74

Циник до 98

преди 5 години

Не ми цитирай "зелените" - ако обичаш!Зелените (тук) в Германия - са немското ДПС ... партията в която всеки турски гастарбайтер и алахогъзец с немски паспорт - намери място ...и начин да подкопава устоите на немската държавност.Тези същите - блокират екстрадацията на афганци и африканци...и друга подобна cволoч!Ако не ми вярваш - виж листите им с депутати в Бундестага и другаде...все едно , че чета за турския меджлис ( парламент )

73

Изненадан

преди 5 години

Рузбех Тахери немец ли е?Немските имена не бяха ли Гюнтер Вилхелм Ханс и тн.

72

Анонимен

преди 5 години

Цитираният концерн Deutsche Wohnen е собственик на повече от 112 000 апартамента. Коментарите тук злоупотребяват с имена на партии. Става дума не за ликвидация на частната собственост, а за липса на монопол и картел. Един известен политик от партията "Зелените" задава въпроса: Само за магистрали ли е позволено държавата да изкупува частна собственост? Защото предложението е Берлин като федерална провинция, като държавна структура, да изкупи жилища и след това да ги отдава под наем.

71

Анонимен

преди 5 години

Какви са тези фантазии? Големите собственици, лъжливите и крадливи пишман бизнесмени и политици да конфискуват собствените си имоти???

70

Циник

преди 5 години

Ще национализират от петте - най-дългия!Виждам , че повечето юзъри не разбират за какво иде реч! SPD лицемерите социалисти на Шрьодер - в много градове и провинции паднаха под 10% - на немците им писна Groko с Мурксул - ханъм ... писна им да робуват на над 33 000 те Zeitarbeit фирми, които "социалиста" Шрьодер узакони и въведе в Германия. А той (Шрьодер) седна на кьорсофрата на Газпром ( като мъжлето на Нинова) и си купи петата женичка.Сега се чудят - като БСП кого и как да излъжат !

69

Тахери

преди 5 години

....а конфискуваните апартаменти да бъдат отдадени под наем на бежанци за 100евро на месец като следващата стъпка е наема да се плаща от соц.служби

68

Анонимен

преди 5 години

Рентиерството за мен е *** дума и позволява на истински *** да богатеят на чужд гръб.Но е световна практика. Радва ме, че все пак развитите общества започват да правят опити за пресичане на тези порочни практики.

67

Анонимен

преди 5 години

В статията липсват много важни моменти: 1. Цените на жилищата са скочили в много други градове, които са концентрирали промишленост (не нощен живот и изкуство, както пише в материала), т.е. има първобитно струпване на населението както в много световни градове. 2. В Германия, като наемател се изнесе, се прави основен ремонт, който се извършва по все по-скъпо струващи стандарти; новите строежи също. 3. Там площта на града е ограничена, не се купува земя настрани, а новите жилища се строят големи

66

Pin

преди 5 години

Ако германеца със азиатско име Рузбех Тахери успее да конфискува жилищата на туземните германци, то следващата стъпка е въвеждане на шериата!!!

65

Анонимен

преди 5 години

На този свят нищо никога, което е било регулирано и управлявано от държавата не е прокопсало. Един чиновник на заплата никога не може да е по добър стопанин от човек с частен интерес за печалба. Освен ако чиновника не спретне далаверка...справка Бг реалността.Когато наемите в един град станат непосилни, хората ще започнат да се изнасят от там и пазара ще се регулира. Който не може да живее е Берлин, да дойде във Враца. Но цветните май си искат там и ревът за социализъм.

64

Анонимен

преди 5 години

Нерде Куба, нерде Германия. Не сравнявайки несравнимото. Хаосът ще бъде пълен. Пък и звучи манипулативно.

63

ленин

преди 5 години

Социализмът е много хубаво нещо.Ей на в Куба - купони за захар - 150 грама на човек.Във Венецуела - режим на тока.Венсеремос!

62

Анонимен

преди 5 години

Звучи смешно, защото прилагаш челният опит на наш,те другари в съвсем друга реалност.

61

Анонимен

преди 5 години

До ДО ЛенинКое звучи добре? Да чакаш 20г за жилище ли? И 10 за кола?

60

ДО Ленин

преди 5 години

А защо не. Без последния абзац звучи добре.

59

ленин

преди 5 години

До Анонимен83Даа.Ще има вноска в мототехника за мерцедес, БМВ и ауди.А бездомните ще събират лихвоточки за жилище в Берлин.Само за активните борци - безплатно.да живее светлия социализъм.

58

Анонимен

преди 5 години

Настъпва истинската ера на социализма. Щом капитализмът достигне своя апогей какво следва... социализъм, а не натрапеният тоталитаризъм в бившия "социалистически блок" с току що зараждащия се капитализъм. Затова и геройски загина. Еволюцията ражда историята, насилствената промяна винаги те връща в началната точка.

57

5678

преди 5 години

До 1234При социализъма колко банки имаше?Колко производителя на коли?

56

1234

преди 5 години

специфичното за капитализма е лицемерието. едни фирми не им дават да се сливат щото ставали монополисти, но няма проблем да има само три банки, три производителя на коли или трима собсвеници на половината жилищен фонд в един град, или трима земеделци да получават полоеинсъта субсидия. предстои смяна режима глобален капитализъм който се ***. да видим дасли ще си отиде с мир като соца

55

ленин

преди 5 години

До Анонимен79Да бе. Верно е.Опашки от заминаващи германци има за Куба, Венецуела и Северна Корея.Бутат се с лакти, кой да замине пръв.Не ми ли вярваш?Ти няма ли да заминаваш?