

Начо

преди 4 години

Сами си го слагаме.Българите и българските се хващат на работа,която никой мюсюлманин няма да се унижи да работи.Никой мюсюлманин няма да пусне жена си или сестра си да работи в социален дом или прислужница.

187

Ю кортес

преди 4 години

По германската провинция има жилища и за под 20 хил.евро,само че няма работа.може в някой старчески дом за смяна на памперси.В големите градове в не емигрантски квартали от 500 хил.евро нагоре за двустайно.В другите по евтини квартали не съпроводена жена или момиче ги считат за общи,а може и мъж да изнасилят.Има градове изцяло не немски като например Бон,предишната столица на фрг,.Това сега е арабско турски град.Всеки може да иде и да види с очите си.

186

Анонимен

преди 4 години

След 1989 г. плюехме, че било комунизъм и че не трябва държавна помощ за хората, а сега е ЕС и не може да се помога на хората. Искаме ЕС правилата и не може държавата да им помага и ще гледаме как ровят по кофите за *** и спят на улиците и как богатите си живеят живота и се преизбират на изборите като Мария Габриел, Майдел и ипонаджията Борисов. Това е положението, когато ЕС стане по-важен от хората.

185

сравнение

преди 4 години

1993 Франция - България 1:21994 България Германия 2:11995 България - Германия 3:22019 Англия - България 4:02019 България - Косово 2:32019 България - Англия 0:6

184

Анонимен

преди 4 години

До 181Банката иска да имаш 17% самоучастие в купуването на апартамента. Това като погледнеш не е много. Но фактът че 45% от немците живеят под наем при тези изгодни условия на банката за закупуване на апартамент говори че за тях е трудно да спестят тези 17%. Големите заплати си идват с големите разходи. Германия определено не е раят за обикновеноя човек както си мислим в България. Специалистите живеят много по-добре в Германия отколкото в България където те са приравнени по заплати с миячите.

183

Анонимен

преди 4 години

До От ГерманияЗа да станеш добър специалист трябва първо да бачкаш в добра фирма и в добра държава. Както бяха Стоичков, Балъков и др. и можеха да си избират къде да играят след България. Сега след 1989 г. България беше бастисана и стана аутсайдер и хората станаха аутсаидери и няма как да стане. А може би точно това беше целта на "прехода": да ни ликвидират,защото бяхме твърде добри.

182

Анонимен

преди 4 години

Няма как да ви харесва западна европа когато отивате с балканския си селски манталитет.

181

Анонимен

преди 4 години

Аз плащам 500 за едностаен в Мюнхен което е напълно нормално.

180

Не

преди 4 години

Господа от DW защо сте там , щом е толкова зле?Елате тук в БГ , работете в ПИК , Галерия , Днес.бг или някой друг сайт на Пеевски.Смешници

179

Burgas

преди 4 години

Сестра ми беше педагог в начално училище във Варна 550 Леа или около 280 евро на месец , години наред гладуваше , беше с висше образование и магистратура. След толкова години учене , отчаяние и мизерия сега работи в Австрия , в ски курорт в Алпите ...... Камериерка е!!!!!Взима 1600 евро чисто , осигурени и са апартамент , храна и карта за обществения транспорт , един ден ще вземе и австрийска пенсия. Работодателя и цялото му семейство работят заедно и наравно с нея , изключително уважение.

178

Бумеранг

преди 4 години

Явно говорите за *** и такива дето се пишат турци от Родопите. Да, никой няма да плати повече на хора без образование, език и поне малко интелект....така е навсякъде! И аз да съм и аз няма да искам мързеливи пиявици...що не са учили, що не са ходили на училище????? А?

177

Анонимен

преди 4 години

То си го има в името Гер-мани я..

176

Анонимен

преди 4 години

Ако си на постоянен трудов договор в Германия е по-изгодно да си купиш апартамент отколкото да плащаш наем---Ако беше така, немските градове нямаше да са с над 80% наематели. Първо, за да направиш изобщо такъв договор с банка, банката не плаща цялата сума. Трябва да имаш спестена обикновено около половината от цената на апартамента, което в Мюнхен може да значи половин милион евро за гарсониера. Второ, друга собственост, която да ипотекираш за кредита. Съвсем не е толкова просто.

175

Bad Company

преди 4 години

Добре, че сме ние да пращаме парички в БГ, че иначе е фалирала за два месеца.

174

Анонимен

преди 4 години

Искат да ни уплашат с фалшиви новини. Всеки българин още от социализма знае, че в Германия всички карат Мерцедес последен модел, пушат кент, ядат банани и пият уиски.

173

От Германия

преди 4 години

До 171Зависи какъв специалист си. За миячи и чистачи на къщи разбира се не дават постоянен договор. Но за специалисти дават.

172

Анонимен

преди 4 години

Добре че са тези дето пращат от мухлясалото мазе на прошляците в България, а те непрекъснато ги броят за умряли ?

171

Анонимен

преди 4 години

Западните работници са десет пъти по-производителни от българските и заслужават по-високи наеми. Имат по-висок стандарт и живеят по-богато и харчат повече за себе си - наем, храна. Питайте бг робонаемателите.