61

ognyanz

преди 4 години

До Реалофил: Вярно е, но сме ги спасили, и византийците (ромеите, както те се наричали) и цяла Европа от арабско нашествие. Католическата църква е обявила Тервел (Свети Тривелий) за светец, но на Запад отдавна са забравили за това.За Тервел, а изобщо за рода Дуло, се предполага, че са били покръстени. Кхан Кубрат е получил титла патриций, а Тервел - кесар, все титли, които са се давали на християни. В музея е Преслав се пази оловен печат, на който пише "Богородице, помагай на кесаря Тервел".

60

Анонимен

преди 4 години

"кръстоносците няколко пъти разрушиха Константинопол и изклаха всичко по пътя си"--------------------------------------И ето, вече 10 века сме свидетели на тази неистова злоба и жестокост на кръстоносците срещу източноправославните християни.

59

Реалофил

преди 4 години

И ние сме ги обсаждали скоро след това (хан Крум 813г.) затова не ни дават орден "Спасители"...

58

Анонимен

преди 4 години

Тервел никога не е бил ,,,хан,, такава титла не съществува и никога не е използвана от Българските владетели .За помоща му е дадена титлата кесар което е измислица титлата му на латински е CAESAR транскрипция на български език е ЦЕЗАР. Така пресъства във всички източници . ЦЕЗАР НА БЪЛГАРИ И РОМЕИ.Другото са простотии на след като сме демокрация всеки да си вярва на които ще

57

Отвори Гальо порти

преди 4 години

След това кръстоносците няколко пъти разрушиха Константинопол и изклаха всичко по пътя си,така отвориха вратите отново....

56

Анонимен

преди 4 години

Никой никога не е наричал Тервел "Спасителят на Европа", иначе навремето щяха да са ни проглушили ушите.

55

Анонимен

преди 4 години

Вчера прочетох това забележително заглавие и от тогава питам всеки срещнат познат европеец знае ли кой е "Спасителят на Европа" от 8 век. Нито един не знае.

54

читател

преди 4 години

Жалки опити мизерната най-нова история да се запълва със "славни" измишльотини.Тервел не е участвал в битката и не е хан точно през тези години.Първо българите са съюзници на арабите, но бързо вземат вярната страна.Освен това участва и друга българска армия, с неизвестен водач от Македония.Приносът на българите е важен, но не и решаващ, освен в съзнанието дребните грандомани.

53

Bungar

преди 4 години

До 56 ШопМного си малък ,за да ми даваш подобни съвети. Липсата на смислено настояще,поражда среда за запълване с красива ,горда измислена история. Вярвай в каквото си искаш.Не виждам изгледи да прогледнеш скоро...Измисления живот също е спасение....

52

История даге

преди 4 години

Прабългарите преди да бъдат покръстени са мачкали и ромеи и араби ,след покръстването получават 600 хиляди имигранта славяни от Византия (за тия времена е огромна цифра) и цар васал и така прабългарския език и ген се размива и стават само пешка в ръцете на Византия.....Единствено рода на оузите-Гйокоузите-небесните оузи(гагаузи) запазват прабългарския език и н се мешат със славяни и гърци....

51

Анонимен

преди 4 години

Защо историчарят Вълчевски рекламира така тоталитарният период 681-1396 година, когато е нямало демокрация?Така да пишат в новите историчарски учебници: Тервел - нарушил правата на бежанците и на желаещите да влязат в Константинопол.

50

История даге

преди 4 години

Започна новия сезон на Викингите,Айвър безкостния е при Киевския цар.Малко история: Киевския цар Светослав нахлува(945-973г.) в България Превзема и опожарява Велики Преслав и обсажда Константинопол.Византия се справя с обсадата и "освобождава" българия от русите.Българският цар Петър умира от удър след двете поредни загуби от русите и византийците на престола идва Борис 2, който е бил в плен в Константинопол,Борис 2 бива убит по погрешка от български граничари при опит да се върне...

49

Анонимен

преди 4 години

Византия не признава България изобщо никога реално.Незнам как сме спасили някого ,който не те признава за държава.Години след спасението идва един император ,който ни напада 11 пъти .

48

Анонимен

преди 4 години

Но не е спасил рода си .Византия разорява България за благодарност .

47

Анонимен

преди 4 години

По онова време под Европа са разбирали Византия.

46

Леле

преди 4 години

Арабите се страхуват от три неща : от халифа, от морето и от българите.

45

СульоЕбанАбдалМалик

преди 4 години

Е с такова име как да превземе Константинопол :)))))))))))))) Същия като Ястребка Помаклията :))))))))))))))))))

44

Шоп

преди 4 години

До БунгарСтой си дома, рупай лук и се прави на умен пред баба ти.

43

Бунгар

преди 4 години

Пълни измишлйотини.Детски приказки за балъци.Дали е един процент е вярно от тези измислици.Царе сме да си измисляме история.Къде ги автентичните документи...???

42

Ястреб Османлията

преди 4 години

До До яcтpe6каМи да, Св. Петър е бил прав в това, което ми каза за българите! Баааси и разхищението на ограничен материал сте били балканските криводзурллати *** - поне тор за дива ливада да ставаше от вас, ама дори за това не ставате!