53

Край

преди 5 години

С модерната думичка аутизъм кръстиха цял спектър от умствени отклонения които си ги е имало винаги. За това аутизма изведнъж много се увеличи.За да не кажат на родителите че детето е слабоумно - викат му аутизъм и как то е нещо по-особено. Евфемизъм.

52

Чефо

преди 5 години

До ГoшуВиж отговора по-долу.

51

Анонимен

преди 5 години

На 3 години, че и на 2 няма ваксинация, ваксините са до 1 мисля, че бяха около 6 и то повечето са реваксинации, бият едно и също почти. Последната е на 1 годинка и след това на 6. Малко трудно е на 1 да говори и после да спре....нещо лъготиш...и въобще аутизъм се диагностицира много след 1 година, някъде след 2 и половина години може да се говори за диагностициране!

50

Чефо

преди 5 години

До ГoшуКакто лъжеш в детската градина, че децата са ти ваксинирани, така лъжеш и за историята с редакторката на Гала.

49

Край

преди 5 години

Познавам много хора които починаха след ядене на краставици, други починаха след почесване, трети починаха след ядене на кървавица.За мен по опасно от краставиците, чесането и кървавицата няма.Нещо подобно е антиваксер логиката.Истината е че ваксинирането е стотици пъти по безопасно от неваксинирането.

48

Чефо

преди 5 години

До АнонименИма едно "изследване", че ваксините причиняват аутизъм. Има много, показващи обратното. Продължавай да вярваш в каквото си искаш.И още нещо - аутизмът се причинява от мобилните телефони - с нарастването на броят им нараства и аутизмът.

47

Анонимен

преди 5 години

Главната редакторка на предаването "На кафе" с Гала се казва Дани. Не и знам фамилията, може да проверите. Та тя роди дете, момче, което до 3 годишно си беше нормално. След ваксинация спря да говори, да се смее, изобщо се промени. Диагностицираха го като аутист.Каква е тази ваксина? В Българяя ваксина на 3 години няма, ако се следва официалния имунизационен календар! Ваксините са до около 1 година година 1 месец, айде ние забавихме едната с 2-3 месеца заради болест, ама чак на 3???

46

Чефо

преди 5 години

До ГoшуКато не знаеш фамилията на Дани, сигурен ли си, че знаеш другите неща?

45

Анонимен

преди 5 години

Качествените ваксини нямат странични ефекти.Познавам хора , чиито деца развиха енцефалит и епилепсия след ваксинация с руски ваксини.

44

ХАААХАХАХАХАХА

преди 5 години

Игнорирайте антиваксърите!!!! Точно както игнорирате ЛИСТОВКИТЕ на ваксините! :)

43

:)))))

преди 5 години

Фармафията яко се е ...а.ла, щом почна да инвестира толкова много от гнусните си пари в подобни "изследвания". И как точно изследвахте 650 000 деца? Какво им изследвахте? Муахаххахахаха! Ваксинирайте се редовно, та да понамалеете малко, че нещо много станахте! А, да относно морбилито - нормална детска болест! След време, като вкарат задължителна ваксина и за варицела и тя ще стане "смъртоносна" по медиите!:) Имало 1 смъртен случай на 1000 заболели.Ми те 1000 ако настинат сигурно 1 ще умре

42

Да бъдеш или НЕ?!

преди 5 години

Пък, нашето семейство само с датски ваксини се благжи. Датски дрехи, храни и всякакви стоки. Даже Хамлет е бил гадже на една от прабабите ми. Турският Пентаксим по френски лиценз го даваме само на хорските деца... :Р

41

Boto

преди 5 години

До 45 НЕ ти гледаш Гала, в което предаване се пие урина за здраве. Това обяснява много... айде лека.

40

Антиваксърка

преди 5 години

Здравейте, с други *** се събрахме а виждам и тука, че повечето сте химици и професори та да Ви поканя и Вас.На 25-ти щото е пълнолуние се събираме на Рила да събираме слънчеви лъчи и дъвкаме борови клонки против морбили, чу,*** и всякакви капиталистически болести.Ще има и интернет, където основно да четем сайтове от типа ... един човек писа и да подготвим темата колко човекоубиващи са всксините.Чакаме Ви там. Говорили сме със военните най-накрая да пуснат една бомба дано ни изтребят.

39

Пич

преди 5 години

"И аз съм на мнение, че ваксините не трябва да да са задължителни... така по-бързо ще измре антиваксарското движение."Ако беше така, до сега да сме реили проблема. Лошото е, че покрай антиваксърите ще си заминат и много други хора, които имат различни видове заболявания, които намаляват ефекта от ваксините. Не нямат никаква вина, просто при тях ваксините не работят както при останалите хора. Ето за тези хора ми е жал наистина.

38

Анонимен

преди 5 години

един американец точно в окото на епидемията от морбили беше написал ... това не са antivaxers, това са pro-plague

37

Пич

преди 5 години

Подобни изследвания са загуба на време и пари. Ако антиваксърите се интересуваха от "научни изследвания", те нямаше да са антиваксъри. Те не вярват на подобни изследвания. Нещо повече - колкото повече ги замервате с "изследвания от един институт в Дания", толкова повече засилвате техните съпротивителни сили и вярата им, че някой се опитва да ги излъже и да им отрови децата. Тук става въпрос за вяра, подобна на тази в Господ Бог. Няма научна статия, която да промени мнението на един антиваксър.

36

Оруел

преди 5 години

Ваксините са полезни!Живакът е невротоксин. Тимеросалът е живак.Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

35

обективен родител

преди 5 години

Това изследване подозирам че е манипулирано!Ваксините причиняват странични ефекти и няма спор в това.Аутизма също се отключва в по голяма степен при ваксинираните.Вече има доказани случаи.Правилния въпрос е следния:Кое е по малкото зло?Дали да рискуваме с ваксината или да рискуваме с евентуалната болест?Често в ваксината има ***.Отделно се понася различно от организма.Има случаи в които е желателно да рискуваш с ваксина.Но да хакаш всичко ей така щото лекаря казал?

34

Ваксиниран

преди 5 години

Прости ваксинирани хора пишат колко са опасни ваксините.И аз съм на мнение, че ваксините не трябва да да са задължителни... така по-бързо ще измре антиваксарското движение. Със себе си прави каквото искаш ама детето си да обричаш щото си про*ст не го разбирам.И стига сте пускали статии от сайтове със 100 посетители на месец. Дайте някой сериозен изследователски сайт със статия на темата.