87

ARTstr8

преди 4 години

САЩ искат да взривят и яростно всичко, което не работи абсолютно в тяхна полза, изгода и финансов интерес... Нелепи се твърденията, че те го правят за демокрацията,световния мир и красотата ... Твърденията и изказванията им са сякаш се изсказва поредната блондинка спечелила мис... И всеки човек днес ,вече не се възмущава и тревожи -а се смее и то на глас.. Фактите доказват резултата от действията им разминаващи се на 100% от думите им ! Не остана 1 човек на планетата дето да вярва поне 1% .

86

До 92

преди 4 години

Най-циничното поведение е, когато Русия не бива поканена във Версай в качеството си на съюзник на Запада ПСВ.Както Чехословакия не е поканена, когато Западът решава да я предаде А-я и Фрация - Италия мюнхенското предателство 1938, четат условията на подаряването на Чехия в коридора, чешките дипломати плачели от предателството на Запада, а Чембърлейн досадно се прозявал.Виновниците за ВСВ са Полша, Румъния, Англия и САЩ.Да се знае и помни от поколенията.

85

Чебурашка

преди 4 години

До Анонимен..... Труман, който тогава е сенатор, казва: "Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия.... Абсолютни лъжи, дори руснаците не лъжат колкото тебе!

84

До 92

преди 4 години

Ленин им пише една сметка към Запада със загуби повече с десет милиона златни рубли, от исканите обезщетения от Запада.Западът хлъцнал, защото загубите на Русия били надлежно описани.Западът заплашва германската делегация, тя молила руснаците да отменят Договора, Ленин им казал - Не.След изгонването от СССР на Троцки спонсориран от САЩ - за да обвинят Русия като агресор световни революции, Западът Англия и САЩ започват да финансират Хитлер с капитали, и да го превъоръжават.

83

До 92

преди 4 години

Всъщност, когато Западът потривал доволно ръце за милиони златни рубли обезщетения от Русия, за изгубените и разрушени концесии и заводи през ПСВ - Русия се оттегля, и Гражданската - спонсорирани болшевики и меншевики от същия този Запад.Част от златния резерв на Русия е в Колчак и Врангел, 1/3 от златото при Врангел изчезва, а 50% при Колчак.Тогава буквално Ленин им показал среден пръст и сключва часове преди това договор с Германия Рапало за взаимно опрощаване на репарациит.

82

Анонимен

преди 4 години

Сега разбирате ли защо не искаме конфликти и война с Русия?Трети път няма да мине номера да настройвате европейци срещу европейци да се избиват помежду си и да отслабват държавите си,за сметка на хегемона!

81

Анонимен

преди 4 години

Нацистка Германия напада Съветския съюз, Труман, който тогава е сенатор, казва:"Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител приникакви условия."След ВСВ,прибират нацистите и ги хвърлят в атаки срещу СССР и държавите от източна Европа,така продължава разрушаването на Европа срещу Европа,отслабва Евр

80

ЧебуСАЩке

преди 4 години

Инженерите на СССР правят чудеса от храброст с некачествените танкове, подобрявали са брони, оръдия, вериги, кабини в движение, по пътя към бойни действия са модифицирали моделите. (отказват старите английски самолети-чети защо?)Най-ефикасни е били моторната техника на САЩ - джипове, камиони с тях са превозвали Катюшите.Но по същото време прочутите ЩУКИ на Хитлер са оборудвани със САЩ технологии двигатели и др., и то по време на военни действия, и не само...

79

Sichtpunkt

преди 4 години

Що ми цъкате минуси бря, нали тези патрони са най - Гумание...?

78

ЧебуСАЩке

преди 4 години

На фона на 200 000 производство от 1942 СССР, 2-3 хиляди, са нищо, 50% от които дефектно старо и неефективно оръжие, а др. 50%-не пристигат, картонени самолети - кабина пилоти, тънка броня на танкове, слаби оръдия, некачествени вериги, куршуми несъответсващи на калибър оръжия.Сталин премества 1200 завода извън военните действия, по време на война - схващаш ли какво става въпрос?Всичко става срещу ценни метали от СССР САЩ, връщане на техника и пари, ленд-лийз -превод.

77

Sichtpunkt

преди 4 години

Тези са най - хуманните патрони, а прострелените са получили новогодишният подарък със закъснение. Нали по - добре късно отколкото никога.

76

Анонимен

преди 4 години

До АнонименХрусчов и някои хора около него също са били чужди западни шпиони,те убиват много хора в СССР,но приписват убийствата на руснаците,които де факто са само жертва,Хрусчов е бил нещо като Горбачов,затова са го свалили от власт.И забравих да допълня,че същите западни шпиони,които поставиха Хрусчов на власт, тайно убиха Сталин и близките му хора,а не руснаците,включително са избили лекарите около Сталин и тези които са правили аутопсия,избили са свидетелите на убийството на Сталин

75

ЧебуСАЩКЕ

преди 4 години

Дефектните и стари оръжия, и танкове, и самолети?От които не само СССР се оплакват.Питам кога реално пристигат първите доставки в СССР - ленд лийз.Франция също се оплаква от старите винтовки на Бритите от ПСВ, 2ка моето момиче, нито с кукуруза, нито с оръжията - си в час.Френските потопени кораби от Англия, запазените нови самолети само за Англия, старите им бракми и предателството Дюнкерк към Ф-я, Ардените - Сталин ги спасява.Кога се открива II фронт, при победния щурм на ЧА към Берли

74

Анонимен

преди 4 години

До До 70Хрусчов и някои хора около него също са били чужди западни шпиони,те убиват много хора в СССР,но приписват убийствата на руснаците,които де факто са само жертва,Хрусчов е бил нещо като Горбачов,затова са го свалили от власт.

73

Анонимен

преди 4 години

Нацистка Германия напада Съветския съюз, Труман, който тогава е сенатор, казва:"Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия. Никой от тях не вярва и на една дума от това, което казва."Ню Йорк Таймс, 24 юни 1941 г.

72

Sichtpunkt

преди 4 години

Ха ха също като Асаад, избиват "свои" хора!Само че оня с химическо оръжие, а тези направо плющят с Калашников.Само си мислА, защо във Франция, не ги стреляха така, а отстъпиха. Макарона не беше ли диктатор!

71

До 70

преди 4 години

"Комунистите" създадени и финансирани от същия този Запад крал като за световно Русия ПСВ и Гражданската.Кой е Маркс БЕ руснак ли е? Кой е Енгелс БЕ - РУСНАК? Кой финасира Ленин бе - Русия ли бе? Кой финансира Троцки и на границата в Канада го спират, и пускат.Кой е Хитлер БЕ? Кои капитали потичат към ХИТЛЕР БЕ. качественото жито къде се изнася НА ЗАПАД и обричате Русия на глад.Сталин може да е всичко, проблемите му са вътрешни, а не като САЩ лагерите в ИРАК и ГУАНТАНАМО, и ПОЛША, ЧИЛИ

70

Чебурашка

преди 4 години

До ЧЕБУСАЩКЕПрез ноември 1941 година и Русия е включена в ленд-лиза на САЩ, а Великобритания още през август прави доставки на оръжия през Мурманск.

69

Анонимен

преди 4 години

"Полицията и силите за сигурност на Иран са стреляли с бойни патрони и са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат демонстранти, протестиращи срещу първоначалния отказ на Ислямската република да признае, че е свалила украинския пътнически самолет,"А сега за какво протестират?

68

Анонимен

преди 4 години

До ЧебурашкаА кой продаваше оръжие и на двете страни във ВСВ,за да забогатее и радваше,че се избиваха помежду си европейците?Със сигурност не е СССР,нито руснаците.