95

Анонимен

преди 5 години

До до 107Не, в грешка си. САЩ никога не са били нетен вносител на петрол. А Руската икономика вече е много по-малко зависима от износа на въглеводороди от тази на САЩ които се превръщат в износител на суровини. Затова е натиска да се спре Северен Поток 2.

94

Анонимен

преди 5 години

Извинете!Не всички са тикви!

93

Анонимен

преди 5 години

некa да споменем скромно, че за диктатурата на тефлона на *** на хонекер, като меркел и костов - китай е все още "развиваща" се "революция". и ние си плащаме за това. покорно пред юдеите в ръководството на света, като сорос и ротшилд... кой направи от китайския хартиен тигър един истински икономически дракон, чрез аутсорсване? евриете, които с вечно жадни за пари и повече от трийсе сребърника, които получиха от продажбата на христа си!

92

Анонимен

преди 5 години

Не става дума само за продаване в юани и рубли, въпреки че Китай и Русия са ОГРОМНИ пазари. Става дума за продаване в йоани, рубли, евро, песос, лири, турски лири и още десетки знайни и незнай ни валути. В момента нито една държава не се опитва да си увеличи доларовия запас. Дори напротив, всички се освобождават тихомълком от него, защото им пари. Големите икономики чувстват, че САЩ използва долара като оръжие и го махат.

91

Анонимен

преди 5 години

Кратуни!Взимате желаното за действителност!

90

до 107

преди 5 години

Дялът в руския бюджет от износ на нефт не е 40% Това е делът от износ на преработени и непреработени суровини. А на нефт е към 20%. Също и за САЩ данните са ти грешни. До съвсем скоро те бяха нетен ВНОСИТЕЛ на петрол.

89

Анонимен

преди 5 години

Света може да се откаже от долара и това вече се случва. Таканаречения петродолар си заминава поетапно. Най - големите икономики в момента са поели по пътя на отказването от долара. Това са ЕС, Китай, голяма част от производителите на петрол, Русия, някои държави от Латинска Америка и това никак не е малко. Въпрос на време е да се създадат необходимите финансови институции и инструменти, за да стане това възможно. Това е световна тенденция откакто Тръмп започна да притиска света.

88

Анонимен

преди 5 години

сащ имат само сектор на услуги в меомента. Китайците им произвеждат инструмента за услугите. Икономиката на щатите е балон, имат тришиони дълг, предният път като се спука ядохме постна пица

87

Анонимен

преди 5 години

САЩ няма нито производство нито икономика, може да печатат замо зелени хартийки, но това е до време, Китай ще им види сметката.

86

Анонимен

преди 5 години

САЩ има и производство и икономика. При това ОГРОМНИ.

85

Анонимен

преди 5 години

Китай направи цената на компютърната и комуникационна техника достъпна, Бума в информационните технологии се дължи основно на достъпността и. Ако всички компютри струваха по 20 000$ Майкрософт нямаше да го има сега. Нито гугъл, нито никой. Китай започна производствената си революция преди около 35 години. 5 години по - късно започнаха комуникационната и ИТ революциите.

84

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСАЩ нямат производство и икономика.

83

Анонимен

преди 5 години

Би Ти Ви - ВСЯКО ЧЕТВЪРТО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ГЛАДУВА, ГЛАДУВА И ВСЕКИ ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН БЪЛГАРИН.

82

Анонимен

преди 5 години

Производството в САЩ е базирано на производство на продукти с висока добавена стойност. Нямат нито ресурса, нито възмоожността да си позволят да произвеждат продукти с ниска или средна добавена стойност. В САЩ няма производство с ниска добавена стойност, а основното производство на Китай е с ниска или средна добавена стойност. Как САЩ ще махне китайчетата от своя пазар, като цените ще станат такива, че дори американците няма да могат да си купят дори телефонче? ;)))

81

Само Чайна Таун

преди 5 години

Китайския дракон е номер едно.

80

до 85

преди 5 години

Значи, Китай била страната с най - голям външен дълг... Пич, ти някога нещо чел ли си през живота си или си писател, а не читател...

79

До 86

преди 5 години

А ми те им е писнало от пропагандата от слугите на Сорос и заради това намразват САЩ.

78

До 85

преди 5 години

Какви ги пишеш бе чивек ! 82 % от всичко в САЩ се произвежда в Китай. Вземи се информирай.

77

Анонимен

преди 5 години

Тия приказки за настигане и подминаване сме ги слушали много от една друга държава дето изчезна от географската карта. Американците не говорят празни приказки за разлика от някои източни големи държави. Щом има критики срещу Китай значи му са взели мерките. Предстои ограничаване достъпа до технологи, санкции за кражба на технологии, ограничаване на финансиране. Китай е страната с най-голям вътрешен дълг $33 трилиона, за да си обслужва дълговете икономиката им трябва да расте с 7-8% всяка година.

76

Анонимен

преди 5 години

САЩ не могат да резнат Китай от пазара си. Причината е, че ако го направят няма да има какво да продават, а САЩ живее от продажби. Ако се опитат да възобновят производството в САЩ, това би отнело десетилетия и страшно много инвестиции и резултата ще е скъп и некачествен продукт. Средното ниво на интелигентност в Китай е поне 15 единици по - високо, а за качествен продукт ти трябват интелигентни работници. Това ще е вероятно най - сериозния проблем в САЩ.