66

8===o

преди 5 години

Бягайте от България докато можете. Българските Бай-***-Работодатели няма да им дойде акъла в главата ,освен ако не останат само на себе си.

65

Прост народ

преди 5 години

Подписала договор за 255 Лв. и то с този човек от видеото, който не бих не седнал на една маса с него па камо ли да работя за него ( държанието му визирам ) ...какво иска сега?!? Получи си парите по договор хехех а той отделно може да и е обещал и на Малдивите да я води ... ама друг път

64

До демократ

преди 5 години

А ти какво работиш като си умен и красив?

63

Анонимен

преди 5 години

Защо не можете да проумеете, че в така наречения производствен или частен сектор, заплатата се заработва, а не е като да си на щат с твърда заплата. Плащат се осигуровки само върху заработката. Отидете и вижте ведомостите от времето на социализма в което и да е бивше предприятие или завод. Например: шофьор товарни превози заплата 800 лв, социалното осигуряване е 30% върху 485 лв и 12% ДОД ( данък общ доход) върху цялата заплата. За УП-2 при пенсиониране се взема сумата от 485 лв.

62

Анонимен

преди 5 години

Аха,сега се намериха и такива,които извъртат че работниците са виновни за престъпленията на държава и работодатели.Т.е те са крадци,че не са задължили работодателите да им плащат?!?това като с кражбите уж на парно,крадеца топлофикация вика дръжте крадеца.Няма робството да свърши,ние го обичаме....

61

FG

преди 5 години

Сега ще ви дам пример с епичната БГ глупост и стотинкаджийство. Преди време купувах радиатори от един магазин и трябваше да платя 1400 лева. Вадя си картата и почват да ме сучат и въртят да съм ходел от банкомата да тегля, щото щели да им вземат 10 лева комисионна от банката на ПОС терминала. Моментално си тръгнах. Заради 10 лева изтърваха надценката и печалбата от покупка за 1400 лева. Толкова му е акълът на ***. За стотинки се прецаква и не може да разбере какво става.

60

GHT

преди 5 години

Като гледам минусите дето ми напраскват, няма да мръднете от балканската си ***. Ще си останете в калта. Роби се раждате и роби ще си умрете. Идете в някоя нормална страна и ги питайте за мнение за българите. Ще ви кажат "дребни тарикати за стотинки, че и глупави тарикати. Има умни тарикатлъци, има и откровено глупашки - ето по тези са българите". Крадат едни от други, но все някой друг им е крив.

59

мреен

преди 5 години

Нее виновен само работодателя,но и тя ,защото и Тя не иска да плаща данаци(осигуровки).

58

GHT

преди 5 години

Крадла. Тази краде от моите деца. Не си внася данъците и осигуровките, и за да компенсират, вдигат моите и ги взимат от мен. Вместо да купя с тези пари нещо на децата си, аз ги внасям в системата, защото тази крадла не си е внесла нейния дял и трябва отнякъде да се покрие. На практика е извила ръчичките на дечицата и им е взела играчката/дрешката от тях, за да си ги сложи в джоба.

57

Анонимен

преди 5 години

Българска работа това е,без коментар...

56

Анонимен

преди 5 години

Тя не се е съгласила,била е принудена като всички.кой е виновен ,че държавата не кара работодатели да плащат осигуровки и заплати?!?

55

gio

преди 5 години

това си е до човек. Лично аз не бих работил на бил работил на място, където няма да ме осигуряват на пълната договорена заплата. Друг е въпроса, че поради скапаната ни осигурителна система 90% от хората са готови да започнат с устни уговорки.

54

Анонимен

преди 5 години

Аз предполагам, че тая жена ще иска и пенсия... хаха - никой не е виновен, че се е съгласила да работи за 250лв на 12 часа.

53

щом няма камери

преди 5 години

Като поотмине време и работодателя забрави, е добре да му се нарежат гумите, картофи в ауспуха, павета през прозорците, следене постоянно в свободното време, и всякакви други благини които ви идват на ум...

52

келнер

преди 5 години

Е за това превантивно си удържам по 2-3 заплати месечно.

51

akud

преди 5 години

това са цър***улите поради който България остава нез млади хора

50

Анонимен

преди 5 години

Не е до ехидност, ама ако си програмист, пилот на самолет, лекар, инженер , те гледат като писано яйце защото си трудно сменяем, ценен и нужен. В тези бизнеси мутрите също не виреят. Като си бачкатор ти се подиграват. Не е редно, ама такава е ситуацията в светован мащаб. Бачкаторите на запад имат по две работи и не им стигат парите защото са лесно сменяеми. Образовайте си децата , в знания и в способности, не в хартии дето не струват нищо. Можещия човек го ценят навсякъде и му плащат заплатата

49

dsa

преди 5 години

До sofeto.... но и цял живот хомот тегли

48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Не е само по хотелите- магазини, вериги, кафенета, ресторанти, шивашка промишленост, хранително-вкусова промишленост, транспорт, мобилни оператори, животновъдство... Навсякъде е така в Провинцията. В Сф може и да не смеят да го правят така открито. Само човек, работил в частния сектор, знае какво е. И няма коректност, дори и да се прави на коректен, рано или късно частникът те "посича"- дали за платения отпуск, дали за почивните дни, дали заплата, но ти удря секирата.

47

до 45

преди 5 години

Виж приятел, за два лева може да си отвориш фирма, действай и стани работодател образец. На проказки е лесно. Ако си мислиш , че да си "частник" в България е лесно, имаш поле за изява. Наеми прекрасни работници, реинвестирай, развивай се, просперирай въпреки държавата и политиките и. На добър път!