319

Антон

преди 4 години

За освобождението от турците - поклон доземи!Друго освобождение обаче няма как да е имало. От какво точно са ни освобождавали, при положение, че България НЕ е била окупирана от Германия а е била съюзник и си е взела Беломорска Тракия и Македония? В резултат на това "освобождение" отново губим тези територии.

318

кратко и точно

преди 4 години

Много интересно четиво, с доста факти, особено ми беше интересно да чета за развитието на страната след ВСВ, както и след 1989г.А това е самата истина:"България всъщност се превръща в полуколония на Запада, под управлението на специалисти по унищожението на конкуренти от МВФ и Световната банка."Честито аборигени!

317

Waffen SS

преди 4 години

""Майката на Светослав - княгиня Олга, която е била внучка на цар Борис 1 и дъщеря на Владимир Расате премества столицата на Рус(ия) от Киев в Москва. Киев обаче си остава културната столица на русите, по негово време княжеството е известно като Киевска Рус""Тази женица трябва да е изобретила машина времето "Първото споменаване на Москва датира от1147г.Тази година се смята условно за основаване на града"Това е за сведение на съществата с минимални когнитивни възможности

316

Анонимен

преди 4 години

Щом получават пари за подривна дейност, какви да са? Не са някакви мижави суми 50-100 000, говорим за 1 000 000 000лв. Това са наистина много пари, на практика могат да си купят или направят телевизии, както и още куп неща. А този един милиард, можем да го сложим в графата "нашите пари", заради сребърния фонд, Лукойл, Главболгарстрой, Трейс груп и т.н., всяка година реално си изнасяме един кораб пари за Русия. Факт е. С нашите пари, по нашите глави. Те ли са хитри, ние ли сме прости...

315

Цветан

преди 4 години

Същата статия може да бъде на 180 градуса завъртяна фактически. Авторката не пише за двата фалита на България през социализма, нито къде отидоха парите от пенсионни и други разни фондове след 1989. Както и за хил. безсмислени в икономически смисъл предприятия. Много тенденциозна статия, срам за един журналист, който би трябвало обективно да представя определени факти. Да не говорим, колко правописни грешки има, включително и името на родината ни е написано с малка буква, точно както СССР би иска

314

Анонимен

преди 4 години

В Държавен вестник е записано колко тона злато е платено за "освобождението".Който иска, да го намери.

313

Зозо

преди 4 години

Комунягииииииии, сънувате ли Гешев? :))))))))))))))))))))))))))))))))))

312

Анонимен

преди 4 години

До АнонименМВнР на Боковата територия никого не поставя на мястото му. Напротив - пелтечи вредни, недомислени думички на принципа "куче дето лае не хапе", за да се хареса на евроатлантическите комунисти. Подобно изказване, независимо дали е вярно или не, е изключително не на място във външнополитически план и ще има сериозни и дългосрочни последици в отношенията ни с една от най-могъщите държави в света. Ако сте прекалено ограничени да го разберете, сте част от 80-те процента мат'рял.

311

Анонимен

преди 4 години

Тройния пакт? Абе вие барем една книга през живота си прочели ли сте? Пактът се нарича ТРИСТРАНЕН, а *** Христова да даде една банкова сметка, по която да й даря 20 лв. за учебник по история, че чак мен ме хваща срам колко брутално се излага.

310

Анонимен

преди 4 години

Запознай се с историята преди да спориш, Майката на Светослав - княгиня Олга, която е била внучка на цар Борис 1 и дъщеря на Владимир Расате премества столицата на Рус(ия) от Киев в Москва. Киев обаче си остава културната столица на русите, по негово време княжеството е известно като Киевска Рус.

309

Waffen SS

преди 4 години

""Светослав ако искаше да премести столицата на Рус в България нямаше да опожарява 2 пъти Плиска и да влачи в Киев"" Кевската Рус няма нищо общо с Московска Русия.Най-малко,по това,че Киев както и да се "въртите" се намира в съвременна Украйна,иначе вие твърдите ,че Украйна е част от Русия и тогава /тя/ Русия с пълно право може да я присъедини към себе си,а това не е в съзвучие с европейските,демократично -неолиберални мантри.По този начин пискливите гласчета относно Крим,са неоснователни

308

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

""Като например това, че България праща на Русия един пълен вагон със злато.""/////Предполагам,че е хипербола/силно преувеличение/--защото теглото на Злато е 19 300 kg/m.Ако приемем,че във вакона е имало 5м3 злато теглото му трябва да е към 100 тона.По това врече не е имало нито вагони,които да пренесат такава тежест,нито ж-п-трасета и мостове,които да я издържат

307

Анонимен

преди 4 години

И кое е вярно бе Вафел? Светослав ако искаше да премести столицата на Рус в България нямаше да опожарява 2 пъти Плиска и да влачи в Киев български книги и църковно имущество. България се ПРИНУДИ ДОБРОВОЛНО да стане част от Византия за да избегне руският бутуш. Същият Светослав изколи остатъците от Стара Велика България и принуди каквото е оцеляло да се бие на негова страна срещу дунавските българи. СМЪРТ са руските варвари, те нямат място в цивилизования свят.

306

Waffen SS

преди 4 години

Кратък и синтезиран материал,без да се впуска в различни нюанси,поради липса на място.Интересен ,обективен и за съжаление верен.Сигурен съм,че много ще нададат неолиберален и демократичен писък,вой с примес на квичене

305

Анонимен

преди 4 години

Всичко това е така. Виждал съм писмени документи в един стар бг род за такова отвличане на момче, взето от турците---------Къде ги видя, дай и ние да погледнем!Писана на история на стар род от роби? Малко странно ми се вижда.В Просия крепостните не история, не грамотност, а и фамилни имена не са имали.Ето това е робство.

304

Анонимен

преди 4 години

Руският и Българският народи са братски, но по големият брат винаги се е опитвал да помогне на малкия и след това да му вземе къщата.

303

Руските свине

преди 4 години

Да престанат да фалшифицират историята е най-накрая да разберат, че националните интереси на България са коренно различни от националните интереси на Русия. Това трябва да разберат и руските еничари българофоби!

302

Fake history

преди 4 години

И така след 30 години свобода и чичко Гугъл във всеки дом, една елементарна пропагандна статия на империята пълна със смехотворни твърдения, откровени лъжи и презрение, събира овациите на хора, който ги мързи да прочетат собствената си история...До сега ме беше срам в какво сме се превърнали , сега ме е гнус.

301

Добре е написано, но

преди 4 години

Според мен някои факти са премълчават. Като например това, че България праща на Русия един пълен вагон със злато. Така че освобождението сме си го платили, не е точно даром. Но въпреки всичко, руснаците са братя и такива ще си останат без значение кой управлява.

300

Анонимен

преди 4 години

До последните три бълво чакахте.Товариш не копирай пасажи от "изказванията" на азиатеца......не го прави вярно.