34

Анонимен

преди 5 години

Ние, понеже сме много напреднали, ще се топлим с климатици. А изостанала Европа се топли на газ от десетилетия. Много са зле горките...

33

Обективен

преди 5 години

Има и климатици и парно. Кого заблуждавате с тази статия? Климатиците стават за лятото да охлаждат и да топлят през есента и пролетта, когато още не са пуснали парното и когато вече са го спряли. Климатикът топли едно помещение, парното топли цялата сграда. За топлата вода да не говорим - безкрайно количество топла вода, ако си към ТЕЦ. Аз обичам да ми е по-топло - примерно 25 градуса през зимата, но с климатиците сега,при това топло време не успявам да вдигна повече от 23 градуса, а те са мощни

32

Анонимен

преди 5 години

Централното парно е като - Масовата приватизация , масовото коопериране и масовия транспорт. Едни мама други да плащат.

31

Анонимен

преди 5 години

Аз миналата година изгорих паркета от хола в камината. Излезе ми почти без пари.Сега че го правим с теракот.

30

Факт

преди 5 години

До АнонименКлиматиците са най-ефективни при t до 0 градуса и сух въздух.Тогава дават това,което е написано на табелката.Оттам нататък кривата на COP пада къде по-стръмно,къде по-плавно*,за да стигне до 1 при -20(25*) градуса.Климатикът върши чудесна работа 2/3 от зимата,обаче в останалата част...Има и още проблеми-течението и изсушаването на въздуха,които са общо взето решени при качествените(скъпи) модели.*според климатика и влажността)

29

Анонимен

преди 5 години

Ако искате да сте си все болни и да дишате микроби и вируси - купете си климатик.Освен това е доказано, че редовната употреба на климатик води до необратими мозъчни увреждания. Особено ако е сплит инвенторен.

28

Анонимен

преди 5 години

До31. Като не си запознат не плямпай. Централното парно е тотална грешка. Стотици метри тръби изгнили са по улиците зада докарат от ТЕЦ а топлата вода.Тук в едно малко блокче биз живущи абонатната работи на .

27

Анонимен

преди 5 години

В апартамента имахме "водна риза" , като поскъпнаха дървата купихме един конел на газ включихме централна газ ( имаше някакви промоции преди 5 години) и не е без пари, но времето което ти спестява съпоставено с дървата е незаменимо.

26

до 27

преди 5 години

Не се заблуждавай. Хоризонталните щрангове са още по-голяма измама.

25

Анонимен

преди 5 години

Аз също мислех да слагам климатик,'на първо реших да изолирам и да ремонтирам дървената дограма и тъй като свърших парите се топлих една година на старите "смядовски" радиатори, сложих им едно термо реле да ги включва при 15 и да ги изключва при 23 и реших че засега са ми много удобни, та ще си спестя двата климатика.

24

Анонимен

преди 5 години

До 27. Купи си билет за разходка до Бавария. И виж как се отопляват без ЦЕНТРАЛНО / масово , държавно, крадливо/ отопление подредените хора.

23

Анонимен

преди 5 години

Само дето след минус10 градуса престава да топли, но продължава да харчи...... Има модели с добавени нагреватели, ама това са си обикновени реотани, които хабят страшно много ток. Ако беше толкова добро, такова отопление щяха да имат в Швеция и Норвегия... ама нямат. Ползват си парно - дали централно или локално на газ е все едно. Климатикът е ок за плюсови температури. Толкоз

22

Професор Тюхчеф

преди 5 години

След тази новина ще започне едно капариране на климатици, че не е истина.

21

Анонимен

преди 5 години

ТЕЦ-а не е "скъп" , ако печелиш някакви прилични пари, аз взимам 1200-1400 и жената ги докарва към 1000 и дъ платим 100-150 на месец с топлата вода не ни събаря, тези които ми разправят как им е много по евтино с дърва или на ток, на края на месеца излизат с подобна сметка. , Това е в моя случай .

20

Ха-ха

преди 5 години

До Анонимен"Парното е измислено за хора.За хора,а не за крадливи ганчовци."Бъди сигурен,че и на Запад щяха да крадат,ако отоплението им изяждаше 50% от доходите през зимата!.Въпросъте,че 30 (трийсет) години не бе направено НИЩО,за да се премине от вертикални към хоризонтални щрангове???Тоест магистралният тръбопровод да минава извън апартаментите,които да си имат отклонения с топломер.Сигурен съм,че тогава разходите щяха да паднат драстично,както и отоплението на атмосферата.

19

///

преди 5 години

След време като човек почне да ходи по лекарите разбира, защо не е трябвало да ползва климатик. А иначе и топлофикация са гадове, в това няма никакво съмнение.

18

Анонимен

преди 5 години

Друг път! не си давам печицата на дърва за нищо на света!

17

Анонимен

преди 5 години

Института за енергиен мениджмънт - Тия да си обършат задните части със дипломите които имат ! Подвеждаща и манипулативна статия от незнанието на журналиста (( Това което е описано е вярно при външна температура -5 градуса .. Тогава е реалният коефициент на климатика посочен в статията ! На - 15 градуса коефициента пада до 1,8-2 / без самообескрежаване на външната пита което включва и подгряване / .. да не коментирам ако има мъгла как залепва външната пита и спира да работи климатика .

16

Анонимен

преди 5 години

Термодинамиката е дял от физиката и е за образовани хора. Всяко жилище си има своите особености и най-добре е да вземеш съвет от специалист, но у нас никой не го прави, понеже всеки е специалист по всичко и не обича да се вслушва. И се почват експериментите - духалки, кварцови печки, климатик, камина, подово - каквото се сетиш. Всичко започва от климатичния район и архитектурата на сградата и жилището.

15

Анонимен

преди 5 години

До 19 никой неможе да краде и надписва. Така както дружеството на ЦЕНТРАЛНО ОТОПЛЕНИЕ.