60

House M.D.

преди 5 години

Когато емигрирах в Англия, очаквах да ме направят личен камериер на Нейно Величество, а те ме направиха роб в автомивка!Ваш: Емигрант Бегунов

59

Анонимен

преди 5 години

Щом имате робско подсъзнание,навсякъде ще бъдете роби.Тук също има много роби.Но си мълчат и не протестират.От страх.Когато изчезне страха и си потърсите правата,няма да бъдете роби.Бягството не е решение.

58

Анонимен

преди 5 години

Щото в Бг работниците не са роби, нали?!От много хубаво са емигрирали милиони българи.

57

Анонимен

преди 5 години

Ще променим държавата си,ако сме по-малко мързеливи.Да си го признаем.Защо в Италия,Гърция,Сърбия и др.няма пустеещи земи,а хората работят и печелят от земята си,а тук-навсякъде пустош.Не може всички да са ИТ специалисти.Трябват ни специалисти в земеделието,в строителството,в иновативните технологии,в образованието и т.н.Не може с купени книжки за средно и висше образование,и дори за основно при някои групи да има просперитет.Не може да се примиряваме с корупцията и да вървим напред.

56

Един от Северозапада

преди 5 години

"Вече гризнахме дръвцето на "царя",който ни обещаваше мед и масло само за 800 дни,но успя само себе си да оправи за това време."---Царя беше ентусиазирано пионерче, в сравнение Баце.Царя поне не пречеше да се развиват малките и средните, напротив, стимулираше.След Баце-трева не никне.

55

Един от Северозапада

преди 5 години

Тази статия е малко безсмислена.Скоро имаше статия за Брекзита, за това, какво е казал още Де Гол на времето за Англия, и за това, как се намесва държавата в английската икономика. Никак не се намесва, няма никаква регулация, регулацията е пазара. За разлика от Англия-в останалите държави от ЕС държавата има думата ив социалните услуги и в част от икономиката. Ние обаче, както винаги-гледаме от САЩ и Англия-никой за нищо не му дреме. Така че-няма да се намеси Англия в автомивките, изгодно им е .

54

До 51

преди 5 години

България ще се промени,ако всички положим усилия за това.А не да чакаме някой да дойде отвън и да ни промени.Вече гризнахме дръвцето на "царя",който ни обещаваше мед и масло само за 800 дни,но успя само себе си да оправи за това време.И да ни обижда,че сме имали сбъркан чип в мозъка.За последното може и да е прав.

53

Анонимен

преди 5 години

Мой познат е хирург в Англия взима 200 000 паунда на година. Казва че се търсят много специалисти там. Да спират да са роби на автомифката и да стават хирурзи.

52

Анонимен

преди 5 години

Някой насила да те е закарал там?Щом искаш да си роб,това си е твоя избор.

51

Анонимен

преди 5 години

Като отидеш без грам език, без завършено основно и с нулева квалификация - какво и къде очакваш да намериш.

50

Анонимен

преди 5 години

Роб означава да работиш принудително.Тея специалисти по автомивките да потърсят реализация другаде щом не им допада.Никой не ги държи на сила да чистят.Вероятно не е толкова робско или "робите" просто са роби на собствения интелект,кадърност и образованието си !На човек без език,занаят,образование и шофьорска книжка,кой му е виновен ?Шефа на автомивката ли ?

49

Manc

преди 5 години

Има нашенци, дето от 2-3 години са в Англия, още не знаят и бъкел английски и нямат и представа от понятия като квалифициране, социалузация, придобиване на нови умения. Тях няма какво да ги жалиш, те са си за автомивката и за полетата с брокули. Но, представете си, има българи и в академиите и институтите английски, колкото и малко на брой да са. Защото животът е усилие, не е мрънкане и носене по течението.

48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен54Е ти що не си заминал да се развиваш и да се издигнеш?

47

Анонимен

преди 5 години

В тоя форум, едни и същи мрънкалници вече десетилетие и повече, всеки ден разправят колко било лошо ТУК, и колко било хубаво ТАМ.Ама не сменят ТУК с ТАМ.Ми не се мъчете бе хора, заминавайте за ТАМ, защо си го причинявате да сте ТУК.Пропиляхте си живота в мрънкане.

46

Анонимен

преди 5 години

Какви роби бе.Който иска си тръгва.Като не си добре си тръгваш,никой не те е вързал.Както си тръгнал от България.В Англия е пълно с работа,храната е по евтина и ако бачкаш се развиваш и издигаш.Не като тука да си л.изач и да топиш колегите и да си роднина на шефа,че да се издигнеш.Роб си в България.Баща ми 40 години учител взема 210 лева пенсия

45

Анонимен

преди 5 години

Едва ли са толкова много българите работещи такава работа. По-скоро може да са новопристигнали незнаещи езика. Източна Европа включва доста държави, а не само България.

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 50Не съм само аз, който си е мислил, че България може да се промени и да не е мафиотска и връзкарска ***. И да, децата ми заминаха и не искам да се връщат повече.

43

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен49Хубу де.Що не си заминал, ама кибичиш тука и мрънкаш?Отиваш, мокриш гъбата и миеш коли.Не е трудно.

42

Анонимен

преди 5 години

Скъсаха си *** да ни обясняват колко е зле там и колко сме цъфнали тука. Е това е фейк нюз и пропаганда за слепите.

41

Анонимен

преди 5 години

До Бедния българинИскаш, ама нямаш желание.Като предпочиташ, защо не си ТАМ, ами си ТУКа?