169

икономист

преди 5 години

До Iceblast88Аз може да съм икономодебил, ама ти си егати шивачодебила! Ако приемем, че твоята глупава схема се приложи, ефектът за фиска ще е нулев, което означва, че няма смисъл от подобна мярка. А при потребителите това няма да се усети много. Освен това, много малки фирмички ще фалират, както вече написах или ще минат в сивата икономика и изобщо няма да плащат никакви данъци. В крайна сметка ефектът от това действие ще бъде отрицателен, а не такъв какъвто ти си го представяш.

168

Iceblast88

преди 5 години

До икономодебилКакво и дреме на държавата за 24 лева данък печалба след като ти вече си платил 48 лева ДДС? Ако можеше да си възтановяваш процент от ДДС щеше ли да дадеш фактурата на роднината си? Сега ти е все тая защото така или иначе тия пари си ги отписал нали? Ама иначе ако знаеш, че ще вземеш част обратно няма да му ги дадеш. Елементарно е драги ми икономодебил.

167

икономист

преди 5 години

До Iceblast88Прав си за едно, че много неща за измамите с ДДС на фирмите не са ми ясни. Нормално е, защото по принцип в университетите не ни учат на двойно счетоводство и на измами. Иначи щях да съм още по-запознат с различните видове схеми, и да ти ги опиша тук най-подробно. Но какво значение имат те за теб шивачо, защото нито ще ги разбереш, нито ще можеш да ги приложиш. Ти си знаеш там машините и си действаш, докато ги има... А след това, да знаеш , че социална защита в България няма!

166

Анонимен

преди 5 години

Вижте си логиката!Откъде да вземе пари един социално слаб,той ако разполагаше с пари,нямаше да е социалнослаб!

165

икономист

преди 5 години

Крайният потребител, който плаща за материалите съм аз, когато си купя тоалетна чиния за вкъщи, която е на стойност 240 лева, но в магазина кажа да ми издадат фактура на името на фирма с булстат еди-какъв си. Все едно купуват материалите за тази фирма, но реално ги купувам за себе си, фактурата е предоставям на фирмата на мой роднина. Сега той има основание да му признаят извършени разходи за 240лева, които ще му намалят финансовия резултат, сега започна ли да разбираш?

164

икономист

преди 5 години

Заради твоята глупава стратегия с изсветляването на оборотите, все повече фирми ще си регистрират да плащат данъците си в офшорни зони, а предполагаемат по-висока събираемост от ДДС, ще бъде изядена от фалита на малките фирми и от по-ниските постъпления от корпоративен данък на средните и големи бизнеси.Не си мисли, че бизнесмените са по-глупави от един шивач!

163

икономист

преди 5 години

И какво общо имат осигуровките тук, това е съвсем различно плащане? Защо постоянно повтаряш като папагал някакви несъстоятелни неща?

162

икономист

преди 5 години

Това скрито ДДС само в твоите фантазии ли е? Прогнозите са съвсем различни, и става дума за няколко стотин милиона лева.

161

икономист

преди 5 години

До Iceblast88ДДС-то не се плаща от тях, те само представят документа като основание за извършен разход...

160

Iceblast88

преди 5 години

До икономодебилСъщо така, като изкараш милиарди скрито ДДС как точно ще намалее фиска? Като изкараш милиарди скрити осигуровки как ще намалее фиска? Ти можеш ли да смяташ до 2 или си взе дипломата с рушвет? Ти ако си икономист, аз съм подводничар.ДДС се плаща от крайния потребител и се внася от фирмата изпълнила услугата или доставила продукта.А ДДС се крие когато не се издаде документ, за тази сделка между лицата.Проблема е, че никои не изисква касов бон и затова не се декларира реалния оборот

159

икономист

преди 5 години

При гражданите може и да останат повече пари(които те почти няма да усетят), но в бюджета парите ще са същите, ако не и по-малко, защото много фирми ще фалират благодарение на това изсветляване, за което говориш. Най-малките сигурно ще фалират, което ще увеличи още повече безработицата в страната.

