42

привет от Германия

преди 4 години

До meАми то бебето ти може да не спи и по ред други причини - болки в стомаха / колики / , болки в ушите и други места ! Ама от къде да знаеш ,че едно бебе може да не спи поради рад причини дори и да няма болки ,дори и да няма музика просто на детето може да не му се спи ! Също така ти като родител си длъжен да изолираш стаята си от допълнителни шумове идващи от вън ! Това не срува милиони ! Значи можеш да правиш деца , ама не мошеш да дадеш малко пари за изолатори , после комшията виновен

41

дгд

преди 4 години

браво! сега остава да го прилагат, което не е много сигурно!

40

Анонимен

преди 4 години

До езиковед 31Респондентът очевидно има предвид "мЙЕкане", а не "мЕкане" - първото е фонетично, а второто - морфологично; разликата е очевидна, но вие, като езиковед, няма как да не знаете, че повече от половин България си "мЙЕка", другата част я приема като "разноезична" и в това няма нищо чудно - ако някой се ожени за другоселка и тя живее в селото 40 години, тя си остава "ами оная там, другоселката" (И. Хаджийски).Същото се отнася и за българите в чужбина - завинаги си остават "другоселци"

39

Охобохо

преди 4 години

Е ако дискотеката е настрани и добре изолирана,но добре означава да не се чува нищо навън нека да си слушат високо щом им е кеф.За такава изолация обаче бая парички трябва да се инвестират.

38

me

преди 4 години

До привет от ГерманияКато ми събудиш бебето в 9 вечерта (особено с мазньоча, на който казваш музика), което заспива трудно, не само ще ти го връча да го приспиваш, ами може и някой шамар да изядеш. И по някои закони може да не живееш повече в тази сграда.

37

Анонимен

преди 4 години

Евала на Симеонов, едно нещо полезно направи за нормалните хора. А Сидеров какво направи или пък Каракачанов?

36

привет от Германия

преди 4 години

Законът наистина е хубав стига да бъде спазван и от двете страни / от тези които обичат да слушат музика и от тези които обичат да тропат по вратите на хората и да правят забележки / !

35

бай Ставри

преди 4 години

Нека и аз да се изкажа. Гларусите не ми дават покой цяла нощ. Да се избият.Котките разгонени *** ужасно през ноща. Навъдиха се едни малки кученца,не лаят ***. И какви са тия комари дето сте ги пуснали на свобода бе? Изядоха ме. Винкелите да се забранят. Опасни са. Един го удари винкел по главата на времето и акостира в Океански риболов.

34

Анонимен

преди 4 години

Далавери, що се занимаваш с кокошкарски занимания докато държавата потъва.

33

Анонимен

преди 4 години

В Германия не можеш да си пуснеш пералнята след 8 вечерта а за такива музики по нощитенаправо ти слагат белезниците.Там сме като мушици а тука като си дойдем трябва да правим лудница ! - сбъркана работа.

32

Анонимен

преди 4 години

БРАВО!!!

31

Анонимен

преди 4 години

А има лечение за такива ама ще каже някой,че не е справедливо.Гласува се закон който надува музика 24 часа арест в добре изолирана стая,ама отвън нищо да не се чува,а вътре да му надуят яко музика,та кръв да му шурти от ушите!Да видим дали пак ще посмее?!!!

30

езиковед

преди 4 години

До 16Западния изговор има доста по-брутални несъответствия с езиковата норма на литературния български език отколкото източния изговор. Напр: ..бЕх У молУ да си куПИМ нЕКВИ неща. Да, на изток говоряг мьеко и често ползват "и", вместо "е", но на запад "е"-кането и неправилното използване на време и род е доста карикатурно. Псевдостоличния ти езиков шовинизъм в случая е крайно неуместен.

29

Хаха

преди 4 години

Само някакви субективни глоби и наказания прочетох. Кой ще санкционира моториста, който в 2 часа минава по булеварда и буди целия квартал, при положение, че след 5 минути вече е на 10 км от мястото. Кой ще санкционира съседа, който си усилва музиката за 5 минути или съседката, която в 12 часа тропа с токчетата преди да излезе. Като ти разбият съня ходи се оплаква после. Социална култура няма, тва е проблема.

28

Анонимен

преди 4 години

Ще пази, ако иска. Масово ги мързи да гледат, за нещо различно от взимане на рушвет.

27

Анонимен

преди 4 години

Крайно време беше ! - имам такъв съсед , набичил музиката на МАХ в 3 нощес щото имал имен ден и ние не трябва да спим понеже на него му е весело.10 хилки са малко 20трябва !

26

КОКО

преди 4 години

Нищо не пише за ромските сватби по три дни. На нас ще ни забранят дискотеките, дето плащат данъци и инвестират в шумоизлоция за сотици хиляди. Затова ще постъпваме като братята- три дни фрий дискотека между блоковете, без акцизи, данъци и т. н. и няма глоби и няма нищо.

25

Анонимен

преди 4 години

А шум от мощни климатици нощно време от частни болници попадат ли под ударите на закона?Защо не ги изолират собствениците а трябва ние да търпим шума от новопостроената им сграда?Не се спи!!!!Все едно сме в промишлена зона с машини!!!!Толкова тихо беше в квартала навремето...:((

24

Анонимен

преди 4 години

Ей една добра новина днес :)

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Ще има бой и на съседи, и на полицаи - вие какво друго очаквате?Ще се понаспят шведите в ареста за три дни - и после ПАК с всички сили!Стискаме палци германци и англичани да са все така щедри със "соцялните" към шведки и шведчета, за да си ги държат там - ние ги интрирАхме, колкото можАхме срещу 10 милиарда на шведските барони, сега е ТЕХЕН ред!Само и само да си държите у вас, белким и вас ви интегрират!