93

Анонимен

преди 5 години

Явно София не е столица на страната, а тумор, който ще убия целия организъм и ще умре заедно с него. Държавата се затрива,а те си мислят, че вселената съществува заради тях.Коменатрите го доказват. Мръсният въздух е лишил от кислород мозъците ви и тотално сте загубили ориентация и чувство за самосъхранение.

92

Gopeto

преди 5 години

До Анонимен 87Човек, не се излагай, моля те! Ще прескоча първото ти изречение, но... второто няма как! Какви 200 човека бе пич? :D Tи имаш ли представа, колко АйТи фирми има в София и колко хора работят в тях?! 3000лв ги взимат квалифицираните хора , в страшно много ЧУЖДИ фирми в различни браншове! За огормно съжаление, тези фирми са съсредоточени само в София, но е абсурдно да се говори за 200човека

91

Анонимен

преди 5 години

Можеш да изкараш човека от селото, но не можеш да изкараш селото от душата му.

90

Селянин от Прованса

преди 5 години

Дайте ми заплата 5 000 лв и не може да ме накарате и с танк да дойда в София.

89

до 86

преди 5 години

Ха-ха, Стара Загора, ама ти сериозно ли ?Поне се разкри от къде си.

88

Анонимен

преди 5 години

чета статията, чета коментарите и се чудя и се мая :) аз ли не мога да чета или тука е пълно с изкукали хора

87

Анонимен

преди 5 години

Селяните чули недочули че в София се вземат 3 000 лв заплати и юруш на маслините.Продават нивите от баба и дядо и тичат да купуват апартаменти в заветната София.Само че не знаят, че тези 3 000 лв заплата ги взимат много малко софиянци - около 200 човека и това са големите ай ти специалисти на високи позиции в западни компании.Така че само правите задръствания по улиците.

86

Gopeto

преди 5 години

До АнонименАз пък не зная, защо псевдо софиянците си мислят, че някой се срамува, че не е от София! А това, кой е т*п си личи много ясно от коментарът ти! Само един ниско образован човен, може да милсе,че всичко извън София е село! Само крайно ограничен човек, може да нарече градове, като...Варна,Пловдив,Бургас, Стара Загора и т.н. СЕЛА! Познавам много и истински софиянци (4то и 5то поколение) и са далеч от твоята "мисъл" , затова предполагам,че ти си по-селянин от тези,които живеят на село!

85

до 82

преди 5 години

Така си мислиш ти, защото си обикновен селски комплексар.Машиностроене имаше при комунизма, явно си някакъв дърт комунист.Който е станал и злобен от немотия.

84

Св

преди 5 години

Истината каза 14 и момчетата дето ще се изнасят въпреки големите заплати. И 5цифрени да направят заплатите, мръсотията (и душевната), въздуха, качеството на публичните услуги (здраве, образование, култура, администрация) ще принудят останалите нормални хора да се изнесат. За провинцията да не говорим. Взимам доста над средната заплата в провинцията, но ще купя някаква боксониерка в София, да има къде да водя временно детето като се разболее (закриха ни детско, родилното), или учебни курсове...

83

Анонимен

преди 5 години

Сори ама не може един провинциалист да взема колкото един софиянец.Нека да погледнем какви са цените в София и какви са в провинцията.Това са две различни Българии.

82

Анонимен

преди 5 години

АБЕ СМОТАН, НЕКАДЪРЕН ЛИ МЕ НАРИЧАШ ТИ БЕ, *** ШОПСКО! ПРОСТО В СОФИЯ НЯМАТЕ МАШИНОСТРОЕНЕ, НЯМА РАБОТА ЗА КВАЛИФИЦИРАНИ ХОРА! ИМА САМО МЕРИНДЖЕИ И СЕКЛЕЦАРКИ, ЗА ТОВА НАИСТИНА НЕ СТАВАМ!

81

Анонимен

преди 5 години

ТУКА ПАК ГОУЕМИТЕ СОФИЯНЦИ СЕ ПРОЯВИХА! АБЕ ТВА ЧЕ СТЕ СЕ УРЕДИЛИ ОТ СЕЛО ВИЕ ИЛИ БАЩА ВИ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СТЕ СТОЛИЧАНИ БЕ! КОЙТО Е ХОДИЛ ВЪВ ВИЕНА, ПРАГА И ПАРИЖ ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ. САМО ТОВА ВИЕ ГОРДОСТТА - ЧЕ СТЕ СЕ НАМЪРДАЛИ В СТОЛИЦАТА! ТОВА Е МАНТАЛИТЕТ!

80

Анонимен

преди 5 години

До до 77Верно ли? А защо масал народ избяга от страната? Каква София, какви 5 лева?

79

Анонимен

преди 5 години

На вас в провинцията заплатите ви ги ДАВАТ, а в София заплатите се ИЗКАРВАТ.Нищо лично, просто те ограмотявам при това безплатно.Вие в прованса си живеете още в соца.

78

до 77

преди 5 години

В провинцията и 600 лв са ви много.Вие ако бяхте някакви добри специалисти щяхте отдавна да сте в София.Ама не ви стиска нали. Защото знаете че сте некадърни.

77

Анонимен

преди 5 години

До до 59Какво значизаплата, добра за провинцията? Парите не зависят ли от труда,който полагаш, квалификацията и ред други неща.Това е тесногръдо. Докога? Лекарят в провинцията и лекарят в София да не завършили университет на различни планети? Е от такива специалисти ме става лошо.

76

Анонимен

преди 5 години

Не зная защо селяните толкова много се срамуват че са от село.Няма нищо лошо. Никой не избира къде да се роди.Все пак не всички можете да сте родени в София, нали.И колкото и да се напъвате никога няма да може да промените този ФАКТ.Селянията ви издава постоянно - дори да си купите апартамент в София,вие никога няма да станете СОФИЯНЦИ.Набийте си го в тъ пите селски кратуни.

75

Анонимен

преди 5 години

До 73Подозирам,че зад този коментар, седи някой дърт ***, който страда по времето от младините си! Живеем в свободна държава и който иска и може да си го позволи, може да си купува където и каквото си иска и няма кой да го спре!!! Като не им изнася на считащите се за "софиянци", да палят колите със СА регистряция (тяхната гордост) и да хващат баирите! Аман от мрънкачи, които се правят на софиянци, а майка им дошла от Пишурково!

74

Gopeto

преди 5 години

Нещо от днес.бг не им хареса коментарът ми и бързо бързо го махнаха! Нали се "борите" свобода на словото, а цензурирате мнения в смешният ви сайт! Какво лошо има в това да си кажем истината в очите? Пак ще го повторя-Шопов да не гледа парите,които взима държавата,а да гледа това , с което ни обират! Себестойността на 1 квадрат е 400/450е, а те ни обират с цени от по 1500/квадрат!!! Такива маржове няма в никой бизнес!