19

Анонимен

преди 4 години

"По-висша инстанция от волята на народа не съществува."Те затова не са в ЕС и не участват в ничии войни.

18

Анонимен

преди 4 години

"По-висша инстанция от волята на народа не съществува. Ето защо всяка обикновена инициатива, предприета от гражданите, автоматично става част от конституцията на Швейцария."Само за момент си представете какво щеше да е ако и у нас беше така. Представете си какво ще е пряка демокрация по волята на народа. Хареса ви, нали?

17

Циник

преди 4 години

Цитат: " Например, всеки, който е бил смятан за мързелив, разпуснат или пияница, е можело да бъде изпратен в затвор или психиатрия без официална присъда. Не рядко се е стигало до тежки посегателства - от принудителни стерилизации."----------Точно такава политика е нужна на Европа днес!

16

Анонимен

преди 4 години

До 15. От Азия ли пристигна та акъл да даваш. Бягай от Европа и не се прави на интересен.

15

Анонимен

преди 4 години

"Например, всеки, който е бил смятан за мързелив, разпуснат или пияница, е можело да бъде изпратен в затвор или психиатрия"У нас такива ги изпращат в парламента.

14

АНТИ

преди 4 години

можело да бъде изпратен в затвор или психиатрия...................................................................................... Меко са пипали! Китайските трудови лагери ще ни свършат много повече работа,а и ще излезнат евтино на обществото.

13

Анонимен

преди 4 години

Празна статия. А Швейцария е проект, на определени елити. За това е. А така нищо особено. В всички аспекти.

12

Супер просто!

преди 4 години

"..Например, всеки, който е бил смятан за мързелив, разпуснат или пияница, е можело да бъде изпратен в затвор или психиатрия..."..............Ми, мнооого добре, супер, какво му е лошото на това?В Бг нормалните си скъсват з***дниците от работа, защото горните категории се оказаха с най- много "човешки" права!

11

смешно е

преди 4 години

Точно пропадналите германци да критикуват швейцарския модел на управение и пряка демокация е смешно.

10

Анонимен

преди 4 години

При нас в тоталитаризма нищо не се казваше за Швейцария. Въпреки , че много българи са учили в Швейцария. Нашето Правосъдие преписва всичко от СССР и сега на парче се прави нещо.

9

Анонимен

преди 4 години

Тия дойчо веле за какви са имат за строги даскалици ли за висш форми на живот ли, които могат да поучават всички?

8

Анонимен

преди 4 години

Мутренската тирания не може да се сравнява с пряката демокрация. В Швейцария 80 000 души са живеели зле, а всички останали са живеели добре, докато в мутренската България 80 000 живеят добре, а всички останали живеят зле. Коя е по-добрата система, според вас, мутренската тирания или пряката демокрация?

7

Ганиоо

преди 4 години

Местим..

6

Анонимен

преди 4 години

Ама тука "ооо, не трябва съда да се съобразява с общественото мнение" - Ама реве съда, като спрат да си плащат данъците и да го слушат, нали?

5

Анонимен

преди 4 години

Пак сте се обарвали не на място, Швейцария не е бедна селска държава още откогато е създадена на 1 август 1291.

4

Каква е разликата?

преди 4 години

Между мажоритарна и директна демокрация? Гоогле, казва че Швейцария е директна, не мажоритарна.

3

фен

преди 4 години

А, за мръсните явни на парламентарната демокрация ще ни уведомите ли!? А!? Дойчевеле.

2

ФБ

преди 4 години

Либерастите не харесват пряката демокрация.Тя не им позволява да си разиграват коня като в "представителната" "демокрация".

1

Мемо

преди 4 години

ОТ 3 ГОДИНИ ЖИВЕЯ В ШВЕЙЦАРИЯ И МНОГО МИ ХАРЕСВА. ПРЕКРАСНА ПРИРОДА,КЛИМАТ,СТАНДАРТ. ХОРАТА СА СЪЩО МНОГО ЛЮБЕЗНИ. РАЗБИРА СЕ,СТИГА ДА УВАЖАВАТЕ ДЪРЖАВАТА ИМ И ДА СИ НЕ ПУСКАТЕ РАСИСТКИ КОМЕНТАРИ, ЗАЩОТО ТОВА ОБЩЕСТВОТО НЕ ГО ТЪРПИ. 300 ПЪТИ СЪМ ПО-ЩАСТЛИВ В ШВЕЙЦАРИЯ,ОТКОЛКОТО БЯХ ПРЕДИ В ГЕРМАНИЯ,А БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ :))