64

Българин!

преди 5 години

Проблемът НЕ Е ТОЛКОВА В МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК И НАЦИЯ! Да създадени са изкуствено от предателите и родоотстъпници от БКП начело с любовницата на Сталин - Георги Димитров! Но вече са създадени и се използват седем деситилетия и половина! Тя и САЩ е създадена изкуствено и езикът им - американски английски е разновидност на английския! Само че американците като умни и практични хора започваха историята си от 1775 година, докато изро-дите от БКП ПОДАРИХА НА МАКЕДОНЦИТЕ И ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

63

Анонимен

преди 5 години

Понеже държава Македония няма, това е само географско понятия, следователно няма как да има и македонски език. Северно-македонски - може, можеше да е и новомакедонски, ако гърците бяха им избрали това име на българите от Югозападна България. Все едно австрийците да кръщават своя немски език - източно алпийски език. Още македонецът Паисий Хилендарски им го е казал - "О неразумний юроде, защо срамиш да се наречеш българин... и Ние сме имали велики царе..!"Сръбската агентура обаче иска да са мулета

62

Анонимен

преди 5 години

Всички тези проблеми идват от мекушавата политика на българските псевдо политици начело с зам, министъпредседателя Шкембе войвода!Да гледат Гърция, докато т, н македонци не се отказаха от всичко антично и не смениха името на Държавата, никакво НАТО и ЕС. А албанците имат виц по темата: Какво се получава като изкъпеш три пъти един македонеца и отговора е ЧИСТ БЪЛГАРИН.

61

Анонимен

преди 5 години

Когато признаят австралийски, новозеландски, канадски, бразилски, аржентински, боливийски, кубински, кипърски, американски, чилийски и т, н, тогава България да признае македонски.

60

Гост

преди 5 години

В кавички ще се пише нали? "Македонски" език

59

Шоп

преди 5 години

Несъм казал, че не разбирам македонски, а че сегашният македонски не е шопски. Иначе да, близки са, но шопския е по-скоро преходен между български и сръбски.

58

Анонимен

преди 5 години

От тази македонска тема колко некадърници направиха кариера не ми се мисли просто .

57

казаХ

преди 5 години

Тези около Скопия говорят българския шопски диалект и ТОЧКА.Това няма как да се скрие или открадне както обичат да правят макетата с историята ни.

56

до шоп

преди 5 години

Шоп си ама друг път.Аз съм шопкиня и разбирам 99.99% от това което говорят "македонците".На този диалект говореше прабаба ми която е от софийско-тук сме шопите.Мислиш ли че не я разбирах?Аз не го ползвам/диалекта/ дори в разговорния език защото предпочитам книжовения български език,но разбирам какво се говори.

55

До Сата НАТО

преди 5 години

Всъщност можеш. Гърците им казаха че не са македонци и вече се зоват северномакедонци. Толкоз.Не пречи ние да им кажем че този език не е 'македонски', а 'славянски език, различен от гръцкия'. Толкоз.Истината обаче е че е въпрос на време да се признае езика им. Но не е редно да е македонски. Нека се казва 'северномакедонски' - за да се свързва с името на страната им.

54

Анонимен

преди 5 години

Австрия е създадена по друг начин и няма общо с нашия казус .Бисмарк не е искал Австрия в Германия защото католиците ще станат мнозинство и по такива протестантско пруски мотиви има Австрия .

53

Анонимен

преди 5 години

Първо да признаят австрийски език и тогава да признаем македонски.

52

До Не

преди 5 години

До Сталин тия ги наричаха южни сърби.

51

Амена

преди 5 години

До тези, дето не разбирали македонски - аз на Ваше място хич не бих се гордяла с това! Диалектите са богатство на езика. Жалко, че сами се отказваме от него, защо масово ни се внушава, че е срамно и селско да се използва диалект. Да, трябва да има книжовен език за официална кореспонденция, но това не значи регионалните особености да бъдат загубени и забравени. За сведение - автентичният родопски диалект е много по-сложен и неразбираем от македонския, но никой не претендира да е отделен език!

50

ognyanz

преди 5 години

До Сата НАТО: Напротив - ние не нагнетяваме проблема. Даваме им сламката - "на официалния език на държавите, които са подписали". Не искаме от тях да признаят, че езика им е диалект на българския. Нека си го считат за какъвто искат. То на тях това им е малко. Искат да ни налапат цялата ръка. Е, за нас не е приемливо да преиначаваме историята в тяхна полза.

49

СС

преди 5 години

Това, че ползвате латинската буква j, не означава че имате език! :)

48

Сата НАТО

преди 5 години

Този проблем се нагнетява именно от хора, които искат да стоим разделени по-дълго време - руските и сръбски агенти.

47

Анонимен

преди 5 години

Ама ние сме уникални ,признаваме държавата им първи ,но не признаваме езика им .То и гърците ни мислят за славяноезични елини пишещи на византийска азбука ама ние смятаме друго .Е? И да трябва да се превежда на македонците в ефир щото нищо не се разбира .

46

глупост някаква

преди 5 години

България непрекъснато се занимава с Македония,подкрепя я и иска същото от нея!И се чуди защо нещата не вървят!?А работата е проста!Македонците не се чувстват българи!Ми оставете ги на мира,не се занимавайте с тях,те никога не са били част от България,и няма да бъдат!Аман от България на 3 морета и 5 океана!

45

Сата НАТО

преди 5 години

Излишно е да се отричат очевидни факти и да се излагаме. Те вече четвърто поколение говорят на тоя език и пишат на азбука, която е точно пригодена за него. Освен това България нищо не може да блокира с тоя глупав повод. Не можеш да казваш на някого как да говори, с какво име да се нарича и от тоя сирт неща.