43

Анонимен

преди 4 години

Хари Потър книгите имате повече продадени бройки отколкото цялата българска литература някога ще има

42

Анонимен

преди 4 години

Тука всичките естети и изкуствоведи не прочетоха ли в статията, че самата богиня-майка Джоан Роулинг е одобрила илюстрациите?!?!?Т.е. - сърдете се на нея! Значи и тя няма вкус, така ли? Значи и тя не разбира.Или пък - щом гениалната авторка на гениалните романи за Хари Потър ги харесва - какъв ви е проблемът на вас, будни гражданчета?!?!? Де да се възмущавахте така и като ви увеличиха годините за 250-300 лв. пенсийка, или като ви вдигат цените на храни, ток, парно, вода 2 пъти годишно....

41

Бау

преди 4 години

Зидаров ... мълчи си. Никой не го интересува какво мислиш...

40

Анонимен

преди 4 години

То бива връзкарство бива ама ... Зидаров отдавна ече не е комерсиален. Кой луд му е дал поръчка за хиляди евра, като не отговаря на съвременното търсене?

39

Сата НАТОП

преди 4 години

Навремето се чудех кой рисува идьотските илюстрации на Джон Силвър, Чичо Том, Андерсенови приказки, Винету и куп други. Единственото ми обяснение беше, че комунистите искат да запечатат в мозъците на децата всичко западно в уродлива светлина. Да сте видели някъде Митко Палаузов, овчарчето Калитко или Тимур и неговата команда, нарисувани по този начин,

38

О_о

преди 4 години

Аз друго не мога да разбера... Значи тези книги се издаваха ранните двехилядни години. аз също тогава съм ги чела и си имаха корици. Защо сега 20 години по-късно става скандал? Или става въпрос за преиздаване на тиражи с нови корици? Кога ги е рисувал този човек? Нищо не е обяснено, както обикновено!

37

Анонимен

преди 4 години

Интересно как всеки който прави нещо неграмотно и грозно, след това представя творбите си като протест срещу света или че иронизира битието. Това е книга за деца и корицата и не трябва да иронизира съдържанието или да плаши или отвращава децата. След като не харесва или изобщо не се интересува от книгата, защо е тръгнал да прави нейната корица... алчността и арогантността винаги вървят ръка за ръка!

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34 Ако за теб това е арт експеримент, явно не правиш разлика между експеримент и екскремент. А колкото до галерия, също явно никога не си стъпвал.

35

Анонимен

преди 4 години

Да нарисуваш илюстрации за книга, по която вече е заснет филм-рекордьор по гледане, си е неблагодарна работа. Иначе благодарение на тези илюстрации, книгата става детска. А без тях си е една глу пост, която не става и да си обършеш гз с нея.

34

Умник

преди 4 години

Като за шестгодишно дете рисува прилично.

33

Анонимен

преди 4 години

Плебеите си търсят кича. Ако ще правиш нещо за масите за да печелиш пари, прави го като другите кич майстори на захаросани и зализани рисунки. Такива арт експерименти не се приемат от масовата публика и никога не са се приемали. Такива хора в художествена галерия са стъпвали само по погрешка.

32

Анонимен

преди 4 години

Тоя зидаров що не вземе да се гръмне? Или да стане част от екипа Ушев Господинов Зидаров, екипаж, три танкиста тривесьольй друга екипаж машина боевой. Пълен *** взел да дава оценка на Роулинг. Харесали му рисунките .. ми да не очаква да ги изгорят

31

Анонимен

преди 4 години

Никога не съм харесвал илюстрациите на Зидаров, а през ръцете ми са минали доста книжки с негови илюстрации. Ако някой ги харесва - ок, в крайна сметка в изкуството няма черно и бяло и всеки има право на вкус. Това което ми прави лошо впечатление е, че при положение, че човекът е изградил име в тези среди е абсолютно недопустимо да си чел само първата книга от цялата поредица, която трябва да илюстрираш! Овсен това е абсолютно недопустимо да коментираш художествената й стойност!

30

Хаджи Смион

преди 4 години

Киселичко му се вижда грозденцето на дедо ЛИбен май. :D

29

Анонимен

преди 4 години

До 29Човека е получил задача, да направи продукта по привлекателен за евентуалните купувачи. Никий не го спира да творили да прави изложби, ама като получиш работа и но не я свършил добре, нормално е, да не се хареса.

28

Анонимен

преди 4 години

Големи платна, изпълнение с много ирония, сарказъм и критика към съвременното състояние на България и света.Но къде ти. За това се изискват други сетива.За масовия вкус върхът на сатирата е "Шоуто на Слави". За масовия вкус хумор е "Актьорската вечер".Любен да се сърди на себе си. Хем по-добре от всеки знае какво представлява "народът".

27

Анонимен

преди 4 години

Винаги съм се чудел, защото актьори, певци, художници и т.н. се наричат интелектуалци? Какъв пък интелект имат точно те? Повечето от тях са много елементарно простовати човечета, с доста ограничена обща култура, но пък за сметка на това се изказват "компетентно" по всякакви теми.

26

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се харесва и на деца със специални образователни потребности, сега това е модерно...

25

Анонимен

преди 4 години

Негова си е грешката (и то голяма!!!!) да илюстрира издания на книги, които са част от световния мейнстрийм. Масовият вкус никога не прощава на различните гледни точки (във всяка сфера). Това е все едно Пламен Джуров да дирижира концерт на Азис. После публиката ще се оплаква защо толкова много цигулки са звучали. Същата работа е и тука. Едва ли някой от коментиращите капацитети тук е бил на изложбата в СГХГ, в която участваше и Зидаров преди години. Големи платна, изпълнение с много ирония

24

Анонимен

преди 4 години

Зидаров От 1943 година до сега не е мръднал въобще. Още си рисува по същия начин по който си рисуваше и по време на войната. Само че вече никой не го харесва.