59

Константин

преди 5 години

Армията трябва да бъде наборна и да е дълг за всеки български гражданин, не да е наемна. Поне според мен. Но тук всичко е опорочено.

58

Един

преди 5 години

Абе вие само погледнете военния министър и си правере сметка каква е армията.

57

Мен

преди 5 години

Отливът на военнослужещи не се нължи единсгвено на ниското възнаграждение. Присъстват и други съществени причини сред, които са:- шуробаджанащина;- липса на перспектива за развитие на млади кадри;- неясен модел за професионално развитие;- субективизъм при оценяване на работата;- нисък морал;- неадекватен социален пакет;- неприложимост на армейското образование извън структурите на МО;- повишена опасност за живота при боравене с остаряла техника;- нездравословна среда на работа;- и др

56

Анонимен

преди 5 години

Качак, гледай си бизнеса с паспортите!

55

Ф.С.В.

преди 5 години

Ако нападнем 6 ти американски флот - със салове- янките няма да разберат от къде им е дошло - ще ги избием всичките- на радарите сал как се засича аа ?? Имаме такива стратези и шахматисти в Щабът-че направо ще ги издавим всички- Те и Руснаците затова не се закачат много много с нас - хм !!

54

Анонимен

преди 5 години

60,Ти, като служи, какво научи?

53

Ф.С.В.

преди 5 години

Стига с тази армия- важното е че имаме генерали комодори адмирали вицеадмирали и всякакви лампази изпъчени гордо пред чуждите гости дошли в БГ - То попове то лампази - Много вожд малко индианци )) Щабът ни е голям колкото на САЩ -хм -къде отивате вии ? хм??

52

Анонимен

преди 5 години

Коце, Исландия няма армия. Бецалят си на НАТО да ги пази и един войник нямат. Не харчат пари за ремонт на отдавна остарели железа, не се занимават с разни сладки обществени поръчки за дрехи, кубинки и т.н. Сега погледни техния стандарт на живот и нашия и ми кажи какво би казал нашият народ по въпроса, щом е толкова умен :)

51

Анонимен

преди 5 години

Гледам някакви хора все още живеят в 70-те и си мислят, че България трябва да има 200К армия:)Толкова им е акъла. И тия 200К ще бъдат избомбени от някой дрон, чиито оператор е кой знае къде. Ще ги отгърми всичките и ще ходи да вечеря с жена си след работа.

50

Коце кмета

преди 5 години

Народа го е казал: който не храни собствена армия, ще храни чужда. Е, ние собствена армия отдавна нямаме. Първо се режеше под давление на западните господари, после нашите "политици" се сетиха, че като няма армия, няма проблем и възможност за преврат, и я доликвидираха. Сега в поделенията кипи тежък и безсмислен труд, а заплащането е мизерно.

49

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

На мене ми войска не трябва.Дайте парите да ги изядеме и изпием..Учете чужди езици , наблягайте на турския особено

48

Анонимен

преди 5 години

Много ми е интересно въз основа на какво се смята, че БНА е била някакво особено страшилище. Единственият й тест за 45 години съществуване е бил срещу невъоръжените чехи през 1968 г. Нормативът й е бил да оцелее три дни, докато й дойдат на помощ. То, реално погледнато, дори сегашната ни армия има повече опит в реални бойни условия от БНА.

47

До Европейска армия

преди 5 години

Няма как да се развие тази концепция, защото Тръмп изкара жълтите жилетки във Франция точно поради тази причина. Макрончо искал европейска армия, ама Данчо не дава и пак ще си плащаме на НАТО.

46

Ф.С.В.

преди 5 години

Македония решили да обявят война на Китай-Всички депутати гласували ЗА -само един се въздържал- Попитали го защо ? -Ами хубаво им обявихме война - Ясно е че ще ги утепем -ама после къде ще ги заравяме?? - Македония е малка няма да ни стигне територията дорде ги заровим всичките .Хахаххахаха

45

Зелен чорап

преди 5 години

Гледам някакви хора все още живеят в 70-те и си мислят, че България трябва да има 200К армия:) Хора без много акъл и с елементарно мислене. Отживелици от миналия век. Годпода, намираме се в 21 век, почти 2019г. На България не и трябва бройка, а модернизация. Няма значение дали ще са 20К или 200К, няколко ракети и всички ще са на 2м под земята. Абсолютно безумство ще бъде БГ армията да стане 200К. Нито има кой да ги храни, нито ще се ефективни. НЕка да са 20К, но въоръжението да е като за 21 век.

44

Анонимен

преди 5 години

До Гледна точка 12 Младежкото ГЕРБ отидоха в полициите - РПУ -та, Граничната полиция и пр. Едно е да си цел де на занятия, друго си е да си седиш цел ден в патраулката, през ноща да си спинкаш и на другию ден на нивата.

43

хан Крум

преди 5 години

Трябват ни 20000 конница, 20000 с лъкове и стрели и 20000 копиеносци.А също и 10-тина катапулта с 10 обсадни машини.

42

Анонимен

преди 5 години

Бях от последните наборни войници и вървеше пропагандата за набиране на кадрови- като ги видях що за стока са условията на труд- 90% само отбиваха номера , да мине работния ден и в 5 да поемат за дискотеките. А другите 10% се мъчеха да ги пратят в подготвителния клас за мисия в чужбина , че да се видят с 2 по 5

41

Анонимен

преди 5 години

За да има полза от армията то тя трябва да участва във мисии. В момента целта на армията е да марширува на офицялните празници.

40

Анонимен

преди 5 години

Защо ли няма желаещи за войска, която защитава евро-атлантическите ценности...Защото вече всичко е с пари. Съвсем отделен въпрос е колко от вас биха се били за тощшовите ценности, ако в случай на война през 1972 г., например, ви бяха метнали в атака :)