15

Тракиеца

преди 4 години

Ние българите сме си траки колкото и да го извъртат москалските влъхви от КГБ че родината ни е Памир или Афганистан. Просто по онова време не можеше сателит на СССР да е по-древен от измисления Съветски Съюз...

14

Имали сме Спартак,

преди 4 години

Сега пък си имаме Генерал Борисов....отново силен и харизматичен лидер уважаван в цяла Европа.

13

seira

преди 4 години

СПАРТАК Е ПЪРВИЯТ ПУБЛИЧНО ИЗВЕСТЕН ЧОВЕК - РОБ (ГЛАДИАТОР), КОЙТО ПОСТАВЯ ПОД СЪМНЕНИЕ И ПРОПОВЯДВА УНИЩОЖЕНИЕ НА РОБСТВОТО, КАТО ИНСТИТУЦИЯ В РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ!СПАРТАК Е "ТИТАНЪТ НА АНТИЧНИЯ (СТАРИЯ) СВЯТ" СПОРЕД К. МАРКСТОЙ Е ИДЕОЛОГЪТ И ОРГАНИЗАТОРЪТ НА БОРБАТА СРЕЩУ РОБСТВОТО!

12

Тракиеца

преди 4 години

До Наблюдател до 8А ти си руский джендbp който си вее седалищните части за по 80 лв на час в горичката до русото посолство.Траките винаги са били силни. Даже в Русия наричат България-,,земята на Терес,, Ограмоти се,ходи на неделно училище,чети книги и няма да се излагаш като кифладжия

11

Стратег

преди 4 години

До ТракиецаСтанали са чисти еничари;))) Като тракииецът Тот Флавий Котис, любимецът на внаката в Пловдив. Това е нещо, като Доналд Иванов, например или Юмер Пехливанов;))) Тяхната военнолюбивост и безстрашие, на трек-сакланите е била оценена от все по-оредаващата откъм римски войници, имперска армия, но и самите те, не са се виждали като роби, техният начин на живот е войната. Затова са се римлянизирали яко и малцина от тях са доживели освободителната армия на Кана Субиги Аспарух;)))

10

Наблюдател до 8

преди 4 години

Ти си прабългарско-славянски ***, иска ти се да си тракиец, но не си.

9

Анонимен

преди 4 години

Добра тема и добър коментар.Но! това за Спартакидите е само предположение. Според мен по достоверно е, да е Одриски принц. Мир срещу заложник от царски род. Годините не са тези, и мястото на съпротивата му също. Рим от периода на т.н. Римска империя не е бил в Полуострова а някъде на Адриатическото крайбрежие. За това не е пресичял Алпи, а е водил въстание срещу порядките в Империята. Вероятно периода е при смяна на републиканските принципи с имперски.

8

Тракиеца

преди 4 години

След като Тракия пада под римска власт през 46-та година,тя дава на света умни хора-мого тракийци са станали римски императори,византийски също а и военачалници....Все пак Рим води 200 годишна война с Тракия докато същото време завладява Европа за 20 години...правете си изводите.Даже след падането под римска власт е имало бунтове цели 200 години срещу Рим. Общо 400 години борба срещу Римската империя

7

Анонимен

преди 4 години

До Наблюдател до 2Савяните отникъде не идват все са били тук колкото и медите, бесите и траките. Спартак е бил медийски цар попада в плен и жена му е убита, когато Рим напада тия земи.

6

До Off News

преди 4 години

Човек ти не си добре, отсъствал си от този урок. За Спартак никога не е ставало дума да е славянин. Винаги се е знаело че е тракиец.А това че намеси и Русия направо счупи ***.

5

Стратег

преди 4 години

Такъв народ като "траки" няма;))) Има трек-саклани, древнобългарско племе, почитатели на алпа Субан Трек Зияджи;))) Затова римските легиони, търпят поражение, не защото ги е познавал, толкова като военна тактика, а защото е прилагал древнобългарската такава;))) Трек-сакланите са едно от изключително военнолюбивите древнобългарски племена, което е изключително честолюбиво на тема загубено сражение. Затова стават и почитатели на този алп Субан, когато то се случва. Той става техен военен лидер.

4

Наблюдател до 2

преди 4 години

Спартак никога не е бил славянин! Славяните идват на Балканите 6-9 век, Спартак живее през 2-ри-1-ви век пр. н. е. Близо 600 години преди да дойдат първите славяни. По-лесно ти е да пишеш глупости отколкото да прочетеш малко история.

3

Анонимен

преди 4 години

Гладиаторите не са имали съпруги ! Какъв е бил няма да споря, но е бил много храбър и е имал лобювница от богато римско семейство и тя имала дете от него.

2

OFF News

преди 4 години

Е от кога Спартак стана трак,нали до сега беше ,,славянин''. Я по добре светилата в историческите науки да обяснят първо за ,,славяните'' кои са,а после да нищят древните траки.Тя историята се превърна в палачинка в последните десетилетия,всеки пише и налага каквото и както му е угодно.Руснаците вече не залагат на картата за ,,славянството'',а вече прокарват идеята че те са най-древният народ на земята,и са преките потомци на тартарите от ,,древна Тартария'',велика империя в тайгата, ..абе смех

1

ЗОНА 51

преди 4 години

Изключител учен и много добро предаване!