64

Анонимен

преди 4 години

Правилно са го взели, кой знае какви диви селяни са тия

63

гражданин

преди 4 години

Германците са зли хора. Те мразят силно другите народи. Ама правели БМВ и Мерцедес - чудо голямо! И без лъскавите им ламарини можем да минем.

62

И пак стигаме до:

преди 4 години

Ще сееш каквото си посял Симо!

61

Между другото

преди 4 години

Съчувстие на родителите, но това е положението - избираш къде да живееш. Тук няма никой да ти вземе детето, но ако не дай Боже се наложи да го лекуваш, започваш да събираш пари с смс-и и даряваме капачки за оборудване в болниците, половината от които карат на последни издихания. В Германия пък е другата страна на монетата - по-добър материален стандарт, но извратени социални норми. Пак казва, избираш и действаш. Там се живее по техните правила, добри или лоши. Седнали сме тук акъл да им даваме.

60

Някоя от Германия

преди 4 години

И за тези дето наричат хората, които живеят и работят в чужбина предатели: Кой точно сме предали? Да не Ви е длъжен някой на Вас?Всеки сам живее собствения си живот и решава как да го изживее. Този, който е решил да тъне в мизерия и да живее в простащина, нека си го търпи това положение. Този, който иска да прогресира, сам намира изход от ситуацията. Светът се глобализира от дълги години насам, ама Вие се капсуловате в собствената си обвивка (стая, апартамент, държава и т.н.).

59

awe

преди 4 години

немците са жестоки, в това спор няма...те са като машини

58

awe

преди 4 години

немците ни мислят за племе, взели са детето щото човешкият ресурс е важен, няма да го оставят на българи, много ясно...ще го направят немче

57

Данков

преди 4 години

Без да обиждам заминалите, понеже и аз съм бил такъв, има много които са селяци и не знаят какво правят.Това се отнася за българите не за малцинствата.Понеже очаквам да ме нападнат работещите в чужбина, бих пояснил че има и свестни, но за съжаление и там има много простащина.

56

хммм

преди 4 години

Живея там и да ви кажа на 4 познати които имам единия е хoмo. И не само това е проблема, самосъзнанието че да не създаваш семейство и поколение е част от личната свобода която вече така е влязла под кожата на западните народи, че няма да могат да се възстановят никога повече като цивилизации. Да, живота е много по лек, но до такава степен че лиспва дисциплината и чувството за морален дълг, издига се собствения кеф над всичко и това ги убива бавно като народи, те го знаят ама не ги и интересува.

55

Някоя от Германия

преди 4 години

До ха-хаАми ако детето има синини на необичайни места примерно и това се наблюдава неколкократно или както в случая - стари хематоми в мозъка, не е ли това повод за съмнение или трябва да се чака евентуален летален изход за детето? Интересен начин на мислене имат някои хора. И за заблудените - тука никой не робува на никого, ако на някой нещо не му харесва, си тръгва. Работниците в Германия имат в пъти повече права от тези в България.

54

@60

преди 4 години

Ейййй, ама стига с тая пропаганда бе. То вярно, че има много хора, които черпят "истини" за живота от Фейсбук и една книга не са прочели, ама все пак... То не бе плашене с някакви гей двойки, пък социални - все неща, които не сте виждали на живо, ама много ги познавате. Хайде поне еден да каже нещо от личен опит, а не какво е чул от една женичка, дето на сина й му взели кучето ли, детето ли... Тая ракия и тия сръбски плескавици много зле ни се отразяват.

53

Паразит!

преди 4 години

Некой ще си го отнесе жестоко!

52

До: 55

преди 4 години

И как точно определи, че никой не е успял в чужбина? Ако някой е тръгнал на тежък гурбет, очаквайки там да потече евро от чешмата, най-вероятно няма да успее. Няма смисъл да си говорим глупости. Има примери за уважавани учени в чужди университети, мениджъри в големи фирми и банки, има и хора, които не са си намерили мястото. Има също и тарикати, на които не им е минал тарикатлъкът. Все едно де. При 2 млн. българи, които живеят в чужбина, как пък точно тези ги набедиха и им взеха детето?!

51

xa xa

преди 4 години

до някоя от германия - "ако има съмнение"- това ми харесва - акооо, съмнявам сеее, всеки "работещ" с деца е свободен да се "съмнява" колкото си иска и както си иска, никой не се съмнява.

50

дядо йоцо гледа

преди 4 години

Немците по-добре знаят как да си възпитават поколението, което ще живее при тях. Фактът че убийствата както и жертвите на пътя са в пъти по-малко отколкото у нас, е доказателство че са на прав път.

49

Аз ви виждам:

преди 4 години

Всичките ви виждам и ви познавам и ви разбирам! Прозрачни сте! Като парченце стъкло сте прозрачни! Рагнарок ще започне не заради Балдир, а заради Хотр, който в ада на Хел вижда това, което Балдир не вижда! И точно слепият е Балдир, виждащият е Хотр в Хелхайм. Тъй или иначе и двамата ще излязат Хотр и Балдир от Хелхайм, но не когато кажете вие. Нито ще умрат, когато кажете вие!

48

axa

преди 4 години

по-голямо предателство от това да държиш мутри на власт вече 10г няма, сам да слагаш мутри да управляват и после да чакаш отвън да те спасят Ботев и хъшовете и дядо Иван има ли по-голямо предателство от това..Заради такива 80% *** останали в БГ вече и новородените са на Терминал 2. Малко ви е герб, още го дръжте и плюйте по "предателите".При соца опашките бяха за банани, а при "хубавата" демокрация опашките са за Терминал 2.

47

Snorky

преди 4 години

Това не са съмнения, а доказателства. Хората обясняват точно как се е случило насилието. В белите държави децата са най-важни и закрилата към тях е най-силна.

46

xmmm

преди 4 години

не се казва "отнеха" детето" а се казва - "социалните се погрижиха за детето да е в сигурни ръце, за неговат безопасност и здраве. Те не "отнемат" а "полагат грижи за децата",сега ще ви се накара министърката за терминологията, която е вече фоkус на министерствата.

45

Някоя от Германия

преди 4 години

Работя с деца в Германия, ако има съмнение, че над дете е упражнявано или се упражнява насилие винаги трябва да се уведомяват социалните служби. После процедурата е дълга и накрая детето се отнема, ако наистина се докаже, че здравето (психическо или физическо) е застрашено или пък е застрашен животът. Така че историята намирисва много. А ако за някой от коментиращите е нормално да възпитава децата си чрез насилие, за нормалните любящи родители това е недопустимо. Не живеем в каменната ера!