126

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗащо тогава германските пенсионери предпочитат да живеят на изток и в България?

125

свобждата

преди 4 години

До ДюлгеровСамо това остана за днес - отворените граници за трудоспособните българи само!Загубихме суверенитета като беззащитни - лъгани, крадени и убивани на умиране!

124

Анонимен

преди 4 години

Защото са от село и чули че било много хубаво в чужбината, пък после като видяли *** не им харесало , но пък си седят там за да не ги помислят за провалени. Нищо че живуркат по 10 човека в една къща и че плащат 40% данъци и 40% наем+транспорт+сметки. Радват се на 20% остатък и викат "Много хубу си живеем тука, повече нема се върна в Българията" Пък и да се върне е все тая, защото е неквалифициран и не може нищо, освен да мъкне или шофира.

123

Анонимен

преди 4 години

човек може да е добре и в България, и в Германия. моите роднини и познати в България са повечето около среден за страната стандарт, има малко изключения над средния стандарт - хора с бизнес - собственици на шивашки фабрики, магазини, фото студио, ако искате да сте над средното в България - станете бизнесмени. най-богати са тези със шивашките фабрики.

122

Анонимен

преди 4 години

До МРАЗЯ РУСИЯИ те ни мразят повече от нас още от самото им създаване!Само да стъпиш на руска земя - ти си техен чужденец,шпионин,диверсант,предател и т.н.

121

Дюлгеров

преди 4 години

Заминават , защото заплащането е по-добро.Това е свободата след 1989г. Преди комунистите убиваха на границата ,който дръзне да избяга на Запад от Рая.

120

УВАЖАВАМ ТУРЦИЯ

преди 4 години

До МРАЗЯ РУСИЯКолко много добрини ни направиха, а злините са от московци, сърби, гърци и власи!!!И през соца колеха и бесеха само тез дето се бунтуваха и говореха против властта!

119

факти

преди 4 години

До АнонименИ през соца не можехме да се вредим на работа от *** и старчоци,военни пенсионери!Антифашистите от БКП надделяваха при кандидатурите за всяка по-добра работа!

118

МРАЗЯ РУСИЯ

преди 4 години

ОБИЧАМ ГЕРМАНИЯ!ТАМ СЕ ЧУВСТВАМ СВОБОДЕН И ЗАЩИТЕН !БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ГЕРМАНИЯ!!!!!

117

Анонимен

преди 4 години

До 114Не всичко е до кинти. Трябва и среда. Каква среда имат повечето българи емигранти? Почти никаква.

116

пътя към Берлин!

преди 4 години

До Анонименнямаме безработица защото нямаме работа! Всичко трудоспособно забягна навън!

115

1934 до 1944г.

преди 4 години

До упадъкаПреди 9-ти във всеки български дом имаше германска моторетка и радиоапарат!Всичко се изнасяше за Германия и всичко със високо качество се внасяше също.....Германските войници у нас бяха пример за подражание - един мъж-една дума!

114

Анонимен

преди 4 години

Защото тук няма работа, тъй като хубавите позиции са заети от разни к.ви. А за нас баламите "висшистчета" (както шефовете се изразяват) остава само нискоквалифицираната работа...Факти !

113

упадъка

преди 4 години

До Самотен СтарецНе е вече онази Германия - пример за качество,точност,ред,чистоплътност,кавалерство...

112

Анонимен

преди 4 години

Милиционеро-патриотичният социализъм на Боко Тиквата направи от България азиатска кoчина.

111

Анонимен

преди 4 години

Напоследък все повече мои приятели и познати ми споделят че искат да се махнат от България и то не да отидат да работят в чужбина а просто да се изселят от тук. Един иска да отиде в Испания друг в Гърция, трети в Игалия дори има и такива които искат да отидат в Турция въпреки че са етнически българи. България не е привлекателна страна за живеене.

110

Анонимен

преди 4 години

До Хан ТервелАми ходи да живееш в Офенбах сред истинските европейци тогава :))))))))

109

Хан Тервел

преди 4 години

До хаха: те щото тези в Германия са от стари европейски родове...хаха

108

Анонимен

преди 4 години

Теб май много не са те били :))))

107

от немско

преди 4 години

Каквото и да пишете пропагандисти в Германия е хубаво , бачкаш, прибираш кинтите и си гледаш кефа а в българия се завръщат некадърните. Естествено по български бит и е..н няма да си признаят