77

Един от там

преди 5 години

Вие като почнете с тез дългове.Аз нямам дългове.И мога да живея 50% по-нагоре ако взема заеми, които да изплащам.Колата ще ми е 50% по-скъпа и къщата ще ми е 50% по- скъпа и тъй ще си живея 50% по- добре, но няма да оставя нищо на децата, а на банката. И ако се заклати финансовата система.... гърмят.. някои.

76

Един от там

преди 5 години

Вие много пишете, а малко четете, та да споделя как беше при мен.Додохме ние емигранти из тук и детето тръгна на у-ще(прогимназия).Ние понеже нямахме доходи от предишната година, а и детето ги утрепа и стана 1-во за годината и ни пратиха един чек $1600.Тез 1600 са заем за даровити деца с бедни родители и правителството поема лихвите докато завършиш, а после си ти с главница и дебела лихва. Хубавото, е че вноските не могат да надвишават 8% от дохода, та плащаш до живот.А ако умреш, го взимат..

75

Американ

преди 5 години

До Ddd:Само в някое забутано место като Луизиана или Кентаки паример. Ама там няма кой да ти ги даде..

74

До Ddd

преди 5 години

Да речем че някой ти ги даде тези $100000, после махни данъци, щатски федерални, здравни, после за наем или ипотека, кола, застраховка за колата.... и още, и още... те май не останаха:)

73

кво му обясняваш

преди 5 години

До Анонимен 138на този *** .... той още си мисли че в САЩ от небето валят петолевки .....а между другото: според статистиките за 2018 - само 6% от домакинствата (не заплатите - домакинствата в САЩ) имат доход над 120 000 $ню град в САЩ ще види 100 000$ заплата когато си види гъ_за без огледало ..... ако въобще си намери работа, щото в кварталния Уолмарт половината касиерки са бакалаври

72

Анонимен

преди 5 години

До DddЖивял ли си в САЩ? На 100 хилки имаш 30 хилки даньк. И после още 60 хилки за наем и храна, кола и т.н. 100 хилки бяха много паи през 1992, сега 100 хилки правят и водопроводчиците.

71

Анонимен

преди 5 години

Василев, измислица е думата медетация. Странно нещо се наблюдава при теб. Изказваш се по много сериозни теми, а имаш проблем с елементарни неща.

70

Анонимен

преди 5 години

Може да ги изплатиш!Ама зад монитора!С лихвата 200 хиляди е 500 хиляди за 20 години!Ами дом?Ами семейство-кога?Американците да не са по-прости от теб,че казват,чене може да ги изплащат и това вече е в огромна тежест за цялата държава!?Или смяташ,че те си измислят този проблем?

69

Истината

преди 5 години

Най-критикуваната система от Тръмп е образованието!Факт!Но явно и той е безсилен пред лихварите!За съжаление.За това им трябват готови,необременени и свободни кадри!От европейската или азиатската учебни системи!Просто са по-продуктивни от задлъжнелия до шия американски студент!Но когато и новите мигранти отгледат деца и ги пратят да учат за няколкостотин хиляди-Щрак!Капана хлопва!

68

Ddd

преди 5 години

При $ 100000 на година спокойно мога да изплатя някакви си 50-60 хилки, и въобще не се чувствам в капан.

67

Василев

преди 5 години

До АнонименВсички сме част от тази игра!!!Щом си жив участваш, дори да си мислиш, че не участваш!!!Само има едни монаси в тибетските пещери, които медетират и нито се хранят, нито се обличат, ама не знам дали не са измислица!!! Животът е жесток!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!

66

Истината

преди 5 години

Да фаворитизираш система със стотици хиляди заем за обучение си е чист идиотизъм и мазохизъм!И ако я хвалил,спешно сменяй дилъра!Веднага,докато не е станало късно!

65

Истината

преди 5 години

Скъпото образование е перфектната система за контрол на масите!Студентчето на 25 години с 200 бона заем на шията е роб поне 20 години,докато ги върне!Ако не може,децата продължават изплащането,защото за този заем банкрут не може да обявиш!Форевър на гърба на фамилията!Салфетки и кръчми... ами 1000 долара на месец за хамбургери,ами за марихуанка,ами за спане още 1000...Заем,заем,заем и бай,бай свобода!

64

Василев

преди 5 години

До АнонименИ какво като нараства броят на хората, които НЯМАТ сили да играят тази игра???Това си е техен проблем!!!Агент Джоната Уудс!ЦРУ!!!

63

шматка

преди 5 години

Е 25 000$ не са кой знае колко пари в САЩ.Горе долу са 5 заплати за този който заработи по специалноста си.Друго си е при нас.Да задлъжнееш 20 000 лв и да работиш за 1200лв.

62

Василев

преди 5 години

Така функционира една икономика, когато помпиш изкуствени балони, а който не успее да оцелее , това са просто нормални жертви на системата!!!Агент Лайъл Браниган!ЦРУ!!!

61

Анонимен

преди 5 години

Еми нормално да си длъжник, като си записал да следваш "*** науки" и се чудиш после що нема работа АХАХАХАХААХАХ

60

Василев

преди 5 години

А пък аз си мислех, че младите американци задлъжнявали, като си слагали изкуствени ц.ици и да ходят по чалготеките!Образованието го имат като скъпоплатена инвестиция!Добре, че нашите политици са спестявали, за да могат децата им да изкарат хубаво образование!Само да не се притеснявате за американците, защото сега , ще дадем 2 милиарда за изтребители, или това са 200 000 държавни кредита за дутжавните университети!!!Селяни прости, животът е жесток!Агент Лорна Фишер!ЦРУ!!!

59

Анонимен

преди 5 години

50000 долара за образование. Да приемем, че това са 4 години, това прави по 12000 на година, или 1000 на месец. Колко харчи един БГ студент за салфетки и алкохол на месец?

58

Сп??нс -

преди 5 години

Изгърбили я 100 хил за образование и отишла да работи друго - също като в Бг, само дето нашите студенти все още успяват да си плащат таксите.