158

Iceblast88

преди 5 години

До икономодебилчиДа приемем, че фирма Х има приход от 100 000 и разход от 50 000. Ако направи както ти казваш и декларира фалшиви разходи от 50 000 и плати 20% ДДС, това са 10 000 лева. Ако ги декларира като печалба, това са 10% или 5000 лева. Хайде обясни, защо а) някои частник ще го прави? Б) какво я бърка държавата, че криеш печалба като плащаш двойни данъци и В) ти можеш ли да смяташ?

157

икономист

преди 5 години

Ще се плати ДДС, но реално разхода няма да бъде извършен от фирмата, а от друго лице, което си е купило материалите, нали така молоумнико? Накрая на месеца фирмата ще е направила(само по документи), почти толкова разходи колкото и оборот! Печалбата ще е почти нулева, а на нулева печалба какъв корпоративен данък ще дириш? Ти си нищо повече от един глупав шивач!

156

Iceblast88

преди 5 години

До икономистПанелките са по европрограма и данък имот. ДДС не го меси там. То затова сме на тоя хал, защото икономистите ни са като теб, все ДДС слагат, а другите данъци къде са потънали по трасето не е ясно. ДОД него къде го забрави? Той за какво отива, за нови икономисти като тебе ли? Че ако е така да си искаме парите обратно, че сте много дефектни и неуки.

155

Iceblast88

преди 5 години

До икономистНали гражданите като знаят, че ще вземат пари ще почнат да изискват касови бонове, като изискват касови бонове, нали ше излезе оборота на светло! Дете от детската градина го разбра, само на теб не ти стигна мозъка да вържеш нещата. Имаш касови бонове за Х продажби, значи в месечния отчет трябва да са Х, а не У. А сега са У, защото на никои ме му дреме дали са му издали една безполезна хартия наречена касов бон!

154

икономист

преди 5 години

До Iceblast88Санирането на панелките и него ли с данък МПС го финансират? Не ме разсмивай, че ми става лошо от простотията ти. Очевидно ти няма да станеш по умен, а аз скоро няма да падна на твоето ниво, затова предлагам да прекратим седянката!

153

Iceblast88

преди 5 години

До икономистКак да нямат нищо общо бе, нали те купуват крайния продукт. Уморих се да ти обяснявам основи на счетоводството. А това с фактури от роднини, нали трябва да се плати ДДС на тези фактури бе таранко, това се прави за да се изчисти черна каса, която е следствие от плащания без документ и на които не са платени данъци (най често осигуровки). Да не се бъркат двата щата, прави разлика между оборот които се облага с ДДС и изчистване на черна каса!

152

икономист

преди 5 години

До Iceblast88Никой няма да плаща повече ДДС! Ти си тотален ***, и просто не може да се спори с теб! Как ще накараш фирмите да плащат повече, като те и този минамален данък не искат да платят? Те за едни касови апарати ревнаха до небето, а ти ми говиш, да тръгнат и оборотите си да декларират. Гледай си шивашкия цех, че скоро идва автоматизация, и ти ще си на първа линия! Тогава ще искаш соц. помощ, но нищо няма да има, защото то по принцип няма....

151

икономист

преди 5 години

Работниците нямат нищо общо тук, и кучетата ще ти се смеят! Малките фирмички масово си пишат, че имат разходи за материали, с които си намалят финансовия резултат, а всъщност представят фактури от техтни близки и роднини за извършени от тях разходи за някакви материали и резервни части. По този начин онези фирми си намалят финансовия резултат, и това никога няма да излезе на светло, защото е нъвезможно!

150

Iceblast88

преди 5 години

До икономистДраги ми мозъчен донор, къде я видя тази инфраструктура? И нея я плащаме с данък МПС, свинетки и акциз на горивата, а не с ДДС! Като събираш повече ДДС и повече осигуровки, пенсионни и ДОД как точно ще се отрази зле на фиска на държавата? Ти мак елементарни неща не са ти ясни, икономист ми се пише? На какво со икономист? На комунистическите науки ли?