26

Анонимен

преди 5 години

Когато системата се използва правилно и шофьорът може да реагира винаги, когато има нужда, то тя работи перфектно и дори по-безопасно от тези, които нямат нужда от асистенцияКАЗАНО Е ВСИЧКО. БЛАГОДАРЯ! МЪСКИ ДА СИ Я КАРА САМ!

25

Технолог

преди 5 години

Teхнологиите винаги са били и ще бъдат пред човешкия фактор, селяни прости.Излезте от панелките и влесте в реалността. Системи като ABS, ЕSP, круз контрол и всички джаджи, които днес са станали стандартни са резултат от технологичния прогрес, именно с цел да се намали човешкия фактор. Днес той е минимизиран, целта е да се елинимира окончателно. За да може като сте разстроени, надрусани или спиртосани да се качите на колата и да ви закара. И бъдещето е това без значение дали искате или не.

24

БайКольо

преди 5 години

На това му се вика Бета-версия : трябват малко жертви за да се направи по-добра база

23

Анонимен

преди 5 години

Автономно управление в Бг,мисия невъзможна!пътищата са ни като в афганистан,дупки,маркировка липсва на много места,мантинели,5 G мрежа също,е как ще се движи автономно ,нали трябва идеални условия,датчици на определени места и т.н.

22

Анонимен

преди 5 години

Шом са утрепали шофера и пешеходци, значи Мъск е за затвора, ала те ще му дадат нобелова награда за наука шото това е демокрация.С две думи демокрация е да го ду.ат бедните.

21

Партибус

преди 5 години

"Разни шоферчета, много ги е яд, че колите стават автономни, а техните "велики" умения зад волана се изпаряват и избледняват.Сори, колите ще са напълно самоуправляеми се, няма да се иска шофьорска книжка дори.Влизаш, пускаш GPS-a, казваш на машинката къде да те заведе и тя те води."А ти? Сядаш на силиконовия дедовец и си уплътнява времето с удоволствия, така ли?

20

Анонимен

преди 5 години

все още не бих ползвал автопилот без да гледам кво става, но всеки ден почти ползвам системата за автоматично паркиране и е гениална... никакъв шанс да закачиш бордюр и да одереш джанта...

19

Victimized

преди 5 години

Истинския проблем ще дойде когато сложат така наречения Изкуствен интелект да взима решения за повечето коли вързани в мрежата. Не е ясно каква рационализация ще ползва бота, имаше скоро изследване как ботовете решават при ситуация на неизбежен инцидент кои пешеходци си струва да бъдат пощадени и кои не, на базата на това решава каква реакция да предприеме, и е малко стряскащо. Хубавото е, че не сме още там, особено в БГ дето половината пътища нямат и маркировка.

18

Има хлеб

преди 5 години

Те и в България ги карат на автопилот след бутилка уиски , шоуто е ще като като турят и сак със семтекс тесла камикадзе търсете в най близкия терорист дилър на оръжие .

17

Таню

преди 5 години

ТеслА, сърс!

16

Gogo

преди 5 години

Такова нещо като напълно автономно управление не съществува още и скоро няма да има. Работя в тази индустрия и мога да го кажа със 100% сигурност.

15

Анонимен

преди 5 години

Подозирам комплексирани водачи на Гоуф и БъМъВъ като най-големите противници на автономните коли. Пишман шофьори, за които единствения начин да блеснат пред мацките е да се покажат какви велики дрифтъри са. Затуй много им пречат автономните коли.Очакваме още коментари колко "опасни" са Тесла и как светът не може без Киро компллексаря зад волана, да вземе бързо шоферско репение. Смях в залата.

14

Горан

преди 5 години

До 9:Така е, но дори и да се развие много технологията, всяко техническо средство има склонност към дефектиране, някъде в цикъла си на експлоатация... Та, пак няма да може на 100% да се гарантира сигурността на хората! Според мен, този дето е жертва на автопилота на Тесла, просто го е задействал късно. Трябвало е от по-рано да го задейства, за да може тъпия софтуер да засече движещия се обект пред него...

13

замислен

преди 5 години

Здравейте, любители на вискотехнологични джаджи,Искам да ви кажа,че модерното не винаги е безопасно.Знам, че да се модерни за вас е номер едно, но животът е по-важен. За всичко се плаща скъпо,а за това да си гъ_зе се плаща по някога с цената на живота. Колко ли про_ЗД трябва да си,че да се доверяваш на автопилот? Нищо,вие си пресичайте улици с отнесени от фейса глави и вперени очи в дисплея на айфончето и чакайте да ви пазят водачите! И може да се окаже, че сте седнали на дръжката на ТЕСЛАТА

12

Анонимен

преди 5 години

Разни шоферчета, много ги е яд, че колите стават автономни, а техните "велики" умения зад волана се изпаряват и избледняват. Сори, колите ще са напълно самоуправляеми се, няма да се иска шофьорска книжка дори.Влизаш, пускаш GPS-a, казваш на машинката къде да те заведе и тя те води.

11

.

преди 5 години

А защо е необходима тази глупост, наречена "автономно управление на автомобил"?

10

Анонимен

преди 5 години

Спрете с тези глупости - човешкия фактор си е фактор. Какво е това да спиш в кола, тя да те вози ти да си свиркаш - това са пълни простотии на "цивилизацията".

9

Анонимен

преди 5 години

Абе това е бъдещето със сигурност - самоуправляващи се коли.Въпросът е, че докато се усъвършенства технологията, ще има още жертви.Шофьорлъка обаче ще изчезне като професия.

8

Анонимен

преди 5 години

Не са 2 а 11 вече. 1 от тях пешеходец.

7

Цецо

преди 5 години

Когато т*ъпак използва техническо средство, няма значение какво, винаги е много рисковано, както за околните, така и за самия него....