21

Анонимен

преди 4 години

Логично е да се плащат заплати от бюджета само на онези служители на БАН, които не заемат научни длъжности, защото те са помощен персонал."УчЕните" да взимат пари само тогава, когато си издействат финансиране на проект.Иначе какво излиза? С лакти или чрез връзки си осигурява синекурна длъжност, за която взима пари. А ако благоволи да върши нещо, иска да му се заплаща допълнително, защото това било проект!

20

Анонимен

преди 4 години

Абе хора според вас журналистите работят ли? На тях на заплата ли им се плаща или на написана статия? Една статия на един журналист се пише за няколко дена, една статия на един учен се пише за между половин и една година (понякога повече ако нещата се закучат). Вие на базата на какво измислено от вас ново и смислено нещо коментирате учените? И защо си мислите, че една секретарка изработва повече от един учен през живота си? То какво ли питам, в БГ и на медицинския персонал не се плаща всъщност

19

До ? (№6)

преди 4 години

Не си разбрал, пич. Средната заплата там е 800 лв ОСНОВНА, плюс надбавките за прослужено време и научни степени се увеличава с още около 50%.А самите академици вече повече от 15 години по отношение на заплащането и на пенсиите са изравнени с депутатите. Това успяха да си уредят малко след като Сакскобургготски дойде на власт.Отделно им се плаща за работа по проект. Всяка задача се опитват да я представят като проект и търсят за нея финансиране.Въпросът е, за какво тогава им дават заплати?

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Как така какво са произвели?Ти не знаеш ли какви интриги се произвеждат в БАН не ежедневно, а ежечасно?Когато не мъдруват по темата как да изкрънкат още и още пари за нищо-не-правене, тогава мислят по една друга тема - как да си подливат вода един на друг.

17

800 лв плюс още за

преди 4 години

прослужено време, плюс 50 лв за докторска степен, а за следващите по-високи научни степени се взимат още пари. Тези степени си ги раздават помежду си по договорка - аз гласувам за теб, ти за мен.Освен това, за заемана ръководна длъжност също се взимат допълнителни пари. Измислят какви ли не дребни ръководни постове, за да доят бюджета.И, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, ако измислят тема, по която да работят, искат да им се плаща допълнително като финансиране на проект! А заплатите за какво им се дават?!

16

120 мил на година.

преди 4 години

И техните заплати стават 10 000 лева на месец. 10 милиона делено на 1000 е толкова. Щом имаме излишък от 200 милиона на месец, това 20% е смехотворно.

15

Знае ли Ревалски, че

преди 4 години

учените по света получават заплащане само в рамките на периода, през който работят по определен проект.Свърши ли ангажиментът им по проекта, остават на социални помощи, ако междувременно не са спечелили конкурс за финансиране на друг проект.Възможен е и друг вариант.Някой има пари, има и проект и обявява конкурс за екип, който да работи по проекта.Подбира онези специалисти, които прецени като най-подходящи.А в БАН, какво? Назначават ги на щат и им дават заплати, а те работят, само ако искат!

14

Анонимен

преди 4 години

Боко пари за наука и заплати не дава че от тях не може да се краде

13

Анонимен

преди 4 години

През следващите 5-6 години бюджетът ще се отърве от 700-800 хрантутници, вследствие на биологически причини.Това рече Ревалски, когото колегите му определят като "посредствен математик". Въпросът е, след като е такъв, как е станал академик, че и шеф на БАН на всичко отгоре? достатъчна причина ли е това, че има агентурен псевдоним?

12

Анонимен

преди 4 години

Тези леко нагли, искали ... то и аз искам на Бора Бора ама няма.Аман от пенсии дето по цял ден се чудят на коя кълка да седнат. Аман!

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 10Да ама чистачката чисти а те какво правят ? Много ми е интересно?

10

Анонимен

преди 4 години

До ?Да ама чистачката чисти а те какво правят ? Много ми е интересно ?

9

Анонимен

преди 4 години

В БАН върви мода, да се опитват да връщат военизираната йерархия по соца. И не могат да разберат, че времената са нови и на никой няма да ходи по за.дн.ика на някой стар академик, просто за да му стане протеже. Никой няма да търпи да го малтретират, за една минимална работна заплата и удоволствието цялото общество да те счита за б.0клук. Вместо да се поощрява академичната свобода, започва да се смазва. Останалите там са там просто защото нямат избор. Но рано или късно, ще имат и ще се махнат.

8

Анонимен

преди 4 години

Ами тя държавата се грижи в БАН да работят само дъртаци, просто защото всички останали работят на много ниски заплати. Ако не си доктор и не си стар, взимаш 400-500лв чисти. Ако си доктор, ти се вдига там с 200лв (по-малко), ама пак остава под миниума за нормален живот в София, който е около 800лв. Ако имаш проекти, взимаш едни 1000лв на година отгоре, т.е. средно ти се вдига заплатата с 83лв. Ако това е великият доход, на всеки му пожелавам такъв.

7

Василка

преди 4 години

Да, ама чистачката извършва някакъв полезен труд, все пак.

6

?

преди 4 години

Чистачка в Доместина 1000лвАкадемик в БАН 800лв + 120лв докторски.

5

Анонимен

преди 4 години

Тези дъртаци освен човешки *** ко са произвели?

4

Анонимен

преди 4 години

С оглед размерите на заплатите е редно правопропорционано на пенсиите да се увеличават заплата на е БАН 2000 лв увеличение с -10% да се изравнят доходите.

3

Анонимен

преди 4 години

95 % от банаджиите са наследствени, а не заслужаващи. Да станат заслужаващи и тогава може и повече да вземат.

2

Анонимен

преди 4 години

И за какво? За да напишат академиците още едно писмо в прослава на Гешев? НЕ, МЕРСИ!