105

икономист

преди 5 години

До КЕКС"Всички мразят богатите, когато са бедни и презират бедняците, когато забогатеят. Така е било и така ще бъде." Точно на това противопоставяне на отделните социални групи от обществото разчита капиталистическата система за да оцелее. Тя разчита на това, че заложената при всеки човек алчност(малко или много) и инстинкт за оцеляване, ще направят така, че хората да се изправят един срещу друг, вместо заедно да променят системата. Според мен, плановата икономика е единствения вариант!

104

Стамат

преди 5 години

"милиони ще страдат, милиони ще са бедни!" - отсъди най-близкият слуга на сатаната!

103

Анонимен

преди 5 години

Трябва всеки човек на планетата да има % от ресурсите й, така е правилно според мен. Щом си се родил на тази зем, имаш % от ресурсите фокато живееш на нея. Няма логика никаква еди да има милиони, а друг сотинки. Да, тук ще лажат някои, да *** той работил , по-умен е добре, да е така, щом е по-умен ще има 2,3,4 пъти повече, но не и 1000 и над 1000 пъти. Всички сме хора, не извънземни.

102

Анонимен

преди 5 години

Цялата финансова и банкова система в целия свят е една огромна манипулация!!За да може "елитът" да командва стадото!!!Има и армия платени икономисти, политолози и социолози, които съзнателно или не, обслужват "елита"!!

101

Анонимен

преди 5 години

Тая бабка иска да ни подготви за по-лоши дни, така ли???

100

Анонимен

преди 5 години

Капитализмът в познатия ни вид изживява последните си дни!

99

Анонимен

преди 5 години

"Златна ера за 20държаваи,що за ера,що за лъжа и измама,милиарди страдаха докато милиони преяждаха и изхвърляха храна.Ерата на сатаната не е златна"А? Така ли? Ами хайде *** и си дай всичките пари на етносите бе ФАШИСТ.Приятно ли ти е?

98

Анонимен

преди 5 години

Златна ера за 20държаваи,що за ера,що за лъжа и измама,милиарди страдаха докато милиони преяждаха и изхвърляха храна.Ерата на сатаната не е златна

97

Инженер

преди 5 години

Трябва да се радвате , че има капиталисти , защото им трябват потребители повече..Аз бих заврял целия негоден материал,***, наркомани , икономисти в Гето , концлагер.. за утилизация..

96

Анонимен

преди 5 години

Толкова е кадърна че не може да брои и не знае числата. Милиарди ще страдат, милиарди ще са бедни!

95

Анонимен

преди 5 години

Без комунистическия режим ,и всички други режими,нямаше да има златна ера

94

Анонимен

преди 5 години

Сега всички ще връщаме борчовете на онези 20 държави от златата ера,след златната ера идва и златния обир,държат си стандарта за сметка на златните гладуващи

93

икономист

преди 5 години

До Членска карта 7Комунистическата диктатура е едно, а плановата икономика е нещо съвсем друго! Самият режим е бил вреден за населението, а не плановата икономика. Препоръчвам ти да четеш повече икономическа литература, за да си изясниш понятията. А Лагард говори за нещо съвсем различно. Тя иска по-добро разпределение на печалбите на капиталистите(повече данъци), при запазване на съществуващата система(което е много трудно осъществимо). Никъде нищо не се споменава за промяна на системата.

92

Анонимен

преди 5 години

Не са технологийте проблема а че никой не ги разбира. Глобалната икономика създава много работни места за квалифицирани кадри но лошото е че повечето хора просто не са такива - така и накрая се появява неравенството - ако имаше еластичност на пазара за кадри (т.е. предлагане) нямаше да е така.

91

Анонимен

преди 5 години

Има нещо сбъркано в тази система.И всички го знаят,в цял свят,дори богатите,не само бедните.Но вместо да се опитат да направят нещо по-добро и по-добра система в полза на обществото и щастието на хората, се случва точно обратното - мачка се обществото и индивида.Не знам защо е така,но е факт,това е някаква хищническа и егоцентрична, егоистична система в полза на много малко хора.

90

а

преди 5 години

Технологиите и капитализмът, който създава предпоставки за развитието им, ни превръщат в роби! Прогледнете!

89

Анонимен

преди 5 години

Някой трябва да връща дълговете от златната ера.Всички държави от златната ера са със умопомрачителни задължения,сега идва златната ера на обслужването на кредити и повишаването на данъци

88

Анонимен

преди 5 години

Ехххх как ли звучи това за българина който цял живот иска да стане богат а когато получи заветната работа за 3К отваря чата и пука клавиатурата. После псува че глобализацията му е проблема е не собствения му мързел.

87

Анонимен

преди 5 години

До Solar PowerСтига писа глупости,в България никога не е имало честен капитализъм,унищожиха промишлеността умишлено,обраха парите на хората чрез инфлация,за да нямат средства да започнат честен бизнес,след това за по-сигурно пуснаха и мутрите,да би някой да си помисли,че може да развива някакъв сериозен бизнес,ако не е към някоя партия или групировка.Дори когато имаше търгове,се знаеше кой какво ще вземе и нямаше никаква конкуренция.Това се нарича клептокрация,а не конкурентен капитализъм и ш

86

Анонимен

преди 5 години

Мдааа и аз станах милионер и вече разбирам че не е само в неравенството но и в нагласата за работа - както се казва в "Богат татко, беден татко" богатия не работи за пари а за позиция - облагите идват след много време - в моя случай 20 години. Няма как капитала се акумулира трудно, с много работа, усърдие и умения. Не е трудно просто трябва време и работа в правилната насока. Не става само с мрънкане по форумите.