324

Анонимен

преди 4 години

До Умен тракИ още нещо, около 65% от фотосинтезата протича в световния океан, не в Амазония, не в Сибир, не на сушата!

323

Анонимен

преди 4 години

До Евдоки СпасовИ какво пречи на човечеството да съществува след милион години, г-н сектант?

322

Анонимен

преди 4 години

До Умен тракИ какво става с растанията когато умрат, г-н обратното на умен? С екоталибански заклинания при отсъствието на разум /наука/ решение на никакъв проблем не може да се намери. Кръговрата на СО2 е много по-различен и няма нищо общо с растенията, той се натрупва в световния океан и скалите и се освобождава в атмосферата при вулканични изригвания. Човечеството трябва да върви напред, а не да деградира до първобитност, ние трябва да изградим ефективен механизъм за контрол на климата!

321

Евдоки Спасов

преди 4 години

***, не знам дали Грета разбира всичко, но ти със сигурност не можеш да разбереш нея. Увереността ти, че след милиони години човешката раса ще съществува говори за много ниско ниво на образованието ти, което със сигурност си получила в България.

320

ааа

преди 4 години

Горе долу смислена статия, обаче накрая се оливат - едва ли след няколко милиона години хората ще се разхождат по земята:И не, животът на Земята няма да си отиде след 12 или след 50 години. В следващите няколко милиона години хората ще продължат да се разхождат по нея.

319

Анонимен

преди 4 години

Сто жълъда се събират за 30 мин. Заравят се на 3-4см. дълбочина без инструменти, и без поливане. Отнема около час. Имат много добра кълняемост и поне 1/3 от фиданките оцеляват до дървета. Час и половина отнема да посадиш малка дъбова горичка. Колко време отнема да обвиняваш политиците, корпорациите, масоните, илюминатите, сивите, черните, жълтите и т.н. за всичките си житейски провали?

318

Умен трак

преди 4 години

"Без наличието на средства едва ли ще можем да построим огромните заводи, извличащи CO2 от атмосферата и преработващи го в кислород." - не е необходимо да строим никакви такива заводи, ако позволим на естествените процеси да протичат без да им пречим, то увеличаващата се концентрация на CO2 ще доведе до растеж на зелени растения, които чрез фотосинтеза преработват CO2 + H2O в C6H12O6 (храна) и O2. Всъщност искаме повече CO2 и просто трябва да не пречим на растенията (да не ги унищожаваме).

317

Анонимен

преди 4 години

Естествено, че няма да успее. Докато има хора, които обсъждат външния й вид и емоциите, които влага, вмсесто да вникне в идеята зад тях...

316

Зелен талибан

преди 4 години

... определен ти стоки и услуги. А за настоящите политици да не бъдат заменени с други, които поемат определни ангажименти свързани с климата и околната среда. Но, хората вече се осъзнават. Само преди дни тук имаше статия, как спестяванията се учеличават. Просто заповаме да се питаме, дали наистина имаме нужда от всичко, което ни се предлага Това е истински кошмар за банките и подхранва задаващата се рецесия. Лошо е да те събудят с гневни викове, но явно момента за начало на промяната е настъпил

315

Зелен талибан

преди 4 години

За хората, които Dnes.bg не е единствения източник на информация е очевидно, че статията няма за цел да приведе "научни" факти. Статията е базирана на стари и спорни изследвания и твърдения, в голямата си част неактуални и опровергани. Истинската цел е да се успокоят хората и да се върнат към консуматорските си навици. Най-големия кошмар за бизнеса и настоящите политици е хората да спрат да си купуват всичко, което им се предалга, като последен писък на модата. А още по зле да бойкотират...

314

Анонимен

преди 4 години

Стана по-модерно да си със синдром на Аспержа от колкото ***. Бтв забелязвате ли, че цитираните навсякъде (и всеки път различни) гении са само мъже? Ами то по тази логика аз съм по-вероятно да съм гений, защото съм мъж отколкото тя

313

Анонимен

преди 4 години

Бтв литият е безвреден и е един от най-често срещаните метали в приордата. Основно се съдържа в морската вода. Хората го добиват във всички солници. Чистият му вид се добива с електролиза, т.е. с електричество. Вероятно от там идва и заблудата, че е опасен. Не замърсява защото е много реактивен и изключително бързо се свързва в природните съединения (за това и батериите избухват понякога). Няма как да замърси. Освен това Грета сигурно го пие защото е лекарство за психични разтройства.

312

Анонимен

преди 4 години

Кой да се вслуша в науката, като 90% от населението по света няма нищо общо с нея.С ползване и информиране от ФБ, Туитър и Уикипедия човек акъл не придобива, че да се научи да се вслушва в такъв. Чува само тия, дето викат най-гръмогласно, а не тези, които говорят с гласа на разума.Гретините глу.пости са увлекли също хора без особено много на брой мозъчни гънки, които лесно се влияят от иначе изтъркания образ на малкото невинно момиченце, каквото го играе Грета с подходящата режисура.

311

Анонимен

преди 4 години

Искам цитати с диагностицирането на Микеланджело, Стенли Кубрик, Анди Уорхол, Стийв Джобс, Марк Зукърбърг, Моцарт и т.н.Нямате? Ми това е защото те не са имали подобен синдром

310

Анонимен

преди 4 години

До Много ядосанТе всички псевдо еколози са така, също като социалистите - "дайте да дадем". Все чуждото делят, ама те самите нищо не дават. Екофашизмът е новият комунизъм.

309

Много ядосан

преди 4 години

Тази пикла, ако не беше се возила в яхта на Ротшилд две седмици, а бе засаждала по едно дръвче дневно, щеше да свърши много повече за природата от кривите си муцуни, които демонстрира!

308

Анонимен

преди 4 години

Ако всички кресльовци засадят по едно дърво, Сахара ще стане джунгла.

307

Втрещен

преди 4 години

Света наистина се е побъркал !!! Едно душевно болно дете превзе медии, внимание, коментари! Какво става?! Всеки луд ли вече може да губи времето на човечеството с малоумията си ?!

306

ля ля

преди 4 години

човекът който е писал тази статия оп преписал просто няма срам и мисъл в главата! това момиче говори дълбоко за западналите морални ценности и истинското ни бъдеще! страх за тези които ни въвличат в тези лоши дни! евала му на малчо и жалко че трябва дете да разкаже че да започне да има гласност

305

КОТКАТА

преди 4 години

... на икономическиЯ!