32

iceblast88

преди 5 години

Как е възможно преди 1989г. когато държавата е управлявала икономиката и всичко се е пишело от машинописки, да сме имали по малка държавна администрация от сега? 1 компютър не върши ли повече работа от 2,3,10 лелки?Толкова ли е сложно 1 обща електронна систем да се въведе както в Зимбабве?Африка влезе в 20 век преди ***!Имаме стотици дублирани агенции, комисии и един господ знае какво още пълни с заплатополучатели!Еми съкратете поне половината и ето ви пари за 70% увеличение на заплатите

31

Реалист

преди 5 години

Според една публикация от февруари 2018-та, броя на щатните бройки в държавната администрация е 112865. Според една друга малко по-стара публикация, от тези щатни бройки над 50 хиляди са в МВР, т.е. ако махнем МВР остават по-малко от 60 хиляди. Около 2/3 са в централната администрация и около 1/3 в местните администрации.Тук някакъв пише за над 1 милион заети там?!!!! Щатните бройки винаги са повече от реално назначените служители - винаги има незаети щатове.

30

iceblast88

преди 5 години

В 21 век, хората пращат роботи на Марс и го управляват дистанционно. В 21 век в *** основния уред за вършене на нещо в държавна администрация са антични кисели лелки с много претенции и нулево КПД. Когато държавна администрация в *** навлезе в поне 20 век, тогава данъкоплатците биха се съгласили заплатите да им се вдигнат. Но за да влезе почти едномилионната ни държавна администрация в 20 век поне, това означава масови съкращения и замяната на всеки 1000 лелки с по един компютър!

29

Анонимен

преди 5 години

А ние в частния сектор д...*** да ни е яко, че трябва да изработим парите за новите заплати и бонусите!

28

Анонимен

преди 5 години

До КонстантинЧовече, прав си, ама точно калинките и безхаберниците вземат високи заплати и са наврени в проекти! Свестните и образованите са наврени в миша дупка и опъват каиша, за да не останат без работа. В общините е много зле! Никой не ги търси кметовете защо чиновниците станаха двойно ...

27

ABC

преди 5 години

До Анонимен 5Тая калинка 5 не може да проумее, че при Живков нямаше как да работиш без трудов договор и без осигуровки, че даже не можеше да не работиш... И прави са бли - леността е майка на всички пороци! И наркомани нямаше, и напушени по пътищата шофьори - също. Чак не им се вярва на партийните калинки сега.

26

Константин

преди 5 години

Трябва да има реформа в държавната администрация, да останат само съвестните (има ги), калинките и безхаберниците навън и да им вдигнат тогава заплатите. Иначе резултат никакъв.

25

Анонимен

преди 5 години

Подвеждаща статия. 99% вземат между 510 и 1000 бруто. Тия цифри дето са цитирани са само за тия в министерствата. Защо не извадят статистика колко са на минимума от 510лв?

24

1

преди 5 години

До Анонимен-5 ганьоооо,няма начин да не са се осигурявали,ако са работили,в държавно предприятие,там няма игри,а виж,ако не са работили,въпроса е друг.

23

РУМЕО се завръща

преди 5 години

Един неук фаянсаджия взима 4 пъти повече пари от експерт в държавната администрация, затова братята роми се превърнаха на строители и зидаромазачи.. Администрацията е за оплакване защото хората в нея работят за милостинята /510лв/ която им дава правителството.....

22

Анонимен

преди 5 години

Всички на служба са твърд и сигурен избирател за партията на шефа си.

21

1

преди 5 години

Това ще бъде българска идилия,чиновник с 4500лева заплата,минимална пенсия от 01.07.2019г. 219.47лева,такова чудо,даже и в Занзибар го няма.

20

Forever

преди 5 години

На един алчен човек колкото и голяма заплата да му дадеш,той насищане няма,а чувството за безнаказаност го подтиква да иска още и още.С тази мярка си печелят само повече електорат.

19

РУМЕО се завръща

преди 5 години

Който повиши паричния стандарт на българите, той ще печели всички избори......Трябва да си много *** за да не го проумееш..

18

Анонимен

преди 5 години

Има чиновници само на хартия и се разписва на ведомостта като му върви ДОО. Шефа му взима другите пари. Стой си на село и си работи друго без

17

РУМЕО се завръща

преди 5 години

В София има администрации, които работят на минимална работна заплата. Не се заблуждавайте, че се взимат някакви огромни суми и нищо не се върши. Това е разделяи и владеи.

16

Анонимен

преди 5 години

До17. В ЕС Чиновник в държавна администрация е много малка бройката. В България тя е много голяма. Дори умишлено надута за кухи служби от мъртви души. Да може шефа им да взима и непочтени суми.Знаеме ги тшя работи.

15

Анонимен

преди 5 години

В цяла Европа е така. Чиновниците в Държавната администрация взимат високи заплати , защото иначе частния сектор ще привлече кадърните кадри. Вижте чиновниците в ЕС , получават между 6 000 до 10 000 евра. Естествено се иска висше образование и владеенето на западни езици. Естествено за червените каскети не важи, защото в тяхната партия се харесват неграмотните и елементарни хорица , като др. Нинова например .

14

Forever

преди 5 години

Корупция не се бори с високи заплати,корупция се бори с ефективни присъди,съдии и прокурори саглавата на корупцията.

13

Анонимен

преди 5 години

Теа са част от твърдия електорат на греб, задно с индийското малцинство, мъртвите души и " нередовните бюлетини