82

Скептик

преди 5 години

Гербаджиите забогатяха. Нормален Българин няма да си купи такъв имот.

81

пестелив

преди 5 години

До анонимен 82,Тези 200лв. писах, че не са само за дрехи, а и за всичко останало, потребно в ежедневието! Пък като си свикнал от съвсем млад да караш, колата си е просто удобство и необходимост! Наложи ли ти се например да отидеш при близките си в дълбоката провинция, нямаш ли кола пътя може да ти отнеме и цял ден!

80

Анонимен

преди 5 години

До Пестеливпестеливия, къде си тръгнал кола да караш, да пръскаш по 200 лв за дрехи, да си под наем и да събираш за жилище? като ти гледам разходите - не си тръгнал да купуваш жилище

79

kukla

преди 5 години

Дали ще има скоро време и разследване кой купува тия имоти. Не знам никой от моите познати да си е купил жилище в последните няколко години. В съседни апартаменти се продадоха няколко апартамента. Някои стоят празни, други са с наематели. Собствениците са неясни субекти. Май са от тия дето се нареждат на европроектите. Ама едно е сигурно, не са свързани с работа.

78

Анонимен

преди 5 години

Има установен стандарт. Един апартамент от 60 -70 кв. метра (извън централните части на даден град) не може да струва повече от 60 средни брутни заплати. Всичко друго е грабеж от страна на строители и брокери!

77

Анонимен

преди 5 години

Има тарикати, дето викат: аз имам "актив" - кошница от 10 кухи ипотеки. "Актив" имаш тогава, когато си излязал"на нулата". До тогава ти е чист "пасив", т.е. гаранция-франция!

76

Пестелив

преди 5 години

За разни други неотложни разходи, включително дрехи, средства за почстване и т.н. слагаме още 200лв. Като се замисля за автомобила, при условие, че включим и горивото, стават 200, че даже и 300лв. При доста скромен начин на живот и пословична пестеливост излиза, че можеш да пестиш по около 500лв. месечно. За година- 6000, за 10години 60000лв. До 200хил. има още 140хил.

75

Анонимен

преди 5 години

Пляс, пляс,балоните брокерски мечтиии!

74

Пестелив

преди 5 години

До анонимен 65, Не знам каква заплата трябва да получаваш, че за 10-12г. стискане да спестиш 200хил.лв. При условие, че заплатата ти е под 2000лв. чисто, каквито са масовите заплати даже и в София, как ще стане този номер- сигурно с някоя магия! Да сметнем все пак колко можеш да спестиш например, при условие, че месечно чисто получаваш 1700лв. и живееш в едно стаиче! Наем+ консумативи на стаичето да речем ти стъпват 300лв. За храна- 500лв. За автомобила среден разход слагаме 100лв. месечно ...

73

мафиоти

преди 5 години

До анонимен 71,То мафиоти има навсякъде! В България са особено много! С честен труд едва ли някой ще си купи Ферари или някоя друга скъпа нова кола!

72

Анонимен

преди 5 години

Това означава само едно!!! Имаме масови крадци и толкова са прости че се издават от новините.

71

георги

преди 5 години

До Чиновникчичи най вероятно вземам повече пари от теб "качествения материал" , а това че няма да дам толкова пари за кутийка с лъскава дограма е не защото не ставам , а защото догодина ще си купя същия този имот поне с 10% надолу.Ако се опиташ да помислиш поне малко ще си замълчиш и ще се съгласиш,но това е само при разумните хора де

70

Анонимен

преди 5 години

Е със 1500 евро заплата спокойно можеш да теглиш кредит за панелка за 45000 евро. ще е малка, но...Разбира се можеш и да събираш пари, но цените на имотите растат. Разбира се много по-добре е да не се заробваш с банки. Ако можеш да спестиш е най-добре.

69

Анонимен

преди 5 години

В София по улиците съм виждал коли, които никъде в чужбина не съм виждал. Тук можеш да видиш в София чисто ново Ферари. Слиза си някакъв по анцуг отвътре.

68

Анонимен

преди 5 години

Когато беше криза преди години и идват от МВФ някакви да водят преговори в България за отпускане на заем и тогава Витошка беше отворена за коли. Тези се качили в последен модел Мерцедес и гледат през прозореца и само в отсечката от НДК до църквата "Св. Неделя" ги задминават 7 такива чисто нови Мерцедеса... тези си викат "Къде сме дошли?"...

67

Чиновник

преди 5 години

до георгиТия дето бачкаме, изкарваме пари и живеем в хубави жилища. А простолюдието със закостенялото тоталитарно мислене, така и не разбрахте, че не всички сме мързеливи и некадърни като вас. Казаха ви, че 80% сте лyмпenи, казаха ви, че сте лош материал и пак не вдявате какво точно ви се говори.

66

Анонимен

преди 5 години

Със пенсия 80 евро,ние сме супер,какво са 100 000 евро, и заплата 200 евро, ние сме номер 1 в Цяла Европа. Нямаме корупция,здравеопазването ни е супер,пътищата също,ний българите сме номер 1

65

Анонимен

преди 5 години

Не съм решил, не съм заминал. Надвил съм си на масрафа и мога да си седя и нищо да не правя и да покривам всички разходи, които имам, но щените на жилища, при демографската катастрофа и изнасящи се население, ще да ме извините.

64

Анонимен

преди 5 години

Освен имоти излезте навън и вижте какви коли карат така наречените бедни българи, ще ви спре часовника.

63

Анонимен

преди 5 години

До гого 54От дистанция на времето мога да кажа, че за 10-12 г. "стискане" в едно скромно стайче, правиш парите за купуване "в брой"! По-добре се стискай в началото, но бъди свободен, от колкото да се стискаш "после" и да си жестоко заковен, при това през цялото време да си на тръни, да си разбиеш, здравето, нервите и работата. НЕ съветвам никой да купува "без пари", ЛЪЖАТ ВИ ЖЕСТОКО! Спестявайте, спестявайте и пак спестявайте ... купуването само ще си дойде с времето!