40

Демокрацията

преди 4 години

В лагерите при комунизма които са съществували около едно десетилетие са въдворени всичко на всичко около 2700 души - всичките криминални престъпници, черноборсаджии, спекуланти, корумпирани държавни служители, такива които днес при демокрацията са в парламента, в министерския съвет и на високи позиции във властта, за тях няма лагери и съд, за тях има избори ако народът при демокрацията реши да избере други.

39

Анонимен

преди 4 години

за лагерите на Хитлер знаем доста,но защо за нашите, родни български, комунистически лагери не ни опресняват знанието периодично?

38

Анонимен

преди 4 години

Комунистите пращаха в лагерите и в Белене корумпираните чиновници и държавни служители, а днес демократите пращат корумпираните държавни служители консули във Валенсия.

37

Анонимен

преди 4 години

Аушвиц (Освиенцим) работи до последно, освободен от Червената армия, не от съюзниците, не от поляците. И как работи, като са ги горели в газови камери, пък и едновременно с това да произвеждат и да работят доставки за армията и фронта.

36

Анонимен

преди 4 години

Предлагам да забраним капитализма заради стотиците военни конфликти, които е започнал само през 20-ти век, както и всичките геноциди преди това в Америка, Индия, че и Европа....

35

Анонимен

преди 4 години

Хайде сега оправдания....

34

Анонимен

преди 4 години

САЩ и Англия са отрязали всякакви доставки и пътища до лагерите защото там са произвеждали военна продукция и обуридване за армията. Това е довело до глад и болести, загинали са стоцици хиляди лагерници, всички сме виждали снимките с телата кожа и кости в общи гробове. Пита се - защо германците им е било да избиват лагерниците в газови камери, след като те са работели и произвеждали за армията?

33

Анонимен

преди 4 години

"Die Stadt macht frei" - градът прави свободен. Имало е закон в Германия всеки крепостен селянин който се добере до града и живее там определен брой дни автоматично става свободен. Arbeit macht frei е перифраза на този израз.

32

Анонимен

преди 4 години

Кои са нацистите? Нацисти през втората световна война е нямало. Това са били германците. Нацисти е измислено пропагандно понятие. Германците на 100% са подкрепяли Хитлер, германците нападнаха Русия и избиха 20 милиона руснаци. А сега ни разправят за някакви нацисти и газови камери, нито нацисти е имало нито газови камери, отидете в освиенцим и ще ги видите двете газови камери ако ги намерите, защото екскурзоводите не водят при тях, 50х50 см, как може 6 милиона да унищожат в тях?

31

Анонимен

преди 4 години

добре, че Хитлер не е бил комунист -че кой знае какви лагери щеше да построи.

30

Анонимен

преди 4 години

До А СЕГАОнзи чичко не успя да научи на труд и дисциплина предците на тези, за които пишеш.Нашият цар е спасил и тях, та сега да пишат по стените "Мразя България" и пожелания за най-лошото по адрес на българите - като "благодарност" за социалните помощи, откъснати от трудовите пенсии на нашите родители.Не учебниците и пропагандата, не някаква вродена лошотия или вроден расизъм, а обективната реалност поражда определени нагласи и настроения.

29

Sicht Punkt

преди 4 години

Може Хитлер да е направил и хубави неща, но е извършил голям геноцид. Може наистина арбайта да прави свободен, но труд до смърт това вече не е нито дисциплина нито изграждане на характер. Това е моето лично мнение. Никога повече втори Хитлер!

28

Анонимен

преди 4 години

Хитлер го изкарахте дявол, ама за Сорос нищо не пишете

27

Анонимен

преди 4 години

При такива неща само се мълчи. Нека б. Бъдете по смирени...

26

Анонимен

преди 4 години

Аз съм ходил в Бухенвалд преди 30 години. Беше ужасно. Сега обществото е по цивилизовано и не искам истината, но аз видях. Редици от пещи. Огромни бетонни подземия с дупки на таваните - химикалите са ги сипвсли с варели върху наблъсканите хора. Огромно поле с очертани основи, там където са били бараките. Видях камари с дрехи, обувки, куфари, детскив играчки... Видях албуми с одрана човека кожа с татуировки. Видях лабораторията където са правили опити и са рвзали живи хора парче по парче....

25

Анонимен

преди 4 години

Това е гнycна лъжа! Arbeit macht frei и в буквален и преносен смисъл е истина. Работа сама по себе учи на дисциплина, изгражда характер и възпитава. Немците за това са толкова Големите защото работят здраво и съвестно. Не чакат някой да им свърши работата, а си я вършат сами. Хитлер е изградил първите автомагистрали, които и до днес някои от тях са функциониращи. Развил е немската промишленост и земеделие, всички сектори е развил. Ако няма дисциплина и ред ще се катерят по палмите за банани.

24

Анонимен

преди 4 години

***, стига дъвкайте тези глупости от преди 70г

23

М, да ...

преди 4 години

До 22 АнонименЗависи от какво свободен! :)) И за какво какво свободен, т.с власт над какво! :)) Иначе, да работата те прави свободен!

22

муспи

преди 4 години

Евреите са зад всички войни от началото на света, но в никоя не са участвали пряко. Впрочем евреин-войник е майтап като евреин-миньор. Правят го като държат Парите, Правителствата и Армиите на света. Значи сме много умни - отсичат мъдреците им. Евреите това могат да видят, но не че дявола им ги поставя в ръцете тези свещени за тях ППАта.

21

До 21

преди 4 години

В Дахао е същото