56

Анонимен

преди 5 години

Едни пичове правеха нотариален софтуер. Оказало се, че 90% от нотариалните документи и случаи са типови. Този софтуер ти дава всичко наготово, само подпис ти трябва.Не знам докъде са стигнали, ама имаше интерес към разработката им.

55

Анонимен

преди 5 години

и да добавя ако гледаш данъчни и търговски дела и т.н, и т.н - това, че в правото не трябва математика някой те е излъгал, че било толкова просто. Да не говорим изчисляване на срокове, от кога почват, кога свършват, а ако плащат някъде само за писане на коментари по сто лева на час, моля ориентирай ме, ще кандидатствам.

54

Анонимен

преди 5 години

Каква работа от мога да работя и колко пари ще получавам.Това е първото, което ме и тересува в дадена специалност. Навремето си измисления морал и все вишни те цели, който си мислите, че всички трябва ва да преследват и бъдете точни и конкретни. Ако някакво умение не може да ми докара поне една заплата, то това е хоби и следва, да не го лромотират професорите и да не е част от 4 годишна програма.

53

Анонимен

преди 5 години

"Спри да застава, зад чужди постижения и да се правиш, все едно си от клуба на умните..."----По всичко личи, че не блестиш с ум. Питагор си е измислил Питагоровата теорема преди 2500 години, но ако ти с твоето мозъче се съпротивляваш да научиш дори и вече измисленото от други хора, няма да постигнеш напредък никога. То всъщност и не си достигнал ти специално де. По начинът по който се изразяваш си личи, че си с ниско чело, прегърбен и с дълги ръце.

52

Анонимен

преди 5 години

Колега и аз съм завършил Право и работя, като адвокат. Математика на мен си ми трябва и при хонорарите не е толкова просто - те са пропорционални на интереса според наредбата плюс определен минимум, понякога исковете са повече от един, така че сумираш пак, държавните такси също, когато изчисляваш идеални части на имот при съсобственост също трябва математика, при наследствени дялове, при дружествени дялове, лихвите кой ти ги смята - законови, договорни и т.н, отделно зависи предмета на делото?

51

Анонимен

преди 5 години

До 51Ама там грешиш. Пияници те като мен, решават, дали студена и без чувствен машина, която работи само с алгоритми и числа, може да изземе функциите на човешко същество с душа. Впрочем, чух че вече имало сексизъм роботи - поне не се притеснявам, че ще си сам. Не забравяй, че целия ти труд е за хора като мен.

50

Анонимен

преди 5 години

Ахахах... То затова вече информатиците измислиха правни ботове. Автоматично претърсва цялата база данни с всевъзможни кейсове, софтуерът чете даже и от сканирани от хартия документи, с т.нар. ОCR (optical character recognition) и взима решения спрямо местното законодателство, за секунди. В момента си пъонят базата данни тия ботове, а след 2-3 години такива пaляци като тебе и другите смешници юристи, ще стоите безработни.

49

Анонимен

преди 5 години

Супер, ама като се чудиш къде и какво може да правиш, с получените знания и умения, информация от университета - нулева."С завършването на специалност Право, може да работите към правните отдели на дадени фирми, да потърсите работа в юрист-консулска компания" Брееееейй Шерлок, сер ли бе батка! Защото в чужбина ти казва в кои фирми се търси и колко се плаща, както и как да кандодатстваш

48

Анонимен

преди 5 години

Някои има ли идея какво ще работи като завърши психология? Знам, че се разделя така, че педагогическа, управленска, маркетингова, съдебна, медицинска и за какво ли още не. От кейбриджа аналитика вероятно са си служили основно с психологически профили и при правилната база данни за поведение на даден човек, взети от фб например се прави масов профил и се вхащата масовите нагласи и на какво поддават хората. Консипиративно звучи, но не е като да не се е случило вече. Иначе едва Бг ли е на тованиво?

47

Анонимен

преди 5 години

41.. НакраткоСпри да застава, зад чужди постижения и да се правиш, все едно си от клуба на умните...

46

7+

преди 5 години

До АнонименВ моЙто не, но виж статистиката, колко % завършват едното и колко другото. Аз съм против това да се обезценява стойността на образованието за сметка на някои алчни особи.

45

Анонимен

преди 5 години

До 41 Селски и спри да се пъчиш и да се правиш на умен. Други хора са създали и развили нещата, като ти хвалиш. В края на деня, опори до това, какво направи със тези знания и коли пари изкара... Братовчед ми завърши информатика и ми каза, че работата. У в момента не изисква и 1/20 от математиката, както е учил. Аз завърших право и познай, колко математика ползвам... Колко да си сметна хонорара от 100 лева на час. Мога д седя и да си пиша с теб тук и пак правя пари. "Смятай" ***.

44

Анонимен

преди 5 години

Аз исках да уча още и то във Физически факултет на СУ (за който тоя господин се е изказал, че отиват най-малко хора), обаче таксата ми се стори твърде скъпа и се отказах. И си намерих друго с което да ангажирам мозъка си.

43

Анонимен

преди 5 години

Баш от дърветата не ги берем. Отиваме в някой магазин за техника и си купуваме.

42

Анонимен

преди 5 години

Дръжте 1200 евро квадратния метър панелно жилище в София - независимо от квартала. Знам, че има логика!

41

Анонимен

преди 5 години

"Евала, с твоя ред на Фурие, ама на 90% от специалностите никога няма да и послужи с нищо..."Ти в момента имаш Интернет, благодарение на "моя" ред на Фурие и подобни на него. Проблемът на хората е, че обикновено са проcти и си мислят, че електрониката, радиосигналите, техниката като цяло, софтуерът, хардуерът и всичко останало, вероятно са някакви простo дадености от природата. Сигурно ги берем от дърветата, тях никой не ги е измислил или произвел и затова за тях тия науки са безполезни.

40

Анонимен

преди 5 години

Явно наистина, ти дава власт, тая психология...Дава, я. То неслучайно разните му там политинженери, всичките я разбират.Може да имаш естествен талант, разбира се, ама ако целта ти е да манипулираш хората, академичната психология ще ти помогне.

39

Анонимен

преди 5 години

И какво става...Ако не завършил една от 2-3 специалности, може да не видиш. 2000 лева заплата, докато инфлацията не го приравни със сегашни 800 лева. А ти казват, колко огромна заплата е 2000 лева, нищо, че си учил 6 години и си работел вече 2. 5 години по нея. Братовчед ти, дето завърши същото, ама в Швеция, прави 12 пъти повече от теб.... Найс а? После, защо не оставали вече и млади да учат....

38

Анонимен

преди 5 години

До 36Е да, ама твърдеше, че психологията го научила на това. А с един родител в парламента и друг по го бащините, човечност, не е нещо, на което е бил учен.

37

Анонимен

преди 5 години

34 Евала, с твоя ред на Фурие, ама на 90% от специалностите никога няма да и послужи с нищо... Освен да се хвалят, колко са умни. Е, предполагам, че и това е нещо. Имах един познат, който, при съмнения за к телета ку, вадене членската си карта от МЕНСА, и я слагаш на масата и казваше "А на челото, искаш. Ли да от я изплющя"... А работи за 900 лева.