54

Bacillus bulgaricus

преди 5 години

От понеделник до петък реве по вестниците срещу Турция, а събота и неделя задръства пазарите в Едирне и Истанбул. Плюе по всичко турско, а облякан от капалъто от глава до пети и всичките му уреди в къщи турски. Не понася турците, а всичките му "патриоти" Каракачани, Джамбази и все от тоя род. Много "умен" ама децата му функционално неграмотни. Много морален ама "баджанаците" му от Факултето. Културен ама слуша само чалга. Чистник ама се къпе само в неделя и то лятото. Европеец ама с потури

53

Анонимен

преди 5 години

До еНационалната валута да се обезпечава със заеми в долари - я спрете да пишете глупости.

52

е

преди 5 години

еврейската финансова система работи така:1) ФЕД - 100% частна банка, печата долари - хартийки обезпечени с въздух2) еврейте, чрез системата си от "независими" (т.е. неконтролирани и надзаконови) централни банки, принуждават държавите да "обезпечават" националната си валута с долари - т.е. ако имаш 3 трилиона Евро си длъжен да вземеш заеми за същата сума в долари3) когато на евреите им изнася долара става ту скъп ту евтин и така евреите унищожават или спонсорират икономиката на определена дър

51

Анонимен

преди 5 години

До ГошоНефта тръгна от чишмата. Турски поток ще тръгне след 2 години. Завод за стомана да се строи в Турция от Русия и защо . за да разкарват с хиляди километра суровините и да са зависими от турците. Нали могат да им продава директно стомана. Проблемите на Турция не само, че почти всички суровини са вносни, но и в структурата на вътрешния сълг и, че заемите са главно в долари. Банките им на са толкова устойчиви и имат нужда от голямо външно финансиране.

50

Е

преди 5 години

Разликата,е че през 2010 Турция си обслужваше дълга и лихвата им беше 4 процента.2019 има да връща 170 милиарда при 17 процента лихва и само 60 милиарда резерв в хазната.Дори за ученик е ясно какво следва...

49

Анонимен

преди 5 години

Да правят каквото искат.Само по-далече от нас.Имаме непоносимост към тази нация.

48

Анонимен

преди 5 години

гледам цифрите ,в сравнение с 2018 г ,Турция през 2010 г имаше двойно по голям външен дълг ,а доларът бе между 1,6-2 турски лири , сега дългът е два пъти по малък а доларът е 6,80 лири , има нещо необяснимо

47

Анонимен

преди 5 години

Когато Ататюрк мечтаеше да създаде подобна на българската,дьонме необразовано!Научи си турската история,па тогава ела да дращиш по чуждите вестници!

46

Анонимен

преди 5 години

Турчино,когато за последно си вкарахме цялата ИНТЕЛИГЕНЦИЯ в затворите преди 60 години.Че вие кога сте имали интелигенция?

45

Анонимен

преди 5 години

ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ТУРЦИЯ-ТАЗИ СЕДМИЦА ЛИРАТА НЕ СЕ СРИНА С 20 ПРОЦЕНТА!ЗАЩОТО В ПОНЕДЕЛНИК ТРЪМП Е ЗАБРАВИЛ ПАРОЛАТА ЗА ТУИТЪРА!

44

Путкин

преди 5 години

Абе като гледам заплатите паднаха а цените се вдигнаха, Ернасран нещо говори ама на практика друго става..... Туркия затъва под *** му управление!

43

Гошо

преди 5 години

Турция е внесла от САЩ стомана за 2017 за -7 млрд.долара,за 2018-8 млрд.долара.Износ за САЩ-2017 -5 млн.тона стомана.Не я мислете.Икономиката им работи.Това което е заложено при тях,като икономика-зависими са от вноса.За да произведеш,първо трябва да внесеш.Русия строи завод за стомана в Турция.Най вероятно догодина ще заработи.За нефта-той вече тръгна.Другото е Ердоган Путин и ..EC.Нас ни няма никъде!Войната в Сирия,ще дръпне още 800 хил.бежанци.Там се бият,ако незнаета.Всичко е сметки и пари!

42

True

преди 5 години

Турчино,когато за последно си вкарахме цялата ИНТЕЛИГЕНЦИЯ в затворите преди 60 години,направихме такава грешка,че още не може да я поправим.Вие тепърва ще го разбирате!

41

Анонимен

преди 5 години

До TrueПрав си, но за съжаление в България е по-зле! - ФАКТ!!!Тук докторите не са в затворите, а би трябвало, понеже масово са некадърни и не им пука за здравето на хората. Казвам го даже и като лично изпатил от десетки български лекари.

40

2256 година

преди 5 години

Разкажи ми урока за Реджеб Първи,от Ердоганидите...

39

True

преди 5 години

За съжаление,цяла Турция в момента е един огромен психидиспансер.Където лудите станаха доктори и управляват,а лекарите са в затворите из Диарбекира!Всички знаем,как ще свърши тази история-трагично!

38

Ръмпо дъ кид

преди 5 години

Вовата и Ердо са юнаците на света - останалите са клоуни...

37

Анонимен

преди 5 години

До охаохаТо е диктатура от "преврата" насам.

36

No comment

преди 5 години

Просперитета на еврейските клиники в Турция се дължи на войните в Близкия Изток,милионите скитащи безконтролно покемони на територията и липсата на закони за донорство.Много лесно и евтино е да си набавиш органи,в сравнение с Европа,където законите са железни и има контрол.Мафията за търговия на органи просперира и печели милиарди.Бъбрече,оченце,дробче...къде другаде,освен в азиатска Турция!?И да се хвалиш с това постижение,е меко казано срамно!

35

Анонимен

преди 5 години

36... Ааа моля моля... Нося само френски и италиански дрехи. Не ме оприличава на бедняци, че е гадно.