72

До 78,

преди 5 години

Може да има истина в това, което пишеш, но точно духовността се пробужда, когато е най-трудно. Не за всеки, а за избрани. Нищетата и мизерията не са порок, точно те повдигат духa, болката, страданието, те ни извисяват. Ще се намерят хора, които да поведат народа и да помислят за него, те ще са от онези завърнали се, които милеят за Родината си, ще дадат примера и на всички други, които наричат себе си бели роби. Трябва да го вярваме! Ние сме силен народ, оцелял до сега и ще оцелеем!!!

71

Анонимен

преди 5 години

До AnneAvstriiskaРазбира се,че полемиката е излишна!Нещо повече,изобщо няма полемика!Това са мнения, и нищо повече!Щом се храниш с мисии,с духовност и други подобни чорби,няма лошо,изборът е твой!Решението е твое,и ОТГОВОРНОСТТА Е ТВОЯ!Нищо лично,да си жива и здрава!

70

Циник до

преди 5 години

АниAvstriiska и останалите фалшиви родолюПциКакъв родитер трябва да си - да оставиш децата си да раснат в държавата на Северинчовците, Бенчовците, Вътковците с Бентлитата и милионите в кашони? Какъв родител трябва да си - че ако не дай боже - детето ти се разболее , да разчиташ на бедните българи , и събраните пари от есемеси? Какъв родител трябва да си - да го обречеш на робство, и да го лишиш от бъдеще??? Толкова за демагогията с "Камъка си тежи на мястото"Мястото е гнило - и оправяне няма!

69

Мартин- Лондон

преди 5 години

До номер 60 да права си никой от другите държави не иска да се развиваме искат да им робуваме и работим по 12 часа на ден.Всички ще се върнем щото нашето място е българия не чужбина.Ние сме по умни по силни можещи в всичко.Ще се оправим.

68

82,

преди 5 години

Не си прав. Българинът си живее съвсем прилично, когато попадне в нормална за живот среда. И се води, и се разбира с околните, и си работи. Навсякъде се оправя прилично и бива приет. Той е един тих, работлив, съвсем нормален човек. Който естествено се овълчава, когато мошениците му извиват ръцете, карайки го да бачка по 12 часа на ден за жълти пари и му се подиграват, карайки го да плаща дори за въздуха, който диша.

67

Анонимен

преди 5 години

Всичко това на камара изгони хората в работоспособна възраст по нормалните бели държави и те нямат нито една причина да се връщат тук.

66

не се учудвайте

преди 5 години

На българина му липсва чувство за държавност и народност!Всеки българин е "сам юнак на коня"!Българите са племе,а не народ!Все чакат друг да им върши работата!Така че не чакайте оправия,няма как да стане!

65

Анонимен

преди 5 години

Даже не е въпросът само в обидните заплати - те са си колкото покриване на храна и жилище в робовладелския строй на робите. Само дето тук на работещите се изплащат в пари и после те си ги доставят.Въпросът е, че това не е държава,която се грижи за гражданите си.С най-лошите пътища и цялостна инфраструктура, с изключително лошо здравеопазване и нискокачествено образование, както и никаква сигурност за гражданите. Войната по пътищата ни е уникална по мащаб. Липсва възможност за собствен бизнес.

64

Анонимен

преди 5 години

БГ е бита карта, другото е пожелателно мислене.

63

Анонимен

преди 5 години

Щели да стимулират младите хора да да се върнат и да имат деца. Смешки! С какво ще ги стимулирате с 500 лева заплата и всевъзможните опити на бизнеса да превърне майките в най-големия враг? Вчера и заради отпуските на майките реваха. Е...ти стимула!

62

Анне,

преди 5 години

хората не са нито камъни, нито пънове с корени. Човек има глава, за да мисли и крака - да ходи с тях. Никаква духовност човек не може да развие, когато живее в нищета и постоянен страх и тормоз. Само наивен може да мисли, че гладният може да е духовен. Скотският живот до духовност не води. Чети Маслоу и разсъждавай. И не само него. Хубаво нещо е духовността, но е лошо самозалъгването, че ще я развиете там, където бивате потиснат и обруган.

61

Анонимен

преди 5 години

Има решение, но не е много демократично, а и трябва съществен ресурс. Ромите трябва задължително да се вкарат в училищата не по-късно от 3-4 годишна възраст и да се обучават по специални възпитателни програми. До 10-12 години страната ще придобие съвсем друг вид.

60

Анонимен

преди 5 години

Естествен отбор

59

Анонимен

преди 5 години

до 95 нали се сещаш ,че при една диктатура протестите не са много желателни...Я излежеш на протест ББ праща жандармерията начупват ти канчето и които откъдето е или просто никой няма да те отрази ,че протестираш за нещо!ББ казва и точка!ББ е началника на държавата!ББ него е хляба в него е и ножа ! Тук нито протести помгат нито избори...всеки се спасява както може...

58

Край

преди 5 години

Селата ги уби поземлената реформа от 91г. на Мозер и сега евро субсидиите за пшеница и царевица и слънчоглед - тези култури работна ръка не искат. Появиха се собственици на стотици хиляди декари земя - такова нещо не е имало никога в историята на България нито има някъде в Европа.Когато населението на земята стане 10млрд. - цялата земя ще стане едно огромно Хаити.

57

Анонимен

преди 5 години

До БългаринВсъщност, къде е Перник и Кърджааали е едно от най-маловажните неща, които човек може да знае ... След имената на участниците в Биг Брадър ....

56

Анонимен

преди 5 години

Всички такива изследвания и прогнози са напълно безмислени, ако не се правят по трите все още основни етноси в България. Има етнос с изключително ниска раждаемост, който е на път да изчезне, има етнос с нормална раждаемост и има етнос с огромна раждаемост, който от най-малоброен, вече е мнозинство сред младежите.

55

AnneAvstriiska

преди 5 години

До: ще има да пакаш.Всеки прави сам избора си, това зависи каква е мисията му тук на Земята. Освен материален има и духовен свят, всеки обаче решава колко да се образова. Аз не бих се радвала за сина си, че претопява нацията, където и да живее. Една от мисиите му може да е да прослави България на онова непознати и далечно място. Всеки камък си тежи на мястото, това бих Ви казала, полемиката е излишна. В допълнение ще Ви кажа, че 10 години живях в чужбина в уредена държава, но не е същото....

54

Анонимен

преди 5 години

До НедопОстимоАз. А протестирах ...

53

шматка

преди 5 години

Проблема с обезлюдяватето та малките населени места е цивилизационен.Няма как да се задържат младите хора там.Това ще се случи с всички цивилизовани държави.Нашият по сериозен проблем е ниската раждаемост.Трябва национална доктрина за това.Трябва и спешно увеличение на доходите за да се спре миграциятаВсичко друго е говорене по ТВ