85

Marin

преди 5 години

До АнонименГ-н/Г-жа Анонимен, след като не разбираш същината на проблема, спокойно може да се откажеш от българското си гражданство. В Република България живеят, учат и работят българи. Всички българи без значение на етническа принадлежност и вероизповедание, трябва да изучват езика и историята на държавата в която живеят, и чиийто граждани се явяват. Всичко останало е опит да ни се вменят изкуствени ценности и да се заличи българското самосъзнание!!!

84

Ромале

преди 5 години

Е добре учете си за Андрешко и на кво учите децата си бе българе да лъжат властта и да стават мошенници на дребно ний поне учим наште на истински ценности да не барат чуждото

83

Анонимен

преди 5 години

Това някакъв жалък напън за виц ли е?

82

69

преди 5 години

нямам нищо против изучаване на ромски бит и фолклор, например за сватбите с 13, 14 годишни деца, пазарът за булки, мешерето, строгите патриархални отношения у дома, където живеят три, четири поколения, десетилетните кръвни вражди между ромските фамилии...Като дете от старото поколение съм изчел доста чужди приказки, но в нито една няма споменаване на националност - Добрият дървар, да, но Добрият грък, поляк или руснак няма да намерите.

81

българин

преди 5 години

Аз сън на 60 години.Е за тия години не съм видял нито един,ама нито една добра постъпка на ром,или там както ни агитират да ги наричаме.Тия станни"хора" нямат и капка морал.Нещо много сбъркано в главите им.И всичко идва от МЪРЗЕЛА ИМ.Ако не ги мързеше-щяха сутрин да стават за училище,да учат,да вземат занаят и ходят на работа.Да се научат кое е зло кое добро.А не да крадат и се събират на глутници за да оцеляват.Дето го казвам език на омраза ли е?Крадливии безотговорни.ързеливи,

80

Хорхе

преди 5 години

Тези учебници са спонсорирани от Сорос и неговия Хелзински комитет да промиват мозъците на децата и да ги правят гейчета и толерасти.

79

б

преди 5 години

това е БЪЛГАРСКА!!! народна приказка! Мръсни народоотстъпници са тия от издателство Просвета! Децата изучават БЪЛГАРСКА приказка, като им е внушено, че е ромска. Леле, няма такъв подъл номер!

78

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам изобщо какъв е проблемът с тази приказка и защо не трябва да се изучава ромски фолклор. И дори децата на ромите да не го познават - ето още една причина да се изучава. Нека ромчетата да научат, че и техният етнос е ценил и развивал ценности, различни от днешната основна за всички хора от всички етноси - парите.

77

?!

преди 5 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

76

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Да беше прочел тези произведения, да беше ги разбрал и тогава чак да коментираш ... АМъ нйееее. Ас кумтнатур, ас умен, многу умен, ас куминтиръм щото сам умин.".........................................................................................................................Лошо кашляш, успокой се. И хапчетата не забравяй.

75

Приказка без край

преди 5 години

*** вече е добър ром.Той вече не крадне жилязо,ток от жицата,вода от голямата тръба,не обира лафки и къщи,откакто яде кютек като го улу собственика на къщата и го заведе в меверето да му превържат тиквата от големият кютек.И там докато го превързваха на *** му се появиха от нищото още две три места за превързване.Деца.*** вече е много добър ром,да следващото краднене и кютек.

74

BG

преди 5 години

Крайно време е БАН да се закрие ! Плащаме данъци на тия.. за да измислят подобни ....

73

ХФ

преди 5 години

Тази статия ме кара да си купя ром за довечера.

72

ромофоб

преди 5 години

Добрия ром...А скоро и приказката за милия *** с играта кой скри салама...

71

Анонимен

преди 5 години

Както са почнали с приказките да не се окаже, че след десетина година ще намерят "доказателства", че Левски, Ботев и Вазов са били роми ?!

70

Анонимен

преди 5 години

До 112Да беше прочел тези произведения, да беше ги разбрал и тогава чак да коментираш ... АМъ нйееее. Ас кумтнатур, ас умен, многу умен, ас куминтиръм щото сам умин.

69

Peter

преди 5 години

В 95% от случаите "добрият ром" е оксиморон...

68

Анонимен

преди 5 години

правилно

67

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 121 А ти си гледачка. Всичко ми позна.

66

Анонимен

преди 5 години

Добрият ром отишъл в гората да крадне дърва,защото енергото му спряло тока, щото се вързал за жицата и голям бахър.На другия ден ша си продаде дъщерята на 12 години за богат дърт ром.Добрият ром,мисли добро за щерка си и за дъртият богат зет!