92

Анонимен

преди 4 години

Има едно градче в Бургаско, в което ракията се вари по метода на фракционната дестилация на...вина, направени от сортовете шардоне, мускат отонел, тамянка, траминер, совиньон блан. Дай, Боже, всеки добър човек да пийне от тази ракия!В големите фирми блъскат не кой знае колко качествен етанол, есенции, карамел и продават това за ракия!Е, срещат се и добри ракии на висока цена.

91

Ено от многото

преди 4 години

неща които Българина не знае е как да вари алкохолза това ще си пиете пълните с ацетони и дъбилни вещества пърцуци и се се насилвате да повярвате че стават за пиене - истината е че не стават

90

Анонимен

преди 4 години

Не! на купешката ракия! Да, на ракията на дядо ми!

89

Анонимен

преди 4 години

Прочетох заглавието и не продължих, защото това е глупост!Виното, което правя е от грозде, няма захар и вода, само грозде. Ако Жерар Депардийо пие от него, ще се засрами от френската легенда за най-хубавите вина в света. Много хора у нас правят като мен, разбира се, всеки по избрана от него технология. Докато хванаха италианците, че слагат полиетиленгликол за "гладкост"! Руснаците преди години спряха вноса на грузински вина, като намериха, че в тях има разни плодове - сливи и др.

88

Анонимен

преди 4 години

Взимал съм си и от 30 и от 40 лв вина. Ами да ви кажа домашното ми вино е малко по-хубаво и идва 15-тина пъти по-ефтино. Само трябва качествен материал. Не е квантова механика.

87

Анонимен

преди 4 години

Цялата ми рода си прави ракия, само грозде без грам захар. Може да се напиеш до безсъзнание и на другия ден няма да усетиш махмурлук. От 100 грама купено (уж марково) уиски на следващия ден ме цепи главата, идеше ми да си я удрям в стената. От тогава купешки алкохол не близвам.

86

8

преди 4 години

Ако си вярва, да дойде тоя да го почерпя с купешко вино бутилка 2 литра на цена за 1,50 лв, докато аз пия домашно

85

Анонимен

преди 4 години

Ок, вие си пийте калпав купен Метанол, аз ще пия домашен гроздомицин.

84

Анонимен

преди 4 години

Спонсорирана статия. Ако им се плати ще ни убеждават, че например купешките яйца са по-добри от домашните.

83

Qwerty

преди 4 години

Двойна преварка от грозде, а после в чисто нова обгорена дъбова бъчва 6 месеца. Чакай после да ми хареса купешката ракия. В кръчмата си поръчвам водка или бира. А домашно вино досега хубаво не съм пил, който каквото ще да ми разправя. Но и Бг купешкото за нищо не става-бутилки по 30лв, а вкус като 5 ерво вино от Западна Европа.

82

Анонимен

преди 4 години

Хубава дискусия се разрази, и аз съм доволен от това.Консумацията на алкохол не идва от гнилия капитализъм или процъфтяващият ... той пък взе че умре.Ферментирали плодове съществуваха преди появата на хомо сапиенс.Предполагам парапитеците са намирали ферментирали плодове.Предполагам и че дори съвременните маймуни вкусват ферментирали плодове. Е, ние само ги дестилираме.А дестилацията е процес който се развива или не, независимо на кой адрес.Винарната на господина или мазето на дядо ми.

81

Дедо

преди 4 години

Поръчкова евтина статийка. Аз, когат съм правил вино и ракия от белгиана и отел, тези винпроми не са и сънували за такъв материал. Сегашното вино и ракия от винпромите си е направо отровно.

80

Анонимен

преди 4 години

Я да сравним двоен препек гроздова и сливова с на винпрома бърканата в кофата. Ало не ни правете на баламу, рници бе. Не пасем трева и не ни поливат с лимонада. Това че някои са избрали тиква да ги управлява не означава че всички сме тикве, ници.

79

13

преди 4 години

Важното е да има и кисело зеле и чесън, повече да миришат, а не само ракия. Никой нормален човек по света не пие ракия или подобни ***. Интелигентните хора пият качествено вино, защото ако наистина е качествено в малки дози наистина е лек въпреки че съдържа алкохол.

78

Анонимен

преди 4 години

Много ме дразни когато хора, които са пили алкохол само на абитуриентската вечер, и то за пръв път, да се изказват неподготвени. Личат си от един дъх разстояние, че не пият.

77

11

преди 4 години

Ама как си личи, че последните няколко поста са от директора на Винпрома. А пък, идиoтът не се сеща, че когато българинът е варил ракия, неговият винпром изобщо не е съществувал. Няма по-хубаво вино и ракия от домашната от хубав материал.

76

13

преди 4 години

!!!Каквото и да му напишете на ***- той си оправя живота с ракийката и салатката. После се качва да се перчи в 15-годишното си BMW и отива с него до село да вземе още райкийка- домашна, чудна- елексир. Това, че е последен по продължителност на живота в ЕС, не го интересува. То не е от алкохола. Той е лек! Както е лек и заразеното с трихинелоза пpaсе, от което сладко похапва пред телевизора в панелката. Не е вредно нищо, което *** яде! За неуспеха и беднотията в живота му е виновна държавата.

75

Анонимен

преди 4 години

Алкохолът, който ни опиянява(не напива) е С2Н5ОН. Той идва от захар само. Или както дядо ми казваше, можеш да направиш ракия от табуретка и захар, стига да знаеш как!

74

Анонимен

преди 4 години

Най-ме кефят в Мелник, дето от няма и 50 декара лозя изкарват по 5 мил. литра вино. Наздраве!

73

до 72

преди 4 години

Интелигентен човек си, личи си. Ама едно не разбирам- какво очакваш да видиш като резултати от лабораторно изследване на ракия, която си направил от ферментацията на накакви плодове и захар?! Това не е качествен алкохол. Това е възможно най-евтината водка, която може да се произведе. Нито има някаква дестилация (може и ти да правиш, не знам), нито нищо. Въпреки че познавам хора, които разбират този процес. Както са го казали по-долу- от скъпо уиски глава не боли. Защо? Ами- качество